Wifi versterken met de Experia Wifi

Experia Wifi aansluiten & gebruiken

Op deze pagina vind je alles over het bedraad aansluiten en gebruiken van de Experia Wifi (versterker) zodat je een optimaal wifi-signaal in en om je huis hebt. Ook vind je hier oplossingen voor problemen met de Experia Wifi. Wil je instellingen wijzigen of resetten? Kijk dan onderaan de pagina.

Dit moet je weten over de Experia Wifi:

 • Altijd een optimaal wifi-signaal in en om je huis
 • Overal supersnel streamen, down- en uploaden
 • Eenvoudig aansluiten met een kabel uit de Experia Box

Experia Wifi installeren

De Experia Wifi zet jouw draadloze netwerk (wifi) op je Experia Box V10 uit. Gebruik voor de installatie de nieuwe Thuis App van KPN. Let op: je moet de Experia Wifi altijd bedraad aansluiten.

Experia Wifi kopen

Bestel de Experia Wifi eenvoudig online en je hebt m de volgende werkdag al in huis!

Bestel een Experia Wifi (versterker)

Veelgestelde vragen over de nieuwe Experia Wifi (zwart)

Nee, je kunt de Experia Wifi niet draadloos aansluiten. Bedraad aansluiten is altijd beter dan draadloos, omdat de verstoringen dan minimaal zijn. Het signaal van de Experia Wifi is zo sneller en stabieler. Bovendien wordt de dekking in je huis vergroot door de Experia Wifi op een andere plek in huis te plaatsen dan je Experia Box. 
Dit is normaal. De Experia Wifi neemt de wifi functionaliteit van de Experiabox over.
Eerst log je in met de Experia Wifi. Dit doe je door naar het ipadres te navigeren in je webbrowser, naam (admin) en wachtwoord (onderop de de EW te vinden) in te voeren en de setting te wijzigen.

Je kunt je SSID als volgt vinden:

 1. De Experia Wifi staat uit: Zet de Experia Wifi aan. De Experia Wifi neemt de SSID gegevens van de Experia box over.
 2. Zet 'wifi' aan in de Experia Wifi.
Je kunt een willekeurige ethernetkabel uit 1 van de LAN-poorten halen en in 1 van de 2 ethernetpoorten van de Experia Wifi steken. Sluit nu de ethernet kabel aan in de vrij gekomen ethernetpoort van de Experiabox en Experia Wifi.

Power

 • Groen: De wifi is correct opgestart.
 • Groen knipperend: De Experia Wifi is aan het opstarten.
 • Oranje knipperend: Software upgrade is gaande.
 • Rood: Er is een probleem opgetreden tijdens het opstarten van de Experia Wifi.

Wifi

 • Blauw: De Experia Wifi is correct met de RG verbonden en heeft een IP-adres gekregen.
 • Groen: Wanneer de wifi van de Experia Wifi op is, maar er nog geen Ethernet verbinding is en geen IP-adres heeft verkregen.

WPS

 • Groen: Wanneer er een correcte wifi verbinding tot stand is gekomen, dan zal deze 2 seconden groen branden en daarna uit gaan.
 • Oranje knipperend: De Wifi Protected Setup is aan het zoeken of er een device is, waarop ook de Wifi Protected Setup is geactiveerd en probeert hiermee te verbinden om de wifi instellingen over te nemen.
 • Rood knipperend: Er is een fout opgetreden. Er kon geen connectie worden gemaakt met de client.

Client

Groen: Er is een wifi client met de Experia Wifi verbonden.

Je past de wifi namen aan door eerst de wifi naam en het wachtwoord aan te passen in de modem. Vervolgens moet je de Expera Wifi's resetten.

Veelgestelde vragen over de Wifi Versterker (wit)

Wil je de Wifi Versterker installeren? Installeer direct

Handleidingen & Software

Software WiFi Versterker (versie 001.007.84)

Handleiding Installatiekaart Wifi Versterker

Je kunt via de Online Wizard alle instellingen handmatig aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld het 5 GHz netwerk een andere naam geven, zodat je direct herkent dat je met het snelste netwerk bent verbonden.

