Wil je aankopen doen in Apple Music, iTunes, iBooks of App Store? Dit kan makkelijk via KPN Pay. Download simpel en snel je favoriete games, muziek, en social media apps op jouw iPhone of iPad. En omdat je afrekent via je KPN Mobiel factuur hou je altijd inzicht in je uitgaven.
 • Apps en in-app betalen met je mobiel
 • Makkelijk en snel
 • Werkt in alle app stores

Betalen via KPN Pay instellen

Meld je aan met jouw iPhone, iPad of Mac. Houd je iPhone bij de hand want je krijgt een verificatie SMS. Volg de onderstaande stappen.

Tip: met de onderstaande QR-code kun je met je mobiele telefoon stap 1 t/m 4 overslaan. Of ga naar: https://apple.co/KPN_QR_Signup

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
 2. Klik op je naam, gevolgd door "iTunes Store en App Store".
 3. Kies je Apple ID bovenaan en klik op “Toon Apple ID”.
 4. Log eventueel in met je wachtwoord, Face ID of Touch ID.
 5. Selecteer 'Betaling en Verzending'.
 6. Voeg betaalmethode toe.
 7. Kies je voor de optie “Mobiele telefoon”.
 8. Kies voor “Gebruik dit mobiele nummer” of voer je huidige mobiele nummer in.
 9. Je ontvangt mogelijk per sms een eenmalige code die je ter verificatie in moet voeren.

Na de aanmelding wordt “Mobiele telefoon” als standaard betalingsmethode ingesteld. Het invullen van het mobiele nummer is dus een éénmalige handeling. Vanaf nu kun je iedere aankoop via KPN Pay betalen.

Met de onderstaande QR code sla je met je mobiele telefoon stap 1 t/m 4 over.

Meer over online aankopen met KPN Pay

Aankopen zijn beschikbaar voor zowel klanten met een abonnement als Prepaid. Er geldt een maximum van 50,- per aankoop en een maximum van 300,- per kalendermaand.

Via de Factuur
Aankopen via een van de (app)stores verschijnen automatisch op je volgende factuur van KPN. Je gekochte aankopen vind je op de factuur onder ’Online aankopen’ in MijnKPN. In je verbruiksspecificatie kun je elke aankoop apart terugvinden met de naam van de (app)store, specificatie van de aankoop (naam of transactie kenmerk), aankoopbedrag en aankoopmoment. De ontwikkelaar van de aankoop zorgt voor de btw-afdracht, daarom staat er op de factuur ‘Over deze factuurregel is door KPN geen btw in rekening gebracht’.

Via MijnKPN
Je kunt je aankopen terugvinden in MijnKPN onder 'Overzicht’

Hoe kan ik mijn aankopen zien voor mijn Prepaid?
Je kunt bij Prepaid je aanschaf niet inzien omdat dit direct van je beltegoed wordt afgeschreven. Mocht je niet weten waar je beltegoed is gebleven, kun je via de Klantenservice vragen waaraan je beltegoed besteed is. Wel moet je dan je simkaartnummer of pukcode bij de hand hebben om jezelf te kunnen identificeren. Je kunt geen specificatie opvragen.

Je kunt een verzoek doen om je aankoop (app of game) te annuleren door naar de desbetreffende store te gaan.
Nee, de limiet van 300,- per kalendermaand geldt voor alle klanten en kun je niet aanpassen.

Er zijn verschillende oorzaken waarom een betaling via je factuur niet lukt of de betaalmogelijkheid niet getoond wordt in een van de stores:

 • Je wilt een aankoop in een van de (app)stores doen maar hebt een Zakelijk abonnement. Deze dienst is alleen beschikbaar voor klanten met een Consumenten abonnement.
 • Het maximum voor betalen via je factuur is bereikt. Het maximum voor betalen via je factuur is als volgt: 50,- per aankoop en 300,- per kalendermaand voor de gezamenlijke aankopen in de (app)stores.
 • Als je geblokkeerd bent (wegens wanbetaling), dan kun je geen online aankopen doen. Ben je weer actief (omdat je betaald hebt), dan kan je weer online aankopen doen.

Wil je niet langer je aankopen betalen via je KPN factuur? Volg dan de volgende stappen om 'Betalen via je factuur’ uit te zetten.

- Open je instellingen

- Klik op je naam met Apple ID

- Klik vervolgens op ‘Betaling en verzending’

- Druk op ‘bewerk’ en daarna op ‘mobiele telefoon’

- Druk daarna op ‘verwijder’

Lukt dit niet? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Zakelijke klanten kunnen geen aankopen doen met KPN Pay.
 • Bij vragen over je rekening kun je terecht bij KPN. Wij zorgen voor de afrekening met jou via je factuur of Prepaid tegoed en regelen de betaling aan de verschillende (app)stores. Je persoonlijke gegevens worden door KPN niet gedeeld met de (app)stores.
 • Bij vragen over apps of andere downloads kun je terecht bij de (app)store waar je je aankoop hebt gedaan (Google Play Store, iTunes en Microsoft store).