Wat is malware?
En waarom het gevaarlijk is

Malware is schadelijke software die gebruikt wordt om apparaten zoals laptops of routers te infecteren en schade te veroorzaken. Malware is een verzamelnaam voor virussen, wormen, trojans en spyware. De term is een afkorting van ‘malicious software’, oftewel ‘kwaadaardige software’.

Malware kan veel schade veroorzaken. Het kan bijvoorbeeld persoonlijke informatie zoals creditcardgegevens stelen. Soms wordt malware ingezet om een grotere cyberaanval voor te bereiden of toegang tot een netwerk of systemen te krijgen. Vaak merk je in eerste instantie niet eens dat er malware geïnstalleerd is. Preventie is daarom erg belangrijk.

malware

Hoe kan je malware voorkomen?

Er zijn 2 manieren om malware te voorkomen. De eerste is zelf goed opletten. Dat is voor de hand liggend, maar wel essentieel. De meest gebruikte manier om malware te verspreiden is via e-mail. Wees dus bedacht op phishing en klik nooit zomaar op een link van een onbekende afzender. Een security awareness training kan ook helpen met het vergroten van het beveiligingsbewustzijn én gedrag bij eigen medewerkers. Zorg er ook voor dat je de besturingssoftware van apparaten regelmatig bijwerkt.

Malwarebescherming is de tweede manier om je te wapenen tegen virussen, spyware en andere malware. Bijvoorbeeld met goede antivirussoftware die regelmatig scant op mogelijke malware. Andere oplossingen met malwarebescherming zijn onder andere Managed Workforce Security en e-mail security.

Onze cybersecurity oplossingen

Awareness Training

Voorkom menselijke fouten: train medewerkers vroegtijdig in het vergroten van het beveiligingsbewustzijn.

E-mail
Security

KPN levert diverse oplossingen om veiliger te e-mailen. Ontdek de mogelijkheden van e-mail security.

Managed Workforce

Beveilig endpoints zoals servers, laptops, desktops, mobiele telefoons en tablets op het hoogste niveau.

Internet
Security

Beveilig het internetverkeer van je medewerkers bijvoorbeeld door malware en virussen te blokkeren.

Meer oplossingen

KPN Security biedt een breed scala aan security oplossingen. Ontdek al onze oplossingen of neem contact op voor een security advies op maat.

Alle oplossingen


Malware voorkomen?
Zorg dat je basisbeveiliging op orde is

Direct meer weten over hoe je de cyber security in jouw bedrijf verbetert? Download dan ons gratis eBook Basis Beveiliging.


Download

Meer weten over KPN Security?
Neem contact op met ons security team

Neem contact op