Op afstand samenwerken kan nu echt voor iedereen

Was thuiswerken vroeger het exclusieve domein van kenniswerkers, sinds corona weten we dat veel meer branches op afstand kunnen samenwerken. Vanaf allerlei locaties. Als er maar een goede communicatie- en samenwerkingsoplossing is. Een stevig fundament, dat alle ruimte en keuzevrijheid biedt voor de specifieke behoeftes van – pak ‘m beet – een zorginstelling, een winkelketen of een groot fabrieksterrein.

Met het hybride werken is de behoefte gegroeid aan een stevig fundament voor communicatie en samenwerking. Aan een platform dat voorziet in wisselende werktijden en -locaties van álle medewerkers. Dus ook van zorgverleners, monteurs of ambtenaren in het veld. En die behoefte gaat verder dan een goed werkende video-overlegtool – al is die natuurlijk essentieel. Maar het hybride werken heeft ook gezorgd voor een cultuurverandering op de werkvloer, waardoor de behoefte aan communicatie is veranderd.  

Vaste werklocaties en werktijden hebben plaatsgemaakt voor een steeds wisselende aanwezigheid. De ene medewerker is op locatie bij een cliënt het dossier bij aan het werken. Een andere professional geeft vanaf het hoofdkantoor instructies aan collega’s in het veld. En een derde beantwoordt telefoontjes van klanten of leveranciers vanaf de keukentafel. Hoe bewaar je dan de sociale cohesie tussen al die collega’s onderling? Hoe blijf je veilig en integer werken? En hoe zorg je dat iedereen gelijkwaardig mee kan blijven doen? En met iedereen bedoelen we medewerkers in allerlei rollen, maar ook interimmers, leveranciers of zelfs klanten.

Keuzemogelijkheden groeien

De behoefte aan een solide en veelzijdig communicatie- en samenwerkingsplatform is groot. Een platform dat kan voorzien in de specifieke kenmerken – ook in culturele zin – van een organisatie. Gelukkig neemt de keuze aan platforms snel toe. Veel platforms zijn bovendien interoperabel. Zo kan je prima een telefoniecentrale uit de cloud combineren met een samenwerkingsplatform. Maar je kan nu ook voor één gecombineerd platform kiezen. Bijvoorbeeld voor Cloud Communications Cisco. Een integrale oplossing levert je organisatie en eindgebruikers extra inzicht, betrouwbaarheid en gemak.


eBook: Alle communicatie voor iedereen en overal beschikbaar

Ontdek de 5 eisen voor moderne communicatie. En maak kennis met onze oplossing: Cloud Communications Cisco.

Download


Je kent Cisco misschien al van de solide netwerkapparatuur en de moderne telefonieoplossingen uit de cloud. Daar kan je eenvoudig belgroepen aanmaken per team, nieuwe medewerkers toevoegen of vaste en mobiele telefonie integreren. Maar ook Cisco’s samenwerkingsoplossing, Webex, wint snel aan terrein. Deze dienst oogst veel lof voor onder meer de persoonlijke virtuele vergaderruimtes, voor de inclusieve manier van video-overleggen en voor de manier waarop externen makkelijk mee kunnen werken.

Compleet platform met Webex

Daarom bieden we samen met Cisco nu Cloud Communications Cisco: een compleet en robuust communicatie- en samenwerkingsplatform uit de cloud. Een volledige managed service met de betrouwbare en veilige connectiviteit van KPN en eenvoudige integratie met andere diensten. Dat maakt dat je geen omkijken hebt naar je platform. Het werkt en blijft werken, ook als communicatie van levensbelang is. Doordat de oplossingen modulair zijn, sluiten ze altijd aan op je bedrijfsprocessen en de behoeftes van je medewerkers, leveranciers of klanten. En dat biedt mogelijkheden voor stapsgewijze groei. Als je bijvoorbeeld al met Cisco telefonie werkt, kan je gratis beginnen met de basislicentie van Webex. Zo kan je zelf de voordelen stap voor stap ontdekken.

Meer weten?

Je leest meer over de voordelen van Cloud Communications Cisco in ons eBook: 'Alle communicatie voor iedereen en overal beschikbaar'. Of vraag je accountmanager om een afspraak en een demo. We helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen