Snel en makkelijk betalen voor je favoriete apps, games, films, muziek en meer? Met KPN Pay betaal je veilig en snel in de App Store, de Google Play Store en de Microsoft Store. En je betaalt gewoon via je KPN Mobiel factuur. Makkelijk en vertrouwd. Lees hieronder hoe je dit doet.

  • Apps en in-app betalen met je mobiel
  • Makkelijk en snel
  • Werkt in alle app stores

Hoe betaal ik met KPN Pay?

Wil je een app kopen of in-app aankoop doen? Kies voor de optie ‘betalen via KPN Pay’. Je ziet het aankoopbedrag op de volgende factuur van je mobiele abonnement. Kies hieronder jouw app-store om te lezen hoe je KPN Pay gebruikt.

Heb je een Prepaid abonnement? Dan wordt het bedrag direct van je Prepaid tegoed afgeschreven.

Hoe wil je een aankoop betalen?

Wil je betalen via KPN Pay? Kies eerst jouw favoriete app store. Lees per store hoe KPN Pay werkt.

De eerste keer dat je wilt betalen via je KPN factuur moet je je registreren voor deze betaaloptie bij de Google Play, Microsoft en Apple App store. Bekijk hoe dit werkt voor jou.

Google Play Store

Bekijk hoe je aankopen in de Google Play Store via KPN Pay betaalt.

Apple App Store

Bekijk hoe je aankopen in de Apple App Store via KPN Pay betaalt.

Microsoft Store

Bekijk hoe je aankopen in de Microsoft Store via KPN Pay betaalt.

Meer over online aankopen met KPN Pay

Aankopen zijn beschikbaar voor zowel klanten met een abonnement als Prepaid. Er geldt een maximum van 50,- per aankoop en een maximum van 300,- per kalendermaand.

Via KPN Pay: Aankopen via een van de (app)stores verschijnen automatisch op je volgende factuur van KPN. Je gekochte aankopen vind je op de factuur onder ’Online aankopen’ in MijnKPN. Op je specificatie kun je elke aankoop apart terugvinden met de naam van de (app)store, specificatie van de aankoop (naam of transactie kenmerk), aankoopbedrag en aankoopmoment. De ontwikkelaar van de aankoop zorgt voor de btw-afdracht, daarom staat er op de factuur ‘Over deze factuurregel is door KPN geen btw in rekening gebracht’.

Via MijnKPN: Je kunt je aankopen terugvinden in MijnKPN.

Hoe kan ik mijn aankopen zien voor Prepaid? Je kunt bij Prepaid je aanschaf niet bekijken omdat dit direct van je beltegoed wordt afgeschreven. Mocht je niet weten waar je beltegoed is gebleven, kun je via de Klantenservice vragen waaraan je beltegoed besteed is. Wel moet je dan je simkaartnummer of pukcode bij de hand hebben om jezelf te kunnen identificeren. Je kunt geen specificatie opvragen.

Als je in een van de stores iets koopt, ontvang je van de appstore direct een bevestigingsmail op het e-mailadres dat je daar zelf hebt opgegeven.

Je kunt een verzoek doen om je aankoop (app of game) te annuleren door naar de desbetreffende store te gaan.
Nee, de limiet van 300,- per kalendermaand geldt voor alle klanten en kun je niet aanpassen.

Er zijn verschillende oorzaken waarom een betaling via je factuur niet lukt of de betaalmogelijkheid niet getoond wordt in een van de stores:

  • Je wilt een aankoop in een van de (app)stores doen maar hebt een zakelijk abonnement. Deze dienst is alleen beschikbaar voor klanten met een consumenten abonnement.
  • Het maximum voor betalen via je factuur is bereikt. Het maximum voor betalen via je factuur is als volgt: 50,- per aankoop en 300,- per kalendermaand voor de gezamenlijke aankopen in de (app)stores.
  • Als je geblokkeerd bent (wegens wanbetaling), dan kun je geen online aankopen doen. Ben je weer actief (omdat je betaald hebt), dan kan je weer online aankopen doen.

Wil je niet langer je aankopen betalen via je KPN factuur? Bekijk dan per store hoe je 'Betalen via je factuur’ uit kan zetten.

App Store

- Open je instellingen

- Klik op je naam met Apple ID

- Klik vervolgens op ‘Betaling en verzending’

- Druk op ‘bewerk’ en daarna op ‘mobiele telefoon’

- Druk daarna op ‘verwijder’

Google Play Store

- Open de Play Store app

- Klik op het menu linksboven

- Kies ‘betaalmethoden’ en dan op ‘Meer betalingsinstellingen’

- Log in als daarom wordt gevraagd.

- Tik onder de betaalmethode die u wilt verwijderen en daarna nogmaals op Verwijderen

Lukt dit niet? Neem dan contact met ons op via de klantenservice.

Zakelijke klanten kunnen geen aankopen doen met KPN Pay.
  • Bij vragen over je rekening kun je terecht bij KPN. Wij zorgen voor de afrekening met jou via je factuur of Prepaid tegoed en regelen de betaling aan de verschillende (app)stores. Je persoonlijke gegevens worden door KPN niet gedeeld met de (app)stores.
  • Bij vragen over apps of andere downloads kun je terecht bij de (app)store waar je je aankoop hebt gedaan (Google Play Store, iTunes en Microsoft store).