Alle Samsung Galaxy S24 camera specs op een rij

Samsung heeft er een gloednieuwe serie aan paradepaardjes bij: de Galaxy S24. Volgens Samsung creëren ze hiermee ‘een nieuwe standaard’ als het gaat om de meest intelligente devices van nu. De buzz rondom de lancering van deze serie is dan ook makkelijk te verklaren: de drie uitvoeringen van de Samsung Galaxy S24, van de originele tot Plus en Ultra, beschikken niet alleen over een kraakheldere display en ultramodern design, maar ook een camera met de nieuwste technologische snufjes. Zin om in te zoomen op alle Samsung S24 camera specs? Lees dan snel verder.

De Samsung Galaxy S24 (Plus) camera specs

Na het grote succes van de Galaxy S23 zijn de verwachtingen dit jaar hooggespannen, maar de Samsung Galaxy S24 (Plus) camera specs gaan het hart van iedere fotografie- en selfieliefhebber sneller doen kloppen. Dus laten we van wal steken en je alles vertellen over de specs, van Zoom met Galaxy AI en 100x Space Zoom, tot de 50MP main camera, 3x optical zoom en meer. Dit is wat je kunt verwachten van de Samsung Galaxy S24 (Plus) camera:

Megapixels 

Wil jij elk detail vlijmscherp vastleggen in je foto’s? Met de Samsung Galaxy S24 50MP main camera wordt dat een eitje. Door het hoge aantal pixels is hoge kwaliteit gegarandeerd, van selfies tot natuurfoto’s, en zelfs als je foto’s in slecht-belichte ruimtes of in het donker maakt. Dit laatste is nog al eens een uitdaging voor andere telefoons. Pak jij het daarnaast graag panoramisch aan? De Samsung Galaxy S24 en Samsung Galaxy S24 Plus hebben ook een 12MP Ultra Wide camera aan de achterkant met een sensor van "1/2.55". Dit maakt een brede blik mogelijk.

Zoom met Galaxy AI

AI biedt eindeloze mogelijkheden voor technologische innovatie, zo ook binnen de wereld van de telefonie. Een van de meest unieke features van de Samsung Galaxy S24 is Zoom met Galaxy AI, wat betekent dat je ongelofelijk ver kunt inzoomen op een foto, waarbij elk detail superscherp blijft. Daarnaast kun je door de Zoom met Galaxy AI specifieke objecten of details in een foto vergroten terwijl de rest van de elementen dezelfde verhoudingen behouden, waardoor er een bijna komisch effect ontstaat. Met recht innovatief te noemen!

Space Zoom

We blijven nog even inzoomen op de vrij intergalactische camera specs van Samsung’s nieuwste paradepaardje. En daarmee verklappen we het eigenlijk al: de Samsung Galaxy S24 heeft 100x Space Zoom, waardoor de camera’s in de telefoon 100x kunnen inzoomen, door een combinatie van optische en digitale zoom hardware, zoom processing en een uitzonderlijke sensor met hoge resolutie. Uniek voor een gemiddelde telefoon. Niet alleen het originele model heeft deze functie, ook de Samsung Galaxy S24 Plus beschikt over 100x Space Zoom.

Samsung Galaxy S24 Ultra camera specs

Net zoals bij de originele en het Plus-model, zijn de Samsung Galaxy S24 Ultra camera specs een applausje waard. Maar Samsung deed er voor de ultieme ervaring een schepje bovenop: kosten noch moeite zijn bespaard om je als gebruiker een echte ultra-ervaring te bieden. Ze wisten bovendien dat ze iets te bewijzen hadden, want de Galaxy S23 Ultra is bij tech-kenners over de hele wereld momenteel een van de meest geliefde telefoons. Dus hoe onderscheiden de Samsung S24 Ultra camera specs zich van die van het vorige model? Lees hier over alles wat je van de Ultra kunt verwachten: van het aantal megapixels en AI Image Enhancer, tot Nightography en Space Zoom.

