iPhone batterij snel leeg? 7 tips!

Sneller, groter, beter. Met hogere resoluties, meer geheugen en slimmere processors. Batterijen van iPhones krijgen het steeds meer te verduren. Vergeleken met vroeger gaat de accu van een iPhone hierdoor sneller leeg. Zeker als je iPhone al wat ouder is, is ’s avonds thuiskomen met een lege telefoon helaas geen uitzondering meer. Daarom 7 tips om te zorgen dat je iPhone batterij minder snel leeg is. Alle kleine beetjes helpen.

1. Zet de helderheid van het scherm lager

Door de helderheid van je scherm lager te zetten bespaar je batterijverbruik. Zet de helderheid lager, of zet ‘true tone’ aan in het menu. Met true tone past je iPhone zelf je schermhelderheid aan. Dan kun je altijd je scherm makkelijk lezen, maar staat hij niet onnodig fel. En heb je een iPhone met een OLED scherm? Dan kan het ook schelen als je de donkere modus gebruikt. 

Lees ook: Dark Mode: zo stel je het in en dit zijn de voordelen

2. Zet achtergrondanimaties uit

Ook de animaties in de menu’s en achtergronden kosten processorkracht en daardoor energie. Terwijl ze functioneel niets toevoegen. Je kunt de animaties verminderen zodat je batterij iets langer mee gaat. Dat doe je via:

Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging > Aan.

3. Zet bluetooth en GPS uit

Ook als je bluetooth en je GPS niet gebruikt, verbruiken ze energie. Je kunt ze dus beter uitzetten als je zuinig wilt zijn op je batterij. Zet ze gewoon weer aan zodra je ze nodig hebt. 

4. Laat minder vaak e-mail/updates ophalen

Niet iedereen heeft de behoefte om alle updates direct te ontvangen. De constante check op nieuwe mails vraagt ook wat van je batterij. In de e-mailinstellingen op je iPhone is het mogelijk om de intervallen tussen updates te vergroten. Je kunt hier zelf aangeven hoe vaak je smartphone updates moet ophalen. Ook is het mogelijk om alleen updates te ontvangen als de app of e-mail wordt geopend. 

Lees ook: Hoe reset ik mijn Apple iPhone? Of ga je terug naar de fabrieksinstellingen?

5. Schakel ‘mobiele data’ of wifi tijdelijk uit

Altijd verbonden zijn met 3G of 4G zorgt voor een snelle dataverbinding, maar vereist ook veel van de batterij. Mocht je daarom even geen internet nodig hebben, of via de wifi internetten, dan kun je ‘mobiele data’ uitzetten. Door deze functie tijdelijk uit te schakelen gaat je telefoon vaak uren langer mee op dezelfde batterij. Of maak je op het moment alleen gebruik van mobiele data? Dan kun je ook je wifi uitzetten. Als hij aan staat, blijft hij namelijk constant zoeken naar een wifi-signaal waar je op kunt inloggen. Kost ook weer energie.

6. Verwijder apps die veel energie verbruiken

Apps zoals Facebook en Youtube verbruiken veel energie, ook op momenten dat je ze niet gebruikt. Ze blijven op de achtergrond checken voor updates. Maar je kunt ze ook prima gebruiken in je mobiele browser. Verwijderen dus! Scheelt ook een hoop opslagruimte. 

7. Zet je iPhone op spaarstand

Tot slot nog een inkoppertje: zet je telefoon op spaarstand. Je iPhone is dan misschien iets langzamer, maar de batterij gaat wel veel langer mee. 

Als je ondanks al deze tips nog steeds niet een dag vol kan maken met je iPhone, is het misschien tijd om afscheid te nemen. Bekijk alle nieuwe iPhones in de shop

Lees ook: iPhone 13 vs. iPhone 12: wat is er nieuw en wat zijn de verschillen?

Gerelateerde artikelen