Datalekken voorkomen prioriteit nummer 1 voor bedrijven

Hoe voorkom ik dat mijn klantgegevens en andere gevoelige informatie op straat komen te liggen? Dat is volgens onderzoek van cybersecuritybedrijf F-Secure het belangrijkste aandachtspunt voor ondernemingen op dit moment.

Beveiligingsoplossingen onder de loep uit angst voor datalekken

F-Secure is partner van KPN en interviewde voor Security Priorities 2017 (pdf) 2.635 IT-beslissers en influencers van over de hele wereld. De meeste respondenten noemden het voorkomen van privacy-inbreuk en verlies van klant- of bedrijfsgeheim als mogelijkheid. 36% van de geïnterviewde bedrijven zegt om die reden nu een andere beveiligsoplossing te overwegen. Andere argumenten om van leverancier voor IT-security te veranderen zijn een lagere prijs en een lagere Total Cost of Ownership (TCO).

Aandachtspunt: beveiligen van mobiele devices

Het beveiligen van smartphones en tablets van medewerkers krijgt steeds meer aandacht bij bedrijven. Op dit moment heeft minder van de helft van de ondernemers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Polen, Italië, België, Nederland en Japan een beveiligingsoplossing voor mobiele devices. Als meestgenoemde reden noemen respondenten het voorkomen van een malware-infectie op deze apparatuur. Ook de preventie van datalekken als gevolg van het gebruik van openbare WiFi-verbindingen is een belangrijk argument. Veilig toegang tot bedrijfsinformatie is volgens het onderzoek een derde aanleiding.

Interesse in de cloud

Veel van de ondervraagde bedrijven werken nog buiten de cloud, maar overwegen inmiddels wel om de overstap te maken. Als redenen noemen ze: betere beveiligingsniveaus, minder onderhoud en werk voor eigen medewerkers, en een lagere TCO in vergelijking met interne applicaties. Als argumenten om niet over te stappen naar de cloud, noemen ondernemers het risico op datalekken, beveiligingsrisico’s en het verlies van controle over eigen data.

Security-partner van KPN

Het Finse bedrijf F-Secure heeft vestigingen in 25 landen, meer dan 1.000 medewerkers en bestaat al sinds 1988. F-Secure is ook de vaste partner voor KPN bij veiligheidsoplossingen. Zo leveren KPN en F-Secure de KPN Veilig-oplossing.

 

Veilig en zorgeloos internetten?

Doe de KPN Security check

Neem geen risico met uw internetsecurity. Beantwoord 7 vragen en krijg meer inzicht in de gevaren van cybercriminaliteit.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen