Wifi versterken en verbeteren

Bij KPN krijg je snel en betrouwbaar internet. Toch kan het voorkomen dat jouw wifiverbinding niet op alle plekken in huis even goed is. Daarom hebben wij verschillende opties om je wifi te versterken en te verbeteren.

Welke wifiversterker past bij jou?

Wil jij overal in huis Netflix kijken, muziek luisteren en appen? Kies dan nu voor één van onze wifiversterkers. Voor optimale wifi in huis heb je 2 versterkers nodig. 1 die op het modem is aangesloten en 1 op een plek in huis waar je op dit moment geen goede wifi ontvangt.

KPN SuperWifi punten

Wil jij overal in huis goede wifi, maar wil je geen kabels trekken en gaten boren? Dan zijn de KPN SuperWifi punten iets voor jou. Je hebt KPN SuperWifi binnen 15 minuten aangesloten. De 2 SuperWifi punten doe je zo in het stopcontact. Supermakkelijk dus.

  • Draadloos aan te sluiten
  • Overal in huis perfecte wifi
  • Met (mesh) technologie heb je een naadloos wifinetwerk
  • Makkelijk uit te breiden met extra punten
Van 199,-
149,-Prijs is éénmalig, voor 2 stuks

KPN wifi versterker (bedraad)

Heb je al een internetkabel in huis of kun jij deze eenvoudig zelf aanleggen? Dan is de Experia Wifi een goede oplossing voor jou.

  • Makkelijk zelf te installeren, maar met kabels
  • Gewoon goede wifi

Houd er rekening mee dat je voor de Experia Wifi kabels moet trekken.

Vanaf
98,-Prijs is éénmalig, voor 2 stuks

Voordat je bestelt: Check je wifi

Met de Wifi Manager kun je de wifikwaliteit in jouw huis checken én verbeteren. De Wifi Manager is een gratis online tool en werkt op je mobiel, tablet of laptop. Heb je de wificheck gedaan? Dan kun je eventueel een wifiversterker bestellen.

Haal alles uit je wifi

Wifiversterker aansluiten
Simpel met de KPN Thuis app

Met de KPN Thuis app sluit je in een paar eenvoudige stappen zelf je SuperWifi punten of Experia Wifi aan.

  • Gebruik direct de app, zonder inlog
  • Stap voor stap hulp bij aansluiten
  • Beheer je wifiversterker en wifigegevens
  • Geef je SuperWifi punten een naam (zodat je weet welke je ziet)

Download de KPN Thuis app via de App Store of Google Play.

Tips bij het gebruik van je SuperWifi punten

1. Rood of oranje lampje
Heb je SuperWifi punten geïnstalleerd, maar brandt het lampje op 1 van de punten oranje of rood? Dan kan het punt beter verbonden worden. Je kan dit oplossen door het SuperWifi punt opnieuw te installeren. Of door het op een (iets) andere plek te plaatsen.
2. Een andere plek
Vaak is een trapgat een goede plek om een SuperWifi punt te plaatsen.
3. Herstart
Als je wifi niet goed werkt, is de herstart van je modem een goed idee. Je trekt dan de stekker van je modem uit het stopcontact, telt tot 5 en stopt de stekker er weer in. Wacht een paar minuten tot alles weer opgestart is. Terwijl je dit doet valt alles uit (je wifi, de tv en de vaste telefoonlijn).

Daarom zit je goed bij KPNKrijg meer met kpn Hussel

Heb je Hussel voor Thuis en Mobiel? Dan krijg je extra voordeel! Zoals iedere maand € 5,00 korting op je internet als je ook één van de volgende entertainmentopties kiest: FOX Sports, Pluspakket, Film1 of Spotify. Daarnaast krijg je elke maand € 5,00 of € 7,50 korting op je Hussel mobiel abonnement.

Mesh technologie

Onze wifiversterkers werken met mesh technologie. Alle KPN SuperWifi punten vormen een groot naadloos wifinetwerk. In dit netwerk is de wifisterkte overal gelijk.

Met mesh technologie heb je altijd supersnelle wifi zonder haperingen - zelfs als je de trap af stormt of van voor naar achter door je huis loopt. Zo ben jij overal in huis altijd verbonden.

Veelgestelde vragen

Installeer je Experia Wifi makkelijk via de KPN Thuis app op iOS of Android, of met de installatiekaart.

Onze interactieve handleidingen hebben alles wat je moet weten over je wifi versterker, van installatie tot dagelijks gebruik.

Heb je een v8, v9 of v10 modem van KPN? En wil de wifi verbeteren op een andere verdieping dan het modem? Koop dan 2 of 3 SuperWifi punten

Heb je een v10a modem van KPN? En wil je de wifi verbeteren op een andere verdieping dan het modem? Koop dan 1 of 2 SuperWifi punten

Heb je een v8 of v9 modem van KPN? En wil je de wifi verbeteren op dezelfde verdieping als het modem? Koop dan 1 Experia Wifi

Heb je een v8, v9 of v10 modem van KPN? En wil de wifi verbeteren op een andere verdieping dan het modem? Koop dan 2 of 3 Experia Wifi's

Heb je een v10a modem van KPN? En wil je de wifi verbeteren op een andere verdieping dan het modem? Koop dan 1 of 2 Experia Wifi's

Sluit je de Experia Wifi aan op een internet aansluiting die niet van KPN is, dan wordt nieuwe software niet automatisch geïnstalleerd. Als je de onderstaande stappen uitvoert, dan wordt de software in de toekomst wel weer automatisch geïnstalleerd. Hieronder lees je wat je moet doen.

Voordat je begint download eerst deze software en kies ervoor om dit op te slaan op je computer. Pak het gedownloade .zip bestand uit en volg daarna onderstaande stappen.

Voor Windows gebruikers:

1.       Ga naar de Windows Verkenner 2.       Ga naar Netwerk 3.       Dubbelklik onder netwerkinfrastructuur op ExperiaWIFI-…… > de inlogpagina Experia Wifi wordt getoond 4.       Log in met: Gebruikersnaam = admin Wachtwoord = staat onderop bij web password 5.       Ga naar Systeem > firmware upgrade 6.       Klik op button: “bestand kiezen” 7.       Selecteer het bestand dat je gedownload hebt 8. Klik op button “begin handmatige upgrade”

wifiversterker

Sluit je de wifiversterker aan op een internet aansluiting die niet van KPN is, dan wordt nieuwe software niet automatisch geïnstalleerd. Als je de onderstaande stappen uitvoert, dan wordt de software in de toekomst wel weer automatisch geïnstalleerd. Hieronder lees je wat je moet doen.

Voordat je begint download eerst deze software en kies ervoor om dit op te slaan op je computer. Pak het gedownloade .zip bestand uit en volg daarna onderstaande stappen.

Voor Windows gebruikers

1.       Ga naar de Windows Verkenner
2.       Ga naar Netwerk
3.       Dubbelklik onder netwerkinfrastructuur op WIFI-AP-…… > de inlogpagina van de wifiversterker wordt getoond in de browser
4.       Log in met het wachtwoord: onderop bij web password 5.       Ga naar “Firmware bijwerken”
6.       Klik op de button “Bestand kiezen”
7.       Selecteer het bestand dat je gedownload hebt
8.       Klik op de button “Firmware bijwerken”

Servicevragen Internet

Heb je toch nog een andere vraag? Neem gerust een kijkje op onze servicepagina.

Naar servicepagina Internet