Gratis Wifi Manager optimaliseert de wifi op kantoor

Slechte en instabiele wifi-verbinding op kantoor, in je studio of op je werkplek thuis? Met de Wifi Manager van KPN heb je overal in je bedrijf snelle en betrouwbare wifi. Je kunt zelf een check doen en de wifi-kwaliteit op kantoor verbeteren.

Terwijl je aan het Skype-vergaderen bent met die nieuwe gedroomde klant, moet je even naar de archiefkast een etage hoger. De videoverbinding valt weg. Want boven is de draadloze netwerkdekking gering. Een drama! Je wilt niet dat dit voor een tweede keer gebeurt.

Wil je ook op de zaak alles uit je wifi halen?

Met de Wifi Manager verbeter je gemakkelijk het bereik en de snelheid van je wifi.

Doe de check

De Wifi Manager is een handige online tool waarmee KPN-klanten zelf kunnen checken of de wifi-verbinding goed is ingesteld. Verbeteringen worden automatisch doorgevoerd. En dat in alle uithoeken van je bedrijfsruimte. Zo kun je ook in de kantine nog ongestuurd videobellen en presentaties laten zien.

Neem even een kwartiertje de tijd en doe de check. Je zult versteld staan over het resultaat. Technische kennis is niet vereist, dus wat let je? 

Hoe werkt de Wifi Manager?

Geen enkele bedrijfsruimte is hetzelfde. Daarom heb je advies op maat nodig. Vaak zijn wat eenvoudige tips voldoende om een betere dekking te krijgen. Om te bepalen wat jouw kantoor nodig heeft, doorloop je snel en eenvoudig een beperkt aantal stappen in de Wifi Manager.

Pak je nieuwste smartphone of tablet, een laptop kan ook. Schakel van 4G naar het KPN wifi-netwerk en ga naar de Wifi Manager. Zorg dat niemand op de zaak aan het downloaden of streamen is. Vraag alle medewerkers of kantoorgenoten even te stoppen met internetten, of doe de test buiten werktijd. Ook belangrijk is dat het tv-kastje even op standby wordt gezet.

Gegevens verzamelen

Om je het beste te helpen zijn gegevens nodig over het type pand waarin je bedrijf zit. Ook het aantal verdiepingen is relevant. Geef verder aan waar je modem staat. Vervolgens geef je per verdieping een rapportcijfer voor de kwaliteit van de wifi.  Loop door het bedrijfspand en meet de internetsnelheid op verschillende plekken. Op basis van deze gegevens bepaalt het systeem hoeveel ruimte er bestaat voor verbetering.

Tenslotte worden automatisch de wifi-instellingen van je Experia Box aangepast. Eventueel wordt ook van wifi-kanaal gewisseld, je hoeft daar zelf niets aan te doen. De software is maximaal vijf minuten bezig om het modem opnieuw op te starten en de oplossing uit te voeren. Ook kunnen tips worden gesuggereerd. Mocht het resultaat onvoldoende zijn dan kan Wifi Manager extra hardware adviseren. Meestal zal dit een wifi-versterker zijn, maar het kan ook zijn dat de Experia Box aan vervanging toe is.

Overal op de zaak goede wifi

Snel, betrouwbaar en stabiel internet regelen op uw kantoor of bedrijf in huis tot in alle hoekjes en gaatjes? Wat voor u geïnstalleerd wordt? En tot 3 gratis wifi punten?

Bekijk de mogelijkheden


De Wifi Manager kan wel honderd verschillende oplossingen genereren. Mocht je ondanks aanpassingen aan het modem, uitvoeren van tips en extra hardware toch nog ontevreden zijn, raadpleeg dan een van onze experts. Je kunt hen gratis bellen of met hen chatten. Als hun advies niet het gewenste resultaat oplevert dan stuurt KPN een servicemonteur langs om je te helpen. Samen gaan we door totdat de wifi overal op de zaak optimaal is!

Gerelateerde artikelen