Bekijk de uitleg over je factuur. De kosten op je factuur zijn in 3 soorten opgedeeld:

  • Abonnementskosten, verbruikskosten, eenmalige kosten (o.a. eerste factuur).

Mijn factuur is hoger dan verwacht

De eenmalige kosten zijn de kosten die je 1 keer betaalt na het activeren van je abonnement. Bijvoorbeeld:

  • aansluitkosten
  • verzendkosten

Ook eenmalige kortingen worden vermeld bij 'eenmalige kosten'.Deze vind je terug op je eerste factuur onder 'Eenmalig'.

Je betaalt vanaf nu het normale tarief voor je abonnement. Je volgende factuur is dan hoger dan je gewend bent. Je kunt op je factuur bij de uitleg zien of je kortingsperiode is afgelopen.
In een enkel geval kan het voorkomen dat de voordelen niet automatisch worden geactiveerd. In dit geval kun je de voordelen zelf activeren via het formulier op deze pagina. Controleer eerst of de voordelen actief zijn via MijnKPN.


‘Extra diensten’ gekocht? Deze betaal je apart. De betaalde extra diensten vallen dus niet in je abonnement. Bijvoorbeeld:

  • Spotify Family of Premium
  • Films en series (in de uitleg op je factuur vind je de kosten per film of serie).
  • Betaalde 'uitzending gemist’ programma’s.
Als je je abonnement hebt gewijzigd, verandert het bedrag. Bijvoorbeeld: je hebt je pakket gewijzigd naar maandelijks opzegbaar. Vanaf nu ga je kosten betalen voor de maandelijks opzegoptie. Je volgende factuur is dan hoger dan je gewend bent.

Je kan Netflix betalen via je KPN-factuur. Dit staat op je factuur als 'Aankopen derde partijen'.

Hogere Netflix kosten op je factuur?
Zie je hogere Netflix kosten op je factuur? We hebben Netflix vorige maand niet kunnen factureren, dus staan deze kosten deze maand twee keer op je factuur. Kijk in MijnKPN voor een specificatie van je factuur.


Uitleg over de kosten op je factuur

Abonnementskosten

Je betaalt je vaste abonnementskosten altijd één maand vooruit.

  • Heb je een abonnement met een tijdelijke korting besteld? Dan vind je deze korting terug onder ‘Abonnement’.
  • Heb je extra opties, zoals een zenderpakket of Spotify? Dan vind je de kosten van de extra optie onder ‘Abonnement’.

Verbruikskosten

Je betaalt de verbruikskosten altijd achteraf.

  • Onder 'Verbruik' vind je onder andere je gesprekskosten terug. Zie je sterretjes bij een telefoonnummer? Dan is dit een geheim nummer.
  • Heb je een film gehuurd via Interactieve TV of een voetbalwedstrijd? Dan vind je deze kosten onder 'Verbruik'.
Pas op!
Er zijn op dit moment veel phishing mails in omloop. Heb je een mail gekregen die van ons lijkt en vertrouw je het niet? Kijk op onze valse e-mail pagina om te zien of je een phishing mail hebt ontvangen.

Andere redenen voor hogere factuur

Wat vervelend dat je factuur hoger is dan je had verwacht. Bekijk hieronder de meest voorkomende redenen waardoor je factuur onverwacht hoger kan zijn:

Als je naar het buitenland of naar een Servicenummer (0900 nummers) belt, betaal je deze apart. Het bellen naar het buitenland of naar een Servicenummer valt buiten je abonnement. Dit geldt ook als je Bel Onbeperkt Altijd hebt.

Zo blokkeer je 0900-nummers.

De kosten om je pakket aan te zetten. Deze kosten worden ook berekend als je overstapt van het ene naar het andere pakket. Heb je gebruik gemaakt van een actie waarbij de verzend- of de installatiekosten gratis zijn? Dan staat de actie hier vermeld. Eenmalige kosten voor apparatuur: de kosten van de door jou gekochte apparatuur, bijvoorbeeld SuperWifi punten. Eenmalige monteurskosten: onder monteurskosten vallen de kosten voor installatie, hardware en meerwerk. Meerwerk: is alles wat buiten de standaardinstallatie door de monteur wordt gedaan. Afhankelijk van de datum van de afspraak met de monteur kunnen de monteurskosten ook op de volgende factuur staan.

Heb je meerdere producten van KPN, maar zie je geen voordelen op je factuur? Volg dan de stappen op deze pagina:

Bekijk je voordelen