Hoe kan ik sms-diensten blokkeren en stoppen?

Sms-diensten afmelden of blokkeren

Sms-diensten zijn betaalde premium diensten die je op je telefoon ontvangt. Wel eens gestemd op je favoriete zanger bij de Voice Of Holland of een goed doel gesteund via een sms'je? Dit zijn allemaal voorbeelden van betaalde sms diensten. Andere voorbeelden zijn sms'jes met ringtones, file-informatie of nieuws. Je vindt deze terug op je factuur met de vermelding payinfo.nl.

Wat SMS-diensten zijn en hoe je er mee omgaat, lees je op deze pagina.

Sms-dienst afmelden

Stopzetten per SMS

Stuur een sms'je met de tekst 'stop' naar de shortcode van de dienst. Je vindt deze code op je factuur onder het kopje ‘Premium diensten’. Je kunt ook een ontvangen abonnementsbericht beantwoorden met 'stop'.

S

Stopzetten online

Op Payinfo.nl vind je een overzicht van alle Payinfo diensten en kun je eenvoudig specifieke sms-abonnementen stopzetten.

Alle sms-diensten blokkeren

Wil je alle sms-diensten blokkeren? Dan kun je een blokkade instellen via de website Payinfo. Het instellen van de blokkade is gratis en wordt binnen 1 dag verwerkt.

Let op! Door deze blokkade kun je geen gebruik meer maken van sms-diensten. Je kunt dus bijvoorbeeld niet meer stemmen op je favoriete kandidaat in een tv-programma. Je kunt de blokkade natuurlijk wel weer verwijderen.

Payinfo (voorheen sms dienstenfilter) is een initiatief van KPN, T-Mobile en Vodafone, aangevuld met UPC, Telfort en Tele2. Payinfo wordt verzorgd door de Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten en is dus niet van KPN. Alle content aanbieders (zoals verkopers van ringtones, spelletjes, etc.) die iets verkopen aan klanten van deze operators, zijn verplicht deze te vermelden op de website payinfo.nl. Dit geldt voor betaalde sms-diensten en internetdiensten.
Er bestaan twee soorten sms-informatiediensten:

  • Eenmalige diensten. Eenmalige diensten zijn vaak televisiespelletjes.
  • Abonnementsdiensten. Abonnementsdiensten zijn meestal chatboxen of erotische diensten.

Je kunt via Payinfo gratis alle betaalde SMS diensten en Internetdiensten blokkeren of deblokkeren (eenmalige en abonnementsdiensten). Ouders kunnen op deze site ook het nummer van hun minderjarige kind laten blokkeren. Op Payinfo vind je een overzicht van welke abonnementen en eenmalige diensten je hebt aangevraagd.
Tip! Als het deblokkade slot aan staat, betekent dit dat je zelf geen sms diensten meer aan of uit kan zetten via de Payinfo website. Neem in dat geval contact op met de KPN klantenservice.

Mobiel Internet Diensten

Dit zijn vaak abonnementsdiensten waarmee je wekelijks credits krijgt in online games, of toegang tot online content. Het verschil tussen sms-diensten en Mobiel Internet Diensten is dat je voor Mobiel Internet Diensten geen sms hoeft te versturen, maar via een (mobiele) website goedkeuring geeft tot een aankoop welke afgerekend wordt via je mobiele factuur. Het kan zijn dat je ter bevestiging een code per sms ontvangt, die je op de website moet invoeren. Let daarom goed op wanneer je op een website je mobiele telefoonnummer gaat invoeren en verzeker jezelf ervan dat dit een dienst is die je wilt afnemen. Als je maandelijks meer dan €50 uitgeeft aan Mobiel Internet Diensten word je via een sms op de hoogte gebracht.