E-mail verschillen, wat is handig voor jou?

Je kunt e-mail op verschillende manieren gebruiken. Vanuit huis maar ook vanaf elke plek waar je internet hebt. Hieronder leggen we je de verschillen uit tussen Webmail en andere e-mailprogramma's en het verschil tussen een e-mailaccount en e-mailadres.

Verschil tussen Webmail en e-mailprogramma's

Webmail

Met Webmail kun je e-mail op het internet lezen en versturen zonder een e-mailprogramma. Je kunt dus op iedere PC met een internetverbinding je e-mail lezen en versturen, ook in het buitenland. Meer informatie? Gebruik de help functie in Webmail.

E-mailprogramma

Met een e-mailprogramma kun je je e-mail lezen en versturen op je eigen computer. Het voordeel hiervan is dat e-mail lokaal opgeslagen wordt en dus ook bereikbaar is als je geen internetverbinding hebt. Voorbeelden van e-mailprogramma's zijn Outlook, Live Mail en Apple mail.

Verschil tussen een e-mailaccount en een e-mailadres

E-mailaccount

Een e-mailaccount kun je vergelijken met een fysieke postbus. Een postbus bestaat uit een adres en een postvak in. Dit geldt ook voor een e-mailaccount.

E-mailadres

Een e-mailadres is een adres voor je e-mailaccount. Onder je e-mailaccount kun je 10 extra e-mailadressen aanmaken. Een e-mailbericht naar een e-mailadres komt dus binnen bij de postbus van een e-mailaccount.