Dekkingskaart 5G netwerk

Ervaar het beste en snelste 5G netwerk van Nederland, volgens Ookla®. KPN sleepte naast de award voor het 'Snelste 5G-netwerk' en 'Beste Mobiele Netwerk' óók de award voor de beste dekking.

Bekijk hieronder de dekking in Nederland of vul uw postcode in voor het bereik in uw regio.

Selecteer netwerk

Mobiel internet

  • 5G: 500 Mbit/s
  • Deze snelheden zijn als Super 4G ook te gebruiken op een 4G toestel. *
  • 4G: 100 Mbit/s
  • 4G+: 300 Mbit/s
  • 4G++: 500 Mbit/s
  • 2G: 120 Kb/s

Nieuwe zakelijke diensten dankzij 5G

5G is de sleutel tot verdere innovatie, digitalisering en slimmer samenwerken. Dit doet KPN met veilige connectiviteit, betrouwbare dienstverlening en toekomstbestendige oplossingen. Daarom introduceert KPN speciaal voor zakelijke klanten de eerste drie onderscheidende diensten op 5G-technologie om nieuwe digitale toepassingen in tal van sectoren mogelijk te maken.

Coverage on Demand

Zowel in gebouwen als daarbuiten kan KPN voor klanten mobiele (5G-) extra dekking op maat leveren afhankelijk van de behoefte van de klant om nieuwe slimme toepassingen in een gebied of gebouw mogelijk te maken.

Application Priority

Met 5G kan KPN mobiele data van speciale toepassingen met voorrang beschikbaar houden, ook als het drukker wordt op het netwerk. Dataverkeer waarvan het in het algemeen belang is dat dit voorrang krijgt, zoals pinbetalingsverkeer zekerstellen of stoplichten op groen zetten zodat hulpdiensten zo snel mogelijk bij de hulpbehoevenden kunnen komen.

Guaranteed Bandwidth

KPN kan zakelijke klanten op hun terrein of fabriek desgewenst de garantie geven dat zij altijd een goede verbinding hebben voor tal van toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan ‘tele-operations’ waarbij heftrucks en kranen op afstand bestuurd worden.

Bent u al 5G ready?

Groei mee met 5G! Bij KPN ervaart u het beste en snelste 5G netwerk van Nederland, getest door Ookla®. Ontdek de 5G ready smartphones.

Samsung Galaxy S21
iPhone 13 Pro
iPhone 13
iPhone 13 Pro Max
iPhone 13 mini

Op zoek naar een ander model?

Bekijk alle zakelijke telefoons

5G: business first, technology second

Stel waardetoevoegende activiteiten in uw bedrijf voorop. En laat technologie u daarbij ondersteunen. Business first, technology second.

Webinars

5G steekt verbondenheid in een nieuw jasje. Welke invloed heeft dit op uw bedrijf? Ontdek het zelf met de 5G-webinars van KPN: 5 webinars vol exclusieve tips van zakelijk experts. Bekijk de webinars meteen.

Persoonlijk contact

Iedere bedrijfssituatie is uniek. Wat betekent 5G voor uw bedrijf? Hoe stapt u feilloos over op 5G? Stel uw vragen in een persoonlijk gesprek, met tijd en aandacht voor uw unieke situatie. Neem direct contact op.

Ontdek de mogelijkheden van 5G & IoT

Locatie bepalen, sensorwaarden uitlezen, machines op afstand besturen; met 5G kan dat sneller, efficiënter en energiezuiniger. Bovendien is een verbinding over 5G veiliger, robuuster en betrouwbaarder. Meer weten over IoT & 5G?

Hoe onze klanten 5G inzetten

DHL zet 5G in voor automatisering

Automatisch geleide voertuigen (AGV’s) bewegen door 5G veiliger en stabieler door distributiecentra. Bij DHL's is elke AGV geoptimaliseerd voor een specifieke taak.

Testvluchten met drone voor medisch transport

Drones worden vaker ingezet voor transport, ook in de zorg. Isala, Erasmus MC Rotterdam, Sanquin en Certe onderzoeken met ANWB, PostNL, Avy en KPN wat drones kunnen betekenen voor medisch transport.

Port of Moerdijk bouwt aan haven van de toekomst

Port of Moerdijk en KPN gaan bouwen aan een zakelijk glasvezel- en 5G-netwerk. Niet eerder werd voor een heel gebied zowel glasvezel als 5G aangelegd.

Lees meer over 5G in één van onze blogs

Goed om te weten

Ookla®
Het gloednieuwe 5G-netwerk van KPN is door Ookla® Speedtest® erkend als het ‘Snelste 5G Mobiele Netwerk’ van Nederland. Dat blijkt uit de eerste onafhankelijke krachtmeting van de Nederlandse 5G-netwerken.

Connect magazine en umlaut
Het nieuwe 5G-netwerk van KPN is het beste in Nederland, aldus het jaarlijks onderzoek van connect magazine en umlaut. Ook het mobiele datanetwerk van KPN krijgt van connect in Nederland de hoogste score.

Ons mobiele netwerk is nu 5G ready. U kunt als zakelijke klant direct profiteren van beter bereik en later ook hogere snelheden. De 5G-frequentie die hogere snelheden mogelijk maakt, is pas in 2022 beschikbaar voor alle Nederlandse telecomaanbieders. Vanaf dan kunt u ook gebruikmaken van de hoge internetsnelheid van 5G.
In belangrijke mate wordt de 5G-dekking door de zendmasten én de constructie van gebouwen bepaald. De technologie (2G, 3G, 4G, 5G) heeft hier weinig invloed op. Als op een zendmast zowel 4G als 5G is gerealiseerd, zal de dekking dus vergelijkbaar zijn.
Voor 5G op uw telefoon moet uw smartphone 5G ready zijn, oftewel klaar zijn voor 5G. De eerste 5G ready smartphones zijn nu beschikbaar bij KPN. Bestel bijvoorbeeld de Samsung S20 5G, OPPO Find X2 Lite 5G, LG Velvet 5G of Sony Xperia 1 II 5G. Bij sommige smartphones is een software-update vereist voordat 5G op uw toestel werkt. Bekijk hier een overzicht van de verwachtte software releases per toestel.

5G vraagt van KPN intensievere samenwerkingen met partners van start-up tot aan multinational die onderscheidende componenten aanbrengen in de oplossingen voor klanten. KPN werkt met vele partijen samen op reguliere basis, maar ook in de FieldLabs.

De Nederlandse overheid stelt strenge normen en voorschriften aan het verstrekken van vergunningen voor de aanleg van een radionetwerk.

We blijven met onze netwerken altijd ruim binnen de gestelde stralingsnorm. Daarbij nemen we een grotere veiligheidsmarge dan de overheid voorschrijft. Zo zorgen we voor een veilige overgang van 4G naar 5G.