Wifi versterken en verbeteren

Je wifi, daar wil je natuurlijk het maximale uithalen. Daarom hebben we de Wifi Manager vernieuwd, zodat je zeker weet dat je wifi op z’n best is. Met de Wifi Manager check je de status van je wifi in je hele huis. Kan het beter? Dan zoeken we samen de juiste manier om jouw wifi sneller, sterker en stabieler te maken.

Heb je daar SuperWifi punten voor nodig? Via de Wifi Manager krijg je ze voor een superscherpe prijs. Zodat je maximaal van je wifi geniet.

Naar de Wifi Manager

Kies een wifiversterker die bij jou past

Wil jij overal in huis Netflix kijken, muziek luisteren en appen? Kies dan nu voor één van onze wifiversterkers. Voor optimale wifi in huis heb je twee versterkers nodig. Eén die op het modem is aangesloten en één op een plek in huis waar je op dit moment geen goede wifi ontvangt.KPN SuperWifi punten
Draadloos je wifi versterken

Wil jij je wifi versterken in huis, maar wil je geen kabels trekken en gaten boren? Dan zijn de KPN SuperWifi punten iets voor jou. De SuperWifi punten doe je zo in het stopcontact. Supermakkelijk dus.

  • Draadloos aan te sluiten, overal in huis supergoeie wifi.
  • Met (mesh) technologie* heb je een naadloos wifinetwerk
  • Makkelijk uit te breiden met extra punten

Heb je SuperWifi punten nodig? Via de Wifi Manager krijg je een advies op maat en SuperWifi punten voor een superscherpe prijs. Zo geniet je maximaal van je wifi.

FRITZ!Repeater 2400
Draadloze wifi

Heb jij de FRITZ!Box in huis? Dan past de FRITZ!Repeater 2400 daar uitstekend bij. Deze wifi-versterker werkt namelijk supergoed samen met je FRITZ!Box-modem.

  • Dankzij Mesh WiFi supermakkelijk te installeren
  • Met FRITZ!WLAN-producten bouw je je eigen Mesh-netwerk
  • Optimaliseert de wifi-prestaties van je aangesloten apparaten

Je SuperWifi punten, Experia Wifi of FRITZrepeater 2400 aansluiten

Installeren met de app

Heb je een v10, v10a of een KPN box 12? Met de KPN Thuis app sluit je in een paar eenvoudige stappen je SuperWifi punten of Experia Wifi aan.

  • Gebruik direct de app zonder inlog.
  • Stap voor stap hulp bij aansluiten en beheer.
  • Geef je SuperWifi punten een naam.

Installeren in stappen

Heb je een V8 of V9 modem met SuperWifi punten, een Experia Wifi of een witte vierkante wifiversterker? Dan helpen we je met aansluiten via onze stappenplannen.
Je vindt hier ook uitleg over de rode, groene en andere lampjes, poorten en knoppen.
Voor de FRITZrepeater 2400 hebben we een handleiding voor je.

Je kunt de SuperWifi punten, Experia Wifi of wifiversterker ook aansluiten met een handleiding.

Tips over wifi

Mesh technologie*

Onze kpn SuperWifi punten werken met de nieuwste mesh technologie. De wifi punten vormen een groot naadloos wifinetwerk. In dit netwerk is de wifisterkte overal gelijk. De ideale oplossing dus als je een wifi versterker voor buiten of op zolder zoekt.

Met mesh technologie heb je altijd supersnelle wifi zonder haperingen - zelfs als je de trap af stormt of van voor naar achter door je huis loopt. Zo ben jij overal in huis altijd verbonden.

Tips bij het gebruik
van je SuperWifi punten

1. Rood of oranje lampje
Heb je SuperWifi punten geïnstalleerd, maar brandt het lampje op 1 van de punten oranje of rood? Dan kan het punt beter verbonden worden. Je kan dit oplossen door het SuperWifi punt opnieuw te installeren. Of door het op een (iets) andere plek te plaatsen.

