Supersnel bellen over het 4G netwerk van KPN

Sinds oktober 2016 bellen steeds meer telefoons over het 4G netwerk van KPN. Voor die tijd belde je altijd over het 3G netwerk. Dat betekent dat je telefoon eerst van 4G naar 3G moest terugschakelen, voordat 'ie overging. Nu hoeft dat terugschakelen niet meer. Daardoor heb je sneller verbinding! Ook is de geluidskwaliteit van je gesprek hierdoor enorm verbeterd.

4G bellen bij KPN

Bel nu over het KPN netwerk met 4G

KPN maakte als eerste aanbieder in Nederland 4G bellen voor al onze klanten mogelijk. Je kon toen nog alleen 4G bellen van KPN klant naar KPN klant. Sinds deze zomer kun je nu ook naar klanten van Vodafone bellen over het 4G netwerk.

Dit betekent 4G bellen voor jou:

 • Razendsnelle gesprekken: Je profiteert continu van een hogere verbindingssnelheid. Het duurt slechts 1 à 2 seconden voor de telefoon van degene die je belt, overgaat.
 • Praten alsof je naast elkaar staat: Met het nieuwe 4G bellen hoor je de stem aan de andere kant van de lijn luid en duidelijk, alsof je er naast staat!
 • Multitasken terwijl je belt: Terwijl je belt, kun je gewoon blijven internetten op het betrouwbare en stabiele 4G netwerk. Lekker multitasken noemen we dat!
 • Lion King methode niet meer nodig: Zowel in de steden als in de dorpen; overal kun je nu bellen via het 4G netwerk van KPN. Geen gedoe meer met je telefoon in de lucht houden voor bereik.

Dit heb je nodig

 • Je hebt een abonnement van KPN
 • Je hebt een telefoon die geschikt is voor 4G bellen (VoLTE), én met de juiste software waarin 4G bellen ondersteund wordt voor KPN. Telefoons die elders gekocht zijn en/of die bij andere aanbieders vandaan komen, bevatten niet altijd de juiste software.

  Hulp bij instellen van 4G

  5G over het netwerk van KPN

  5G is de opvolger van 4G en nu beschikbaar bij KPN! Ons netwerk en al onze mobiele abonnementen zijn nu klaar voor 5G. Met een KPN Mobiel abonnement en een 5G-smartphone kun je  sneller, veiliger en betrouwbaarder internetten. 5G heeft de toekomst.

  Het 5G-netwerk van KPN

  Extra informatie

  Aan je belkosten verandert niets. 4G bellen wordt betaald uit je abonnement en zie je dus ook zo terug op de factuur. Er worden geen datakosten voor in rekening gebracht.
  Vanaf oktober 2017 is 4G bellen ook beschikbaar voor zakelijke klanten van KPN. Als jouw toestel geschikt is voor 4G, krijg je automatisch 4G Bellen. Hier hoef je zelf niets voor te doen.
  Als jouw toestel geschikt is voor 4G bellen dan ‘schakelt’ jouw telefoon tijdens een gesprek niet terug naar 2G of 3G (zie de icoontjes bovenaan je telefoon). Verder kun je controleren of je telefoon geschikt is door te kijken of de optie VoLTE-oproep aan staat. Ga naar: Instellingen > Mobiele netwerken > VoLTE-oproep en zet het schuifje naar rechts.
  Situatie met slecht bereik? Een goed geïsoleerd huis of kantoorpand kan soms de dekking beïnvloeden. Maar wist je dat je ook nog prima kunt bellen als je geen netwerkverbinding hebt? Mobiel bellen via wifi is de aanvulling op ons mobiele netwerk. Zo bel en sms je zelfs als je geen mobiele dekking hebt. Check of jij gebruik kunt maken van mobiel via wifi.
  Op dit moment heeft KPN geen 4G bellen in het buitenland.

  Gerelateerde artikelen