Smart City wordt Smart Society

Of je in de stad werkt, woont of er van je vrije tijd geniet. Je wilt een schone stad. Een stad die veilig voelt, waarin je je thuis voelt wat je ook doet, hoe oud of hoe jong je ook bent. Een stad waarin je veilig over straat kan en waar je lang zelfstandig thuis kunt wonen. Zou dat niet geweldig zijn?

Elke gemeente heeft zijn eigen karakter en bijzonderheden. De bewoners hebben elk hun eigen gewoontes en wensen. Als stad moet je deze koesteren. Elke stad kan altijd ‘bereikbaarder’ en ‘leefbaarder’ worden, voor iedereen die er verblijft. Dit vereist beleid. En voor beleid is een visie nodig. Echter, visie over Smart City is niet eenvoudig. Of toch?

Centraal in de KPN visie op Smart City, staan de behoeften en verlangens van de mens, hierop wordt ingespeeld met data verzameld door ‘smart technologies’. Met een toenemende stroom aan data groeien we steeds meer naar een “Smart Society”. Een concept dat verder gaat dan de thematiek van de ‘Smart City’, ‘Smart Building’, ‘Smart Home’ of ‘Smart Mobility’. Een maatschappij die in zijn geheel slimmer wordt, gedreven door verzamelde data, drijvend op slimme applicaties. Hoe de stad van de toekomst wordt, laat zich niet uit tekenen, maar dat data een cruciale bijdrage gaat leveren aan de stad van de toekomst is overduidelijk.


Meer lezen over Smart Cities en de rol van data? Download dan het whitepaper 'Smart Cities.'Whitepaper: 'Smart Cities - Een veranderende wereld'

In deze whitepaper leest u alles over nieuwe technologie en maatschappelijke paradigma’s, de Smart City strategie als vliegwiel voor de toekomst, de rol van data en de vereiste basisingrediënten voor succes.

DownloadJean-Pierre Beunen

Jean-Pierre is Programma Directeur Smart Cities bij KPN. Hij probeert antwoorden te geven op de vragen die leven in vrijwel iedere stad: hoe kunnen nieuwe technologieën en inzichten in data, in de huidige snel veranderende wereld, de maatschappelijke paradigma’s oplossen? Met zijn brede maatschappelijk achtergrond en zijn inhoudelijke kennis over techniek en data, heeft hij vele innovaties succesvol geïmplementeerd.

- Auteur: Jean-Pierre Beunen

Gerelateerde artikelen