Schade aan je toestel

Vervelend dat je toestel beschadigd is. We helpen je graag om zo snel mogelijk weer bereikbaar te zijn.

Check eerst of je een toestelverzekering hebt. Je kan dit zien op je factuur onder 'Overzicht per aansluiting'. Die vind je in MijnKPN. Of kijk in de in de MijnKPN app onder Extra Opties. Gecheckt? Kijk dan wat jij 't beste kan doen.

Ik heb een Toestelverzekering

Meld dan je schade bij Chubb European Group. Daar werken wij mee samen. Log in met je KPN ID en volg de stappen. Dan komt het in orde.

Heb je nog geen KPN account? Maak een KPN ID aan.

Meld je schade bij Chubb European Group

Ik heb geen Toestelverzekering

Ook als je niet verzekerd bent, helpen we je met je reparatie. Kan jij zo snel mogelijk weer bellen, sms'en en internetten.

Meld je toestel aan voor reparatie

Garantie op je mobiele toestel

Je hebt garantie op je mobiele toestel als je 'm bij ons koopt. Goed om te weten: moet je ergens aangeven dat je nog garantie hebt? Dan heb je het aankoopbewijs nodig. Daarmee kan je laten zien wanneer je het toestel hebt gekocht. Dit kan een bonnetje uit de winkel zijn. Of de factuur waar je toestel op stond.

Wij garanderen bij juist gebruik een goede werking van je aankoop. Werkt je aankoop niet zoals 't hoort? Dan zal KPN het normaal gesproken kosteloos repareren en/of vervangen. Want met het consumentenrecht heb je de garantie dat je aankoop goed werkt in de eerste 2 jaar na de aankoopdatum of installatiedatum (als die datum later is).

Dit heeft geen invloed op je wettelijke rechten. Voor zakelijke gebruikers is de garantie voor Apple 1 jaar en alle andere toestellen 2 jaar.

Ook als je een refurbished toestel hebt aangeschaft, gelden deze termijnen. Als er voor (onderdelen van) producten een andere termijn geldt, wordt dat bij dat product aangegeven. Voor batterijen garandeert KPN een goede werking tijdens de eerste 6 maanden. Hierna kan je nog steeds wettelijke rechten hebben.

Juist gebruik betekent in het kort dat je voorzichtig met je toestel omgaat en er goed voor zorgt. Wat niet onder juist gebruik valt?

  • Als je aankoop verwaarloosd is, onvoorzichtig en/of ondeskundig is gebruikt, behandeld of onderhouden

  • Als je aankoop niet volgens de voorschriften is aangesloten, geïnstalleerd, gebruik en/of gecombineerd met andere producten

  • Als je aankoop gerepareerd is met andere onderdelen dan de onderdelen die de fabrikant heeft voorgeschreven

  • Als er werkzaamheden zijn uitgevoerd op je aankoop door een iemand die niet door de fabrikant gecertificeerd is

Als je telefoon bijvoorbeeld erg heet wordt tijdens het opladen met een officiële lader, kan dit brandgevaar opleveren. Dit is een voorbeeld van een fysiek onveilig product. Hoewel dit zelden voorkomt, willen we het graag weten als het gebeurt, zodat we actie kunnen ondernemen. Denk je dat je telefoon of simkaart onveilig is? Meld dit dan bij onze klantenservice, zodat we dit verder kunnen onderzoeken.

Is je mobiel gestolen of ben je hem verloren?

Daar helpen we je ook bij.

Meld verlies of diefstal