Software update van je modem

Je modem (Experia Box) krijgt soms nieuwe software. Hierdoor werkt je modem nog beter op het KPN netwerk. Meestal merk je niks van zo’n update en kun je gewoon blijven internetten, bellen en tv-kijken. Soms valt de verbinding een paar minuten weg. Daarom ontvangt je modem deze software tijdens de nacht zodat je er geen last van hebt.
Heb je na de update toch een probleem met tv, bellen, internet of wifi? Herstart of reset dan je modem. Kijk op kpn.com/reset voor meer uitleg.

Wat verandert er?

We zetten je modem om binnen het KPN netwerk.
Hierdoor krijgt je modem een ander WAN IP-adres. Dat is het openbare IP-adres.

Dit heeft geen invloed op je vaste telefoon of tv. En meestal ook niet op je internet, behalve als je hele geavanceerde functies van je internet gebruikt.

Ander modem

Maak je gebruik van een ander modem dan de Experia Box van KPN? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de instellingen.
Bekijk op kpn.com/eigenmodem wat we wel en niet ondersteunen en voor alle instellingen.


Gebruik van geavanceerde functies

Gebruik je geavanceerde functies, zoals port forward of DMZ host? Dan kan de update daar invloed op hebben. Gebruik je bijvoorbeeld een port forward om via je internet je IP-camera’s te bekijken? Dan is de port forward nog wel aanwezig, maar is het WAN IP-adres veranderd. Pas dan de instellingen van je IP-camera app aan naar het nieuwe IP-adres.

De update van je modem heeft geen impact op een gameconsole, zoals een PlayStation. De (automatische) port forward hiervan blijft namelijk aanwezig.

Gebruik je een Dynamische DNS provider? Dan verandert er ook niets.

Geavanceerde functies aanpassen

Bij onderstaande functies moet je na de update iets aanpassen.

Heb je een eigen server (b.v. mail-server, MineCraft-server, Web-site) waarvoor je een port forward heb aangemaakt? Pas dan de instelling van de betreffende ‘clients’ aan met het nieuwe KPN WAN IP-adres.
Heb je een DNS domeinnaam die verwijst naar je oude WAN IP-adres? Pas dan het DNS record aan naar het nieuwe KPN WAN IP-adres in het gebruikersportaal bij je DNS provider.
Heb je een IP-camera, NAS, Internet of Things apparatuur of iets anders waarvoor je een port forward hebt aangemaakt? Pas dan de instelling van de betreffende ‘clients’ aan met het nieuwe KPN WAN IP-adres.