Hoe kan ik sms-diensten stoppen of blokkeren?

Een sms-dienst stuurt je (meerdere) sms’jes waarvoor je moet betalen. Bijvoorbeeld als je stemt op je favoriete kandidaat in een tv-programma of omdat je meedoet aan een (win)actie. Deze kosten staan op je factuur als Payinfo.nl.

Sms-diensten verschillen. Je betaalt per verzonden of ontvangen bericht. Ook heb je eenmalige- en abonnementsdiensten.


Sms-dienst stoppen of blokkeren

LL

Stoppen of blokkeren via Payinfo

Op Payinfo.nl vind je een overzicht van alle Payinfo diensten en kun je eenvoudig specifieke sms-abonnementen stoppen, blokkeren of deblokkeren.

S

Stoppen per SMS

Stuur een sms'je met de tekst 'stop' naar de shortcode van de dienst. Je vindt deze code op je factuur onder het kopje ‘Premium diensten’. Je kunt ook een ontvangen abonnementsbericht beantwoorden met 'stop'.

l


Meer informatie over Payinfo

Payinfo (voorheen sms dienstenfilter) is een initiatief van KPN, T-Mobile en Vodafone, aangevuld met UPC, Telfort en Tele2. Payinfo wordt verzorgd door de Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten en is dus niet van KPN. Alle content aanbieders (zoals verkopers van ringtones, spelletjes, etc.) die iets verkopen aan klanten van deze operators, zijn verplicht deze te vermelden op de website payinfo.nl. Dit geldt voor betaalde sms-diensten en internetdiensten.

Op Payinfo vind je een overzicht van welke abonnementen en eenmalige diensten je hebt aangevraagd.

Je kunt via Payinfo gratis alle betaalde sms-diensten en Internetdiensten stoppen, blokkeren of deblokkeren (eenmalige en abonnementsdiensten). Ouders kunnen op deze site ook het nummer van hun minderjarige kind laten blokkeren.

Tip! Als het deblokkade slot aan staat, betekent dit dat je zelf geen sms diensten meer aan of uit kan zetten via de Payinfo website. Neem in dat geval contact op met de KPN klantenservice.

Er bestaan twee soorten sms-informatiediensten:

  • Eenmalige diensten. Eenmalige diensten zijn vaak televisiespelletjes.
  • Abonnementsdiensten. Abonnementsdiensten zijn meestal chatboxen of erotische diensten.

Je kunt via Payinfo gratis alle betaalde sms-diensten stoppen, blokkeren of deblokkeren (eenmalige en abonnementsdiensten).

Tip! Als het deblokkade slot aan staat, betekent dit dat je zelf geen sms diensten meer aan of uit kan zetten via de Payinfo website. Neem in dat geval contact op met de KPN klantenservice.

Dit zijn vaak abonnementsdiensten waarmee je wekelijks credits krijgt in online games, of toegang tot online content.

Het verschil tussen sms-diensten en mobiel internet diensten is dat je voor mobiel internet diensten geen sms hoeft te versturen, maar via een (mobiele) website goedkeuring geeft tot een aankoop welke afgerekend wordt via je mobiele factuur. Het kan zijn dat je ter bevestiging een code per sms ontvangt, die je op de website moet invoeren. Let daarom goed op wanneer je op een website je mobiele telefoonnummer gaat invoeren en verzeker jezelf ervan dat dit een dienst is die je wilt afnemen. Als je maandelijks meer dan €50 uitgeeft aan mobiel internet diensten word je via een sms op de hoogte gebracht.

Je kunt via Payinfo gratis alle betaalde internetdiensten stoppen, blokkeren of deblokkeren (eenmalige en abonnementsdiensten).