 • Log in op de Online Wizard
 • Ga naar AP Settings (links in het menu)
 • Geef de Wifi Versterker een nieuwe naam.

Je kunt bijvoorbeeld de 5 GHz verbinding een naam geven met 5 GHz erin, zodat je deze direct herkent. Om verwarring te voorkomen is het handig om het wachtwoord gelijk te houden met je huidige wachtwoord. Nu kun je via je smartphone, tablet of laptop zien met welk Wifi netwerk je verbonden bent.

Als het WPS lampje (het onderste lampje) op de Wifi Versterker continu brandt, heb je een internetverbinding. Aan de kleur van het lampje kan je zien wat voor verbinding je hebt.

 • Blauw: continu blauw, dan heeft de Versterker een goede bedrade verbinding.
  • Paars: continu paars, dan heeft de Versterker een goede draadloze verbinding op 5 GHz.
 • Oranje: continu oranje, dan is er een draadloze verbinding op 2.4 GHz, of is de verbinding tussen twee WiFi Versterker niet optimaal. Zet ze dan iets dichter bij elkaar.
  • Geen: als het WPS lampje helemaal niet brandt, dan heeft de Wifi Versterker geen verbinding met de Experia Box. Doorloop dan de installatiestappen van de handleiding opnieuw.

Werkt de Wifi Versterker correct, maar heb je toch geen verbinding? Gebruik dan onze servicetools waarmee je online en offline stap voor stap je probleem met Wifi, internet, e-mail, Vast bellen en Interactieve TV kunt oplossen.

Bedraad aansluiten is altijd beter dan draadloos, want dan zijn verstoringen minimaal. Het signaal van de Wifi Versterker is dan sneller en stabieler. Bovendien wordt de dekking in je huis vergroot, door de Wifi Versterker op een andere plek in huis te plaatsen dan je Experia Box. 

Als je de Wifi Versterker toch draadloos wilt aansluiten, dan raden wij je aan om 2 Wifi Versterkers aan te sluiten. Hierdoor wordt via 5Ghz een stabieler Wifi netwerk gerealiseerd.

Wat is 5 GHz DualBand? 

De nieuwste technologie heeft naast de 2.4 GHz band een 5 GHz band. Dit is een nieuwe frequentieband die naast de huidige band bestaat. Deze band kun je vergelijken met een 7-baans snelweg die ernaast is aangelegd. Die is nu nog leeg en daardoor kun je er veel harder rijden.  De Wifi Versterker zorgt ervoor dat je Experia Box zowel gebruik maakt van het 2.4 als het 5 GHz netwerk. Dit heeft als voordeel dat je apparaten die 5 GHz niet ondersteunen toch draadloos kunnen blijven internetten over het 2.4 GHz netwerk. Daarom heet de Wifi Versterker DualBand.

Voordelen

Er is op het 5 GHz netwerk minder kans op storing van andere WiFi apparaten.   Op 2.4 GHz is weinig ruimte, waardoor het netwerk snel stoort. Bij 5 GHz bestaat dit probleem niet, de frequentie die gebruikt wordt loopt van 5.1 tot 5.8 GHz en gebruikt 23 kanalen die elkaar niet overlappen. Ook gaat 5 GHz minder goed door muren heen. Dus er is minder verstoring met de draadlozen netwerken van de buren.  Hogere snelheden  Met 5 GHz zijn hogere snelheden te halen, dan met 2.4 GHz. Overigens nooit sneller dan de snelheid van je internetabonnement.

Nee, je kunt een tv-ontvanger niet draadloos, dus uitsluitend bedraad, aansluiten op de Wifi Versterker.

Als je draadloos aan wilt sluiten, dan kan dat met de Draadloze Verbindingsset.

Onze Servicemonteur helpt je graag!

Handleidingen & Software

Software WiFi Versterker (versie 001.007.84)

Handleiding Installatiekaart Wifi Versterker