Hybride werken stelt nieuwe eisen aan de werkplek

Nadat steeds meer bedrijven hun applicaties al buiten de kantoormuren plaatsten – naar de public cloud –, gaan nu, met het hybride werken, ook de medewerkers ‘de deur uit’. Dat vraagt om extra beveiliging van de online werkplek. Tegelijk mag die beveiliging de samenwerking niet hinderen: juist nu rekenen hybride werkers op hun online werkplek.

De wandelgangen hebben plaatsgemaakt voor een stroom aan chats, de bilaatjes voor videobellen, de grotere vergaderingen voor online meetings. Om te kunnen samenwerken zijn medewerkers veel afhankelijker van hun online werkplek dan vroeger. Die samenwerking wil je niet in de weg zitten. Tegelijk wil je, nu medewerkers overal aan het werk kunnen zijn, niet dat er kwaadwillenden op het netwerk meeliften of dat er datalekken ontstaan. Het hybride werken stelt dus heel nieuwe en soms conflicterende eisen aan de online werkplek. Het goede nieuws: die eisen hóeven niet te conflicteren. Hoe, daar komen we zo op terug. Eerst over die nieuwe eisen.

1. Meer veiligheid

Wanneer mensen meer thuis werken of bij klanten op locatie, is de verleiding soms groot om thuis privé-apps te gebruiken of onderweg onveilige netwerken. Zeker als de faciliteiten van de eigen werkgever ontoereikend zijn. Dat kan echter versnippering van data opleveren, per ongeluk virussen binnenbrengen of toegang bieden aan hackers. Om compliant en veilig te kunnen werken, zijn dus extra securitymaatregelen nodig.

2. Meer flexibiliteit

In sommige bedrijven zijn er al duidelijke roosters: wie wanneer thuiswerkt of op kantoor. Voor de meeste organisaties is het echter nog zoeken. De locaties en tijden wisselen, en dat vraagt veel van de flexibiliteit van organisaties. En dus ook van de online werkplek. Die moet overal goed en snel werken, zodat medewerkers geen last hebben van – bijvoorbeeld – haperende meetings of traag ladende apps. En dat ze overal, waar ze ook werken, goed bereikbaar zijn.


Visiepaper: De extra secure werkplek voor hybride werkers

Nu het hybride werken steeds normaler wordt, is er een werkplek nodig die daarin voorziet. Op de extra secure werkplek voor hybride werkers komt alles bij elkaar.

Download


3. Makkelijker samenwerken

Door het hybride werken hebben medewerkers hun cloudtools om samen te werken extra hard nodig. Om snel documenten te delen, om – zodra het nodig is – even te overleggen of om met meerdere mensen online aan stukken te werken. En dat is niet alleen voor het dagelijkse werk van belang. Je organisatie is voor de innovatie, groei en ontwikkeling ook afhankelijk van al het contact, het formele én het informele.

Alles geregeld

Security mag in de samenwerking geen sta-in-de-weg zijn. Maar tegelijk moet de security wel zo flexibel en solide zijn ingericht dat je data en applicaties geen moment onbeschermd zijn. Waar in de ‘gewone’ moderne werkplek van KPN alle securityfeatures al zijn ingebouwd zodat je die zelf kan instellen, is in onze extra secure werkplek voor hybride werkers de héle beveiliging geregeld. Je hebt er dus geen omkijken meer naar, terwijl je medewerkers wel eenvoudig kunnen samenwerken.

Meer weten over deze extra secure werkplek voor hybride werkers? Download onze whitepaper: 'De extra secure werkplek voor hybride werkers'.  

Gerelateerde artikelen