Samsung batterij snel leeg? Deze 8 tips helpen direct!

Ga je standaard over straat met een powerbank, omdat de batterij van je Samsung altijd snel leeg is? Wij helpen je graag. Daarom geven we maar liefst 8 tips om je batterij goed te houden, zodat je smartphone energie bespaart en je accu minder snel leeg is. Zo haalt jouw telefoon met gemak het einde van de dag!

Tip 1: controleer of je batterij nog goed werkt

Een technisch defect kan grote invloed hebben op je accu. Het is dus goed om eerst na te gaan of dit de reden is dat je batterij snel leeg is. Dat doe je zo:

  • Download de app ‘Samsung members’ en ga in de app naar ‘Diagnoses’.
  • Klik op ‘Batterij’. De app controleert nu of je accu nog goed werkt.

Geeft de app aan dat je batterij niet meer optimaal werkt? Laat dan je smartphone repareren.

Tip 2: zet de helderheid van je scherm lager

Dit spreekt misschien voor zich, maar wordt toch nog vaak over het hoofd gezien. Door de helderheid van je scherm lager te zetten, bespaar je batterijverbruik. 

Tip 3: schakel synchroniseren uit (voor bepaalde apps)

Door het synchroniseren van apps uit te schakelen, controleert je smartphone niet constant op updates en synchroniseert hij alleen een app zodra je deze opent. Hierdoor bespaart je Samsung een hoop energie. Je regelt dit heel eenvoudig: 

  • Ga naar ‘Instellingen’ en ‘Accounts en back-up’.
  • Klik op ‘Accounts’.
  • Zet het schuifje uit bij ‘Gegevens automatisch synchroniseren’.

Je kunt ook alleen het synchroniseren uitschakelen voor de apps die je niet gebruikt. Zo doe je dat:

  • Ga naar ‘Instellingen’ en ‘Apparaatonderhoud’.
  • Klik op ‘Batterij’ en vervolgens op ‘Limieten achtergrondgebruik’.
  • Zet het schuifje aan bij ‘Ongebruikte apps laten sluimeren’.

Tip 4: zet de prestatiestand op geoptimaliseerd

Je Samsung heeft verschillende prestatiestanden: voor de hoogste prestaties, voor amusement en voor gamen. Deze standen zorgen voor haarscherp beeld en geweldig geluid, maar zijn niet erg zuinig. Zet je telefoon daarom op de stand ‘Geoptimaliseerd’. Deze stand zorgt voor een goede balans tussen batterijleven en gebruikerservaring. 

Tip 5: schakel Bluetooth, NFC en GPS uit

In je instellingen kun je deze functies makkelijk uit- en aanzetten. Ze gebruiken relatief veel energie, dus zet ze alleen aan op het moment dat je ze daadwerkelijk nodig hebt. 

Tip 6: schakel mobiele data of wifi tijdelijk uit

Altijd verbonden zijn met 4G of 5G zorgt niet alleen voor een snelle dataverbinding, maar zorgt er ook voor dat je batterij snel leeg gaat. Heb je even geen internet nodig of kun je via wifi internetten? Zet dan je ‘mobiele data’ uit. Door deze functie tijdelijk uit te schakelen, gaat je telefoon vaak uren langer mee. Of maak je op het moment juist alleen gebruik van mobiele data? Dan kun je ook je wifi uitzetten. Als die aanstaat, zoekt je smartphone namelijk constant naar een wifi-signaal. En dat kost natuurlijk ook weer energie.

Tip 7: verwijder apps die veel energie verbruiken

Apps zoals Facebook en Youtube verbruiken een heleboel energie, ook op de momenten dat je ze niet gebruikt. Ze blijven namelijk op de achtergrond checken voor updates. Maar je kunt ze ook prima gebruiken in je mobiele browser. Verwijderen dus! Scheelt niet alleen energie, maar ook een hoop opslagruimte.

Tip 8: zet je Samsung op spaarstand

Tot slot nog een inkoppertje: zet je telefoon op spaarstand. Je Samsung is dan misschien iets langzamer, maar de batterij gaat wel veel langer mee.

Als je ondanks al deze tips nog steeds niet een dag vol kunt maken met je Samsung, is het misschien tijd voor een nieuw exemplaar. Benieuwd naar de nieuwe Samsung Galaxy S22?

Lees ook: iPhone batterij snel leeg? 7 tips! 

Gerelateerde artikelen