Glasvezel Internet via FiberFlevo

Glasvezel in Flevoland wordt deels gerealiseerd door FiberFlevo. Zij bieden internet aan van KPN. Zo kies je in het buitengebied van de Noordoostpolder voor Glasvezel Internet van KPN. De verbinding loopt via het glasvezelnetwerk van FiberFlevo. Zo hoeft de straat maar één keer open en ervaar je zo min mogelijk overlast. Wel zo fijn.

Zo krijg jij toegang tot het glasvezelnetwerk

Stappenplan van de aanleg van glasvezel internet van KPN.

1. FiberFlevo legt glasvezel aan

FiberFlevo legt glasvezel aan in verschillende gemeentes in Flevoland. Lees hieronder de status van de glasvezeluitrol in jouw gemeente. Ligt er al glasvezel? Bekijk dan de vastrechtopties.

2. Sluit vastrecht af bij FiberFlevo

Sluit je jouw adres aan op het glasvezelnetwerk van FiberFlevo? Dan betaal je hier vastrechtkosten voor. Je hebt keuze uit twee betaalopties. Meer informatie vind je lager op deze pagina.

3. Bestel Glasvezel Internet

Nadat het vastrecht is betaald, krijgt KPN een melding dat glasvezel op jouw adres beschikbaar is. Vanaf dat moment kun je Glasvezel Internet van KPN afsluiten in onze shop.

Glasvezel in Flevoland via FiberFlevo

Hieronder lees je meer over glasvezel buitengebied in Flevoland door FiberFlevo. De volgende buitengebieden hebben glasvezel: Creil, Rutten, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Schokland, Urk en Espel.Glasvezel in Flevoland

FiberFlevo heeft het grootste gedeelte van de Noordoostpolder voorzien van glasvezel. Dit betekent dat je via KPN een internetabonnement kun afsluiten, zodra je vastrecht hebt betaald bij FiberFlevo. Via de bestelpagina ontdek je welke internetsnelheden op jouw adres mogelijk zijn, wat je hiervoor betaalt en welke andere opties er zijn.

Buitengebieden Urk

In 2017 heeft FiberFlevo de buitengebieden en industrietreinen van Urk voorzien van glasvezel. Zo wordt de dekking van glasvezel in Flevoland weer een beetje groter. Vastrecht betaald? Dan kun je via KPN een glasvezelabonnement uitzoeken.

Glasvezel Tollebeek

Ook in de buitengebieden van Tollebeek heeft FiberFlevo glasvezel aangelegd. Dit betekent dat de adressen in de buitengebieden van Tollebeek aangesloten kunnen worden op Glasvezel Internet van KPN.

Meer over Glasvezel Internet in Flevolandfifibfibefiberfibernfibernhf

Kosten van glasvezelaansluiting

Sluit je jouw huis aan op het glasvezelnetwerk van FiberFlevo? Dan betaal je hier vaste kosten voor. Dit heet vastrecht. Bij FiberFlevo kies je uit twee betaalopties:

  1. Maandelijks € 20,00 vastrecht betalen, zolang je gebruikmaakt van het netwerk of
  2. Eenmalig € 1975,00 vastrecht betalen

Meer weten? Lees alles over de vastrechtkosten van FiberFlevo.

Alle plaatsen met glasvezel

Benieuwd of in jouw plaats al glasvezel ligt? Check de glasvezelplanning van jouw plaats.

Daarom zit je goed bij KPN5,- Entertainmentkorting met KPN Hussel

Kies je voor Internet en Mobiel in je Hussel? Dan krijg je iedere maand € 5,00 korting op je Internet als je ook een entertainmentoptie kiest. Je kan o.a. kiezen uit Spotify, ESPN Compleet, Pluspakket, Film1.

Overstappen naar glasvezel

Maak je de overstap van Standaard Internet naar Glasvezel Internet? Lees hier de voordelen van overstappen en de stappen die je zet om ultrasnel te internetten.

Veelgestelde vragen over Glasvezel Internet

Glasvezel via FiberFlevo is beschikbaar in de buitengebieden van de Noordoostpolder en Urk; Creil, Rutten, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Schokland, Urk, en Espel. Voor de meest recente informatie doe je de glasvezelcheck.

Wij maken gebruik van de nieuwe glasvezeltechnologie PON. Hierbij wordt de lijn gedeeld, maar is er geen snelheidsverlies als er meerdere mensen tegelijk online zijn. Zo wordt de verbinding nergens onderbroken of vertraagd en hoef je het signaal niet te delen met anderen. Dit is een van de grootste voordelen van glasvezel en zorgt ervoor dat jij optimaal kunt genieten van razendsnel internet.
Nee, je kunt met zoveel apparaten op het netwerk als je wilt. Je kunt zelfs op verschillende apparten tergelijkertijd programma's in HD kwaliteit kijken. Zelf als je tegelijk gebruik maakt van het internet, blijf je optimaal genieten van razendsnel internet. Check je glasvezel snelheid met onze speedtest
Als er glasvezel aangelegd wordt bij jou in de staat hoef je zelf vrij weinig te doen. Lees hier meer over glasvezel aanleggen.
In de buitengebieden van Noord-Holland is FiberNH bezig met de uitrol van het glasvezelnetwerk. FiberNH is het zusje van FiberFlevo.

Andere vraag over Glasvezel Internet?

Heb je toch nog een andere vraag? Of wil je beter begrijpen wat glasvezel is en wat de voordelen zijn? Ga dan naar onze overzichtspagina.

Meer over glasvezel

Op zoek naar iets anders?

Glasvezel Internet

Meer weten over Glasvezel Internet van KPN? En de internetabonnementen die je erbij kunt nemen?

Glasvezel repareren

Gaat er iets niet goed met je glasvezelaansluiting? Bekijk hier de mogelijke oplossingen:

Lokale aanbieders

Ontdek welke lokale aanbieders nog meer samenwerken met KPN op onze overzichtspagina.