E-mail verschillen, wat is handig voor jou?

Je kunt e-mail op verschillende manieren gebruiken. Vanuit huis maar ook vanaf elke plek waar je internet hebt. Hieronder leggen we je de verschillen uit tussen Webmail en andere e-mailprogramma's en het verschil tussen een e-mailaccount en e-mailadres.

Verschil tussen een e-mailaccount en e-mailadres

E-mailaccount

Een e-mailaccount kun je vergelijken met een fysieke postbus. Een postbus bestaat uit een adres en een postvak in. Je kunt tot 6 extra accounts aanmaken.

Wil je een extra e-mailaccount bestellen? Dit voeg je makkelijk toe aan je abonnement in MijnKPN.

E-mailadres

Een e-mailadres is een adres voor je e-mailaccount. Onder je e-mailaccount kun je 10 extra e-mailadressen aanmaken. Een e-mailbericht naar een e-mailadres komt dus binnen bij de postbus van een e-mailaccount.

Verschil tussen Webmail en e-mailprogramma's

Webmail

Met Webmail kun je e-mail op het internet lezen en versturen zonder een e-mailprogramma. Je kunt dus op iedere PC met een internetverbinding je e-mail lezen en versturen, ook in het buitenland.

E-mailprogramma

Met een e-mailprogramma kun je je e-mail lezen en versturen op je eigen computer. Het voordeel hiervan is dat e-mail lokaal opgeslagen wordt en dus ook bereikbaar is als je geen internetverbinding hebt. Voorbeelden van e-mailprogramma's zijn Outlook, Live Mail en Apple mail.

Onderwerpen die met e-mailaccounts & adressen te maken hebben

E-mail op pc of laptop

Stel eenvoudig je e-mail in op pc of laptop.

Overzicht e-mailadressen

Bekijk je e-mailadressen in MijnKPN. Handig in 1 overzicht.

E-mailadres aanmaken

Hoe maak ik een e-mailaccount en adres aan of hef ik ze op.