Megapixels

Scherp, scherper, scherpst! Door het hoge aantal S24 Ultra megapixels worden er korte metten gemaakt met middelmatige foto’s. Als enige in Samsung’s nieuwe serie beschikt de Ultra-versie over een 200 megapixel-hoofdcamera. Perfect als je voor je werk goede foto’s moet maken, elk kostbaar moment met je geliefde(n) mooi wilt vastleggen of simpelweg een fotografieliefhebber bent. Met S24 Ultra 200 MP maak je geweldige foto’s in – letterlijk en figuurlijk – een handomdraai. Voor brede of panoramische foto’s heeft dit model, net als de andere twee uit deze serie, een 12MP Ultra Wide camera aan de achterkant met een sensor van "1/2.55".

Zoom met Galaxy AI

Ook de Samsung Galaxy S24 Ultra laat je je creatieve kant ontdekken met behulp van AI. Een van de meest opvallende functies van de serie, Zoom met Galaxy, staat ook in dit model tot je beschikking. Zoom naar hartenlust in – zonder scherpte of details te verliezen – of vergroot elk detail uit om te spelen met verhoudingen. Droogkomisch of bloedserieus: jij bepaalt. Het maken van de foto is slechts het begin van je avontuur!

Optical zoom

Hoewel de verschillende uitvoeringen van de S24-serie overduidelijk familie van elkaar zijn en een reeks specs delen, zijn ze allesbehalve klonen van elkaar. Zo neemt de Ultra-editie optische zoom naar het hoogste niveau: de Samsung Galaxy S24 Ultra heeft 5x optical zoom, waarbij de andere modellen beschikken over 3x optical zoom.

Space Zoom

Al overtuigd van de buitenaardse specs van dit model? We gaan nog even door. Naast alle eerder genoemde specs biedt de Samsung S24 Ultra camera Space Zoom, waardoor de camera’s in dit ultraslimme model 100x kunnen inzoomen, door een combinatie van optische en digitale Samsung S24 Ultra camera zoom hardware, zoom processing en een uitzonderlijke sensor met hoge resolutie.

Telephoto

Ter afsluiting van dit rijtje vol indrukwekkende specs kan de S24 Ultra 50MP Telephoto niet vergeten worden. Deze uitzonderlijke feature zorgt ervoor dat alles wat je vastlegt een extreem hoge resolutie zal hebben. Specifieker gezegd: de S24 Ultra’s 50MP Telephoto-lens biedt je de mogelijkheid foto’s te maken met een resolutie van 6120 x 8160 pixels. Dit is een flinke upgrade in vergelijking met de Galaxy S23 Ultra: die heeft een 10MP Telephoto-lens.

Benieuwd naar de belangrijkste verschillen tussen de S23 vs. S24? Op deze pagina zetten we ze voor je op een rij.

Zoom met Galaxy AI met de S24

Is AI voor jou nog een beetje een mysterie of ben je een doorgewinterde AI-fan? Met de Zoom met Galaxy AI S24-functie kan zowel leek als fanaat creatief aan de slag. Maar in welke situaties gebruik je de Samsung S24 Ultra AI nu eigenlijk? Zoals we al eerder uitlegden biedt het de mogelijkheid extreem scherp in te zoomen op wat je maar wilt. Stel je voor, je hebt na een dagje strand een fantastische zonsondergang gefotografeerd waarbij je in de verte een stelletje ziet lopen met hun hond. En je bent als hondenliefhebber van het eerste uur extreem benieuwd naar de viervoeter. Zoom met Galaxy AI biedt je de mogelijkheid na het schieten van je foto zo scherp in te zoomen dat je zelfs het naamplaatje van de hond met gemak kunt lezen. En wil je spelen met de verhoudingen? Verander de lieve strandscène in een dolkomisch verhaal door alleen de hond in de foto te vergroten, met minuscule baasjes ernaast. Jij bepaalt! Is de zon al een paar uur onder maar wil je toch nog een mooie foto maken van het strand? Met Samsung S24 Nightography heb je een verbeterde low-light performance. Ook als je ver moet inzoomen. In alle gevallen kun je in slecht-belichte of volledig donkere situaties gegarandeerd heldere foto’s maken.

Zie jij jezelf al bellen, appen en fantastisch fotograferen met de nieuwe Samsung Galaxy S24-serie? Wij geven je geen ongelijk. Kies snel je favoriete model S24 met een KPN-abonnement dat perfect bij jou past.

Gerelateerde artikelen