2. Een andere plek
Vaak is een trapgat een goede plek om een SuperWifi punt te plaatsen.

3. Herstart
Als je wifi niet goed werkt, is de herstart van je modem een goed idee. Je trekt dan de stekker van je modem uit het stopcontact, telt tot 5 en stopt de stekker er weer in. Wacht een paar minuten tot alles weer opgestart is. Terwijl je dit doet valt alles uit (je wifi, de tv en de vaste telefoonlijn).

Vragen over de KPN wifiversterker

De wifiversterker plaats je makkelijk naast je Experia Box of KPN Box. Zorg ervoor dat wifiversterkers altijd in een ruimte worden geplaatst met voldoende ruimte om te kunnen ventileren, net zoals ieder ander elektrisch apparaat.

Installeer je SuperWifi punten of Experia Wifi makkelijk via de KPN Thuis app op iOS of Android, of met de installatiekaart.

Onze interactieve handleidingen hebben alles wat je moet weten over je wifi versterker, van installatie tot dagelijks gebruik.

Voor het beste advies over wifi in jouw huis, gebruik je onze Wifi Manager. Als we jouw wifi kunnen verbeteren met SuperWifi punten, dan krijg je ze via de Wifi Manager voor een superscherpe prijs. Zodat je maximaal van je wifi geniet.

Sluit je de Experia Wifi aan op een internet aansluiting die niet van KPN is, dan wordt nieuwe software niet automatisch geïnstalleerd. Als je de onderstaande stappen uitvoert, dan wordt de software in de toekomst wel weer automatisch geïnstalleerd. Hieronder lees je wat je moet doen.

Let op: dit werkt alleen als je Experia Wifi op dit moment firmware 19v2 of lager heeft.

Voordat je begint download eerst deze software en kies ervoor om dit op te slaan op je computer. Pak het gedownloade .zip bestand uit en volg daarna onderstaande stappen.

Voor Windows gebruikers:

1.       Ga naar de Windows Verkenner
2.       Ga naar Netwerk
3.       Dubbelklik onder netwerkinfrastructuur op ExperiaWIFI-…… > de inlogpagina Experia Wifi wordt getoond
4.       Log in met: Gebruikersnaam = admin Wachtwoord = staat onderop bij web password
5.       Ga naar Systeem > firmware upgrade
6.       Klik op button: “bestand kiezen”
7.       Selecteer het bestand dat je gedownload hebt
8. Klik op button “begin handmatige upgrade”

Nee, dit werkt net even anders. Een wifi repeater - ook wel een wifi extender genoemd - vangt het wifi signaal van je modem op, en stuurt deze versterkt door. Dit signaal is niet altijd even stabiel en betrouwbaar. Een wifi repeater maakt namelijk een nieuw wifi netwerk aan. Hierdoor hapert je signaal vaak wanneer je van het ene naar het andere netwerk switcht.

Wil je je wifi versterken in huis of buiten, zonder problemen en haperingen? Dan kun je beter gaan voor KPN Superwifi punten. Deze zenden namelijk één wifi signaal uit, en vormen op die manier één groot netwerk. Zo creëer je een deken van wifi door je hele huis.

wifiversterker

Sluit je de wifiversterker aan op een internet aansluiting die niet van kpn is, dan wordt nieuwe software niet automatisch geïnstalleerd. Als je de onderstaande stappen uitvoert, dan wordt de software in de toekomst wel weer automatisch geïnstalleerd. Hieronder lees je wat je moet doen.

Voordat je begint download eerst deze software en kies ervoor om dit op te slaan op je computer. Pak het gedownloade .zip bestand uit en volg daarna onderstaande stappen.

Voor Windows gebruikers

1.       Ga naar de Windows Verkenner
2.       Ga naar Netwerk
3.       Dubbelklik onder netwerkinfrastructuur op WIFI-AP-…… > de inlogpagina van de wifiversterker wordt getoond in de browser
4.       Log in met het wachtwoord: onderop bij web password
5.       Ga naar “Firmware bijwerken”
6.       Klik op de button “Bestand kiezen”
7.       Selecteer het bestand dat je gedownload hebt
8.       Klik op de button “Firmware bijwerken”