Flexibiliteit door tijd- en plaatsonafhankelijk werken met Skype for Business

Enexis Groep is een Nederlandse, regionale netbeheerder. Met ruim 4300 medewerkers leggen wij het energienet aan, onderhouden wij het en verzorgen wij het transport van energie van de centrale of het gasstation naar de klant. Dit doen wij voor 2,7 miljoen elektriciteitsaansluitingen en ruim 2,3 miljoen gasaansluitingen.

Allround communicatie-oplossing

Om al onze collega’s efficiënt te laten samenwerken, intern en extern overleg makkelijker en sneller te maken en mensen in staat te stellen overal te werken, hadden we behoefte aan een allround communicatie-oplossing. Dat is Skype for Business geworden.

We zijn jaren geleden begonnen met OCS, overgegaan op Lync en nu hebben we de overstap gemaakt naar Skype for Business. We zijn als het ware meegegroeid met het platform. Dat was een logische keuze voor ons. Skype for Business heeft alle functionaliteit die we zoeken en past goed binnen onze omgeving omdat we Office 365 gebruiken.

Sneller en beter samenwerken

Skype for Business maakt het benaderen van je collega’s laagdrempelig en het inplannen van vergaderingen makkelijker. Waar voorheen vaak vergaderingen uitgesteld werden omdat het lastig was om alle collega’s tegelijkertijd op één locatie te krijgen, worden er nu steeds vaker Skype-vergaderingen ingepland. Zo hoeven collega’s niet naar een andere locatie te reizen, waardoor het plannen makkelijker is.

De chatfunctie en het delen van documenten zijn voor ons twee van de belangrijkste functies van Skype for Business. Collega’s kunnen elkaar makkelijk en snel benaderen via chat. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een afname heeft plaatsgevonden in het e-mailverkeer. Daarnaast kunnen collega’s eenvoudig op afstand met elkaar meekijken en samenwerken, door bijvoorbeeld een scherm te delen.

Flexibiliteit draagt bij aan realisatie doelstelling 2020

Skype for Business helpt ons om flexibeler en efficiënter te werken. Maar het levert ons meer op. Wij zijn proactief bezig met de klimaatdoestelling voor 2020 uit het klimaatakkoord van Parijs. Dit doen wij door bijvoorbeeld het aantal reisbewegingen van onze collega’s terug te brengen door middel van autoloze werkdagen.

Onze medewerkers kunnen vanuit huis of op andere locaties werken met de benodigde functionaliteit. Zo geven we collega’s veel vrijheid en flexibiliteit, en tegelijkertijd brengen we ook de CO2-uitstoot naar beneden.

Blijven groeien

De medewerkers van Enexis Groep zijn flexibel, efficiënt en staan met elkaar in contact. Skype for Business brengt ons als bedrijf dichter bij onze doelstellingen voor 2020. Met Skype for Business zijn we klaar voor de toekomst.

Gerelateerde artikelen