Samsung Galaxy S24: AI als drijvende kracht

"Galaxy AI is coming". Met deze woorden hoorde de wereld van de komst van de Samsung Galaxy S24 met AI. En deze bombastische woorden zijn makkelijk te begrijpen: met een waslijst aan innovatieve specs wordt de opvolger van de immens populaire S23 vast ook weer een hit. Vooral de toevoeging van AI is daarbij opvallend. De AI-technologie in dit model maakt het onder andere mogelijk om telefoongesprekken realtime te vertalen, foto’s op verschillende manieren te bewerken, wallpapers te maken en veel, véél meer. Ben je benieuwd naar alle ins and outs over de Samsung Galaxy S24 AI? Lees dan snel verder.

Samsung Galaxy AI: nieuwe features

In 2023 heeft Samsung de harten van mensen over de hele wereld voor zich weten te winnen met de lancering van de Galaxy S23. Door kenners is dit model uitgeroepen tot een van de beste telefoons die tot op heden is uitgebracht. Niet gek dat de verwachtingen voor de nieuwste drie paradepaardjes – de Samsung S24, Samsung S24 Plus en Samsung S24 Ultra – nu hoog zijn, maar kenners en concurrenten gaan gegarandeerd omver geblazen worden. Naast de nieuwe hardware en de prachtige kleuren van de Samsung S24, zal vooral de software het verschil gaan maken. En in het bijzonder de Samsung Galaxy S24 AI features waaronder Zoom met Galaxy AI.  

En die focus op AI is niet gek. Samsung is al jaren groot fan van het inzetten van computer generated images om fotografie te verbeteren in hun telefoons. Met de nieuwe Samsung Galaxy S24 AI features gaan ze echter een flinke stap verder. En daarin wijken ze af van de massa, want door een Samsung smartphone met AI op de markt te brengen, hebben ze iets unieks in handen. En jij straks mogelijk ook.  

Heb jij nu een Samsung Galaxy S23 en ben je gehecht aan je telefoon, maar ben je benieuwd wat Samsung Galaxy AI voor jou kan doen? Lees hier dan alles over de verschillen tussen de S23 vs. S24 en ontdek of het nieuwe model voor jou het overstappen waard is. 

De Samsung S24 serie: Zoom with Galaxy AI 

AI biedt eindeloos veel mogelijkheden, ook binnen de telefonie. De Samsung Galaxy S24 Zoom met Galaxy AI opent dan ook verschillende creatieve deuren. Met deze functie kun je zeer ver inzoomen op een foto, waarbij alle details scherp blijven. Daarnaast kun je door de Zoom met Galaxy AI specifieke objecten of details in een foto vergroten terwijl de rest van de elementen dezelfde verhoudingen behouden. Zeer innovatief vinden wij. 

Wanneer kun je deze functie inzetten? We geven je een voorbeeld. Stel je ziet tijdens je vakantie een mooie zonsondergang, waarbij in de verte een stelletje loopt met hun hond. De Zoom met Galaxy AI-functie biedt je de mogelijkheid na het maken van je foto zo precies in te zoomen dat je de snuit van de hond en alle details goed kunt zien. En wil je spelen met de verhoudingen? Je kunt de hond vergroten waardoor de baasjes ineens een stuk kleiner lijken. Jij bepaalt. Maar de Samsung S24 camera specificaties kunnen nog meer. Door Samsung S24 Nightography heb je een krachtige low-light performance in handen, waarmee je zelfs in slecht-belichte situaties heldere foto’s kunt maken.  

Alle AI-functies van de Samsung Galaxy S24

Dat de nieuwe Samsung een echte krachtpatser is, dat heb je misschien al wel door. Maar laten we nog iets dieper duiken in de AI-functies van de Samsung Galaxy S24, de S24 Plus en de S24 Ultra. Naast innovatieve fotografie, wordt AI ingezet voor notities, stemopnames, vertalingen, achtergronden, opladen en meer.  

Stemrecorder

De Samsung S24 AI stemrecorder is vooral erg fijn voor meetings of belangrijke gesprekken. Met deze functionaliteit kunnen tot 10 verschillende stemmen herkend worden tijdens een geluidsopname en kan deze opname omgezet worden in tekst.  

Real-time vertalingen en transcripties

Ook kijken we reikhalzend uit naar de Live Translate feature. Live Translate helpt je real-time te communiceren in verschillende talen en hier transcripties van te maken.  

AI gegenereerde achtergronden 

Met Samsung Galaxy S24 AI-gegenereerde achtergronden (wallpapers) krijgt je creativiteit alle ruimte. Hiermee kun je wallpapers creëren met behulp van een text prompt. Je moet hiervoor een onderwerp selecteren van wat je graag wilt zien en aanvullende informatie geven over wat je graag als opvulling voor de achtergrond wilt. En zo heb je in een paar simpele stappen een unieke wallpaper waar je eindeloos naar kunt blijven kijken. En ben je het zat? Dan maak je gewoon een nieuwe.  

Foto’s bewerken met ingebouwd AI-support 

Met de Samsung S24 AI photo editor wordt het bewerken van foto’s wel héél makkelijk en leuk. Deze feature met ingebouwde AI-support stelt je in staat objecten in foto’s te verplaatsen of geheel te verwijderen, en lege ruimtes op te vullen met AI-gegenereerde objecten.  

Gestructureerde notes door Galaxy AI 

Samsung Galaxy AI zorgt er ook voor dat het aanpassen en verwerken van notities wel heel makkelijk wordt. Met een speciale AI notitie-feature kunnen handgeschreven notities via de Samsung Notes-app omgezet worden in een ander format. Ook kunnen notities uit een meeting omgezet worden naar compacte bulletpoints. 

Slim opIaden

Tot slot moeten we ook iets kwijt over de motor van de S24-serie: de Samsung Galaxy AI batterij. Ook hier maakt de AI-technologie het verschil. Zo hebben de S24 Plus en S24 Ultra een 45W oplaadcapaciteit, zodat je extra snel weer door kunt met je telefoon. 

Zie jij jezelf al gebruikmaken van alle geweldige AI features van de nieuwe Samsung Galaxy S24-serie? Kies hier het model van jouw keuze met een KPN-abonnement dat bij jou past.  

Gerelateerde artikelen