Wil je aankopen doen in de Microsoft Store? Dit kan makkelijk via KPN Pay. Download simpel en snel je favoriete games, muziek, en social media apps op jouw mobiele telefoon of tablet. En omdat je afrekent via je KPN Mobiel factuur hou je altijd inzicht in je uitgaven.
 • Apps en in-app betalen met je mobiel
 • Makkelijk en snel
 • Werkt in alle app stores

Betalen via KPN Pay instellen

Ga naar de Microsoft store en volg de onderstaande stappen.

 1. Selecteer een app of game in de store
 2. Meld je aan met je Microsoft account
 3. Kies voor “Een nieuwe betaalmethode toevoegen”
 4. Kies de betalingsmethode “Mobiele telefoon”
 5. Selecteer KPN als je mobiele provider en vul je mobiele telefoonnummer in
 6. Je ontvangt een SMS met een pincode. Vul deze in voor verificatie

Na deze aanmelding wordt “Mobiele telefoon” als standaard betalingsmethode ingesteld. Het invullen van het mobiele nummer is dus een éénmalige handeling. Vanaf kun je iedere aankoop via KPN Pay betalen.

Als laatste stap ontvang je een mail met een bevestiging van de aankoop. Hierin wordt ook de betalingsmethode getoond. De aankoop wordt pas verrekend op je eerstvolgende mobiele factuur. In geval van een prepaid aansluiting, wordt de aankoop direct verrekend met het beltegoed.

Meer over online aankopen met KPN Pay

Aankopen zijn beschikbaar voor zowel klanten met een abonnement als Prepaid. Er geldt een maximum van 50,- per aankoop en een maximum van 300,- per kalendermaand.

Via de Factuur
Aankopen via een van de (app)stores verschijnen automatisch op je volgende factuur van KPN. Je gekochte aankopen vind je op de factuur onder ’Online aankopen’ in MijnKPN. In je verbruiksspecificatie kun je elke aankoop apart terugvinden met de naam van de (app)store, specificatie van de aankoop (naam of transactie kenmerk), aankoopbedrag en aankoopmoment. De ontwikkelaar van de aankoop zorgt voor de btw-afdracht, daarom staat er op de factuur ‘Over deze factuurregel is door KPN geen btw in rekening gebracht’.

Via MijnKPN
Je kunt je aankopen terugvinden in MijnKPN onder 'Overzicht’

Hoe kan ik mijn aankopen zien voor mijn Prepaid?
Je kunt bij Prepaid je aanschaf niet inzien omdat dit direct van je beltegoed wordt afgeschreven. Mocht je niet weten waar je beltegoed is gebleven, kun je via de Klantenservice vragen waaraan je beltegoed besteed is. Wel moet je dan je simkaartnummer of pukcode bij de hand hebben om jezelf te kunnen identificeren. Je kunt geen specificatie opvragen.

Je kunt een verzoek doen om je aankoop (app of game) te annuleren door naar de desbetreffende store te gaan.
Nee, de limiet van 300,- per kalendermaand geldt voor alle klanten en kun je niet aanpassen.

Er zijn verschillende oorzaken waarom een betaling via je factuur niet lukt of de betaalmogelijkheid niet getoond wordt in een van de stores:

 • Je wilt een aankoop in een van de (app)stores doen maar hebt een Zakelijk abonnement. Deze dienst is alleen beschikbaar voor klanten met een Consumenten abonnement.
 • Het maximum voor betalen via je factuur is bereikt. Het maximum voor betalen via je factuur is als volgt: 50,- per aankoop en 300,- per kalendermaand voor de gezamenlijke aankopen in de (app)stores.
 • Als je geblokkeerd bent (wegens wanbetaling), dan kun je geen online aankopen doen. Ben je weer actief (omdat je betaald hebt), dan kan je weer online aankopen doen.

Wil je niet langer je aankopen betalen via je KPN factuur? Bel dan de Klantenservice (24/7 gratis bereikbaar) om 'Betalen via je factuur’ uit te zetten.

Zakelijke klanten kunnen geen aankopen doen met KPN Pay.
 • Bij vragen over je rekening kun je terecht bij KPN. Wij zorgen voor de afrekening met jou via je factuur of Prepaid tegoed en regelen de betaling aan de verschillende (app)stores. Je persoonlijke gegevens worden door KPN niet gedeeld met de (app)stores.
 • Bij vragen over apps of andere downloads kun je terecht bij de (app)store waar je je aankoop hebt gedaan (Google Play Store, iTunes en Microsoft store).