Wifi versterken en verbeteren

Bij KPN krijg je snel en betrouwbaar internet. Toch kan het voorkomen dat jouw wifiverbinding niet op alle plekken in huis even goed is. Daarom hebben wij verschillende opties om je wifi te versterken en te verbeteren, zoals KPN SuperWifi punten of een KPN wifiversterker. Doe eerst de wificheck met de Wifi Manager.

Wanneer DVS / versterker?

  • Wil je een wifinetwerk met meer bereik? Dan gebruik je een wifiversterker.
  • Wil je een tv-ontvanger aansluiten zonder kabels te trekken? Dan gebruik je een DVS.

Kies een wifiversterker die bij jou past

Wil jij overal in huis Netflix kijken, muziek luisteren en appen? Kies dan nu voor één van onze wifiversterkers. Voor optimale wifi in huis heb je twee versterkers nodig. Eén die op het modem is aangesloten en één op een plek in huis waar je op dit moment geen goede wifi ontvangt.kpn SuperWifi punten
Draadloos je wifi versterken

Wil jij je wifi versterken in huis, maar wil je geen kabels trekken en gaten boren? Dan zijn de KPN SuperWifi punten iets voor jou. De 2 SuperWifi punten doe je zo in het stopcontact. Supermakkelijk dus.

  • Draadloos aan te sluiten, overal in huis supergoeie wifi.
  • Met (mesh) technologie* heb je een naadloos wifinetwerk
  • Makkelijk uit te breiden met extra punten
Van 199,-
149,-Prijs is éénmalig, voor 2 stuks

Experia Wifi
Bedraad je wifi versterken

Heb je al een internetkabel in huis of kun jij deze eenvoudig zelf aanleggen? Dan is de Experia Wifi een goede oplossing voor jou.

  • Makkelijk zelf te installeren, met kabels
  • Gewoon goede wifi
Vanaf
98,-Prijs is éénmalig, voor 2 stuks

Je wifiversterker aansluiten

g

Tes

Heb je een v10, v10a of een KPN box 12? Met de KPN Thuis app sluit je in een paar eenvoudige stappen je SuperWifi punten of Experia Wifi aan.

  • Gebruik direct de app zonder inlog.
  • Stap voor stap hulp bij aansluiten en beheer.
  • Geef je SuperWifi punten een naam.

e

Ander modem of andere versterker?

Heb je een V8 of V9 modem of een witte vierkante wifiversterker? Dan helpen we je met aansluiten via onze stappenplannen.

g

Informatie en tips

Mesh technologie*

We hadden het eerder over mesh technologie, maar wat is dat eigenlijk? Onze KPN SuperWifi punten werken met de nieuwste mesh technologie. De wifi punten vormen een groot naadloos wifinetwerk. In dit netwerk is de wifisterkte overal gelijk. De ideale oplossing dus als je een wifi versterker voor buiten of op zolder zoekt.

Met mesh technologie heb je altijd supersnelle wifi zonder haperingen - zelfs als je de trap af stormt of van voor naar achter door je huis loopt. Zo ben jij overal in huis altijd verbonden.

Tips bij het gebruik
van je SuperWifi punten

1. Rood of oranje lampje
Heb je SuperWifi punten geïnstalleerd, maar brandt het lampje op 1 van de punten oranje of rood? Dan kan het punt beter verbonden worden. Je kan dit oplossen door het SuperWifi punt opnieuw te installeren. Of door het op een (iets) andere plek te plaatsen.

2. Een andere plek
Vaak is een trapgat een goede plek om een SuperWifi punt te plaatsen.

3. Herstart
Als je wifi niet goed werkt, is de herstart van je modem een goed idee. Je trekt dan de stekker van je modem uit het stopcontact, telt tot 5 en stopt de stekker er weer in. Wacht een paar minuten tot alles weer opgestart is. Terwijl je dit doet valt alles uit (je wifi, de tv en de vaste telefoonlijn).

Veelgestelde vragen over de KPN wifiversterker

Installeer je Experia Wifi makkelijk via de KPN Thuis app op iOS of Android, of met de installatiekaart.

Onze interactieve handleidingen hebben alles wat je moet weten over je wifi versterker, van installatie tot dagelijks gebruik.

Heb je een v8, v9 of v10 modem van KPN? En wil de wifi verbeteren op een andere verdieping dan het modem? Koop dan 2 of 3 SuperWifi punten

Heb je een v10a modem van KPN? En wil je de wifi verbeteren op een andere verdieping dan het modem? Koop dan 2 SuperWifi punten

Heb je een v8 of v9 modem van KPN? En wil je de wifi verbeteren op dezelfde verdieping als het modem? Koop dan 1 Experia Wifi

Heb je een v8, v9 of v10 modem van KPN? En wil de wifi verbeteren op een andere verdieping dan het modem? Koop dan 2 of 3 Experia Wifi's

Heb je een v10a modem van KPN? En wil je de wifi verbeteren op een andere verdieping dan het modem? Koop dan 1 of 2 Experia Wifi's

Sluit je de Experia Wifi aan op een internet aansluiting die niet van KPN is, dan wordt nieuwe software niet automatisch geïnstalleerd. Als je de onderstaande stappen uitvoert, dan wordt de software in de toekomst wel weer automatisch geïnstalleerd. Hieronder lees je wat je moet doen.

Voordat je begint download eerst deze software en kies ervoor om dit op te slaan op je computer. Pak het gedownloade .zip bestand uit en volg daarna onderstaande stappen.

Voor Windows gebruikers:

1.       Ga naar de Windows Verkenner
2.       Ga naar Netwerk
3.       Dubbelklik onder netwerkinfrastructuur op ExperiaWIFI-…… > de inlogpagina Experia Wifi wordt getoond
4.       Log in met: Gebruikersnaam = admin Wachtwoord = staat onderop bij web password
5.       Ga naar Systeem > firmware upgrade
6.       Klik op button: “bestand kiezen”
7.       Selecteer het bestand dat je gedownload hebt
8. Klik op button “begin handmatige upgrade”

Nee, dit werkt net even anders. Een wifi repeater - ook wel een wifi extender genoemd - vangt het wifi signaal van je modem op, en stuurt deze versterkt door. Dit signaal is niet altijd even stabiel en betrouwbaar. Een wifi repeater maakt namelijk een nieuw wifi netwerk aan. Hierdoor hapert je signaal vaak wanneer je van het ene naar het andere netwerk switcht.

Wil je je wifi versterken in huis of buiten, zonder problemen en haperingen? Dan kun je beter gaan voor KPN Superwifi punten. Deze zenden namelijk één wifi signaal uit, en vormen op die manier één groot netwerk. Zo creëer je een deken van wifi door je hele huis.

wifiversterker

Sluit je de wifiversterker aan op een internet aansluiting die niet van KPN is, dan wordt nieuwe software niet automatisch geïnstalleerd. Als je de onderstaande stappen uitvoert, dan wordt de software in de toekomst wel weer automatisch geïnstalleerd. Hieronder lees je wat je moet doen.

Voordat je begint download eerst deze software en kies ervoor om dit op te slaan op je computer. Pak het gedownloade .zip bestand uit en volg daarna onderstaande stappen.

Voor Windows gebruikers

1.       Ga naar de Windows Verkenner
2.       Ga naar Netwerk
3.       Dubbelklik onder netwerkinfrastructuur op WIFI-AP-…… > de inlogpagina van de wifiversterker wordt getoond in de browser
4.       Log in met het wachtwoord: onderop bij web password
5.       Ga naar “Firmware bijwerken”
6.       Klik op de button “Bestand kiezen”
7.       Selecteer het bestand dat je gedownload hebt
8.       Klik op de button “Firmware bijwerken”