9 augustus 2019 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Online muziek luisteren: stream er op los

Ooit mikte je een bandje in je walkman en kon je 45 minuten losgaan. Nu is het: ‘zet even een goeie playlist op’ of ‘wat is deze week jouw Discover Weekly?’ Online muziek luisteren is veel meer dan een liedje afspelen. Denk aan je favoriete radiozender streamen via glasvezel internet, een grappige talkshow luisteren en aan eindeloos afspeellijsten aanmaken. Hoe stream jij het liefst?

Online muziek luisteren met Spotify.

Dit is online muziek luisteren

Online muziek luisteren doe je via het internet. ‘Streamen’ noemen we dat. Hoe je dit doet? Je telefoon moet voorzien zijn van een databundel óf je moet verbonden zijn met een wifinetwerk. Zodra je verbinding hebt, kun je via verschillende platformen online muziek luisteren.

Online muziek luisteren met een streamingdienst

Wil je zelf bepalen welk nummer je luistert? Dan kun je online muziek luisteren met een streamingdienst. Er bestaan allerlei diensten, pick your favourite.

Spotify

Dit is de bekendste van alle streamingdiensten. Hier vind je bijna alle muziek die je maar kunt bedenken. En dat is heel handig, want zo heb je maar één streamingdienst nodig. Ook helpt Spotify je nieuwe muziek ontdekken via Discover Weekly en Release Radar én kun je zelf afspeellijsten maken, alleen óf samen met vrienden.

Kun je niet wachten om er op los te streamen? Check dan eerst of glasvezel internet beschikbaar is op jouw adres. Daarnee stream je razendsnel al je favoriete nummers!

Bekijk Spotify bij KPN

Deezer

Zoek je een alternatief op Spotify, dan is er Deezer. Ook hier luister je muziek tot je erbij neervalt. Deezer beschikt over dezelfde soort functies als Spotify, maar is nét wat minder uitgebreid.

Google Play Music

Google Play Music is de standaard muziek-app op Android-telefoons. Via deze app kun je natuurlijk online muziek luisteren. En er gaan ook verhalen de rondte dat je er in de toekomst je YouTube-account aan kunt linken. Dat zou handig zijn!

Apple Music

Voor de echte Apple-fanaten is er Apple Music. Met 50 miljoen nummers in huis, biedt Apple Music online (en ook offline) muziek die jij mooi vindt. De dienst is qua kwaliteit vergelijkbaar met Spotify.

Twijfel je tussen Apple Music en Spotify? Een pluspunt aan Apple is het radiostation Beats1, dat van de dienst zelf is. Maar Spotify heeft gepersonaliseerde muziekvoorstellen die echt héél goed aansluiten op jouw eigen smaak. Het is aan jou welke je beter vindt!

Tidal

Tidal gebruik je voor muziek, podcasts en voor video. De app is ontwikkeld voor én door muziekartiesten en dat maakt hem onpartijdig in wat voor muziek erop te luisteren is.

Online naar je favoriete radiozender luisteren

Wil je online muziek luisteren, maar niet zelf de nummers uitzoeken? Dan is een radiozender iets voor jou. En ook radiozenders kun je online streamen, via een website of via een app. Voor iedere muzieksmaak is er wel een zender die perfect past. Radiozenders streamen doe je heel makkelijk via het razendsnelle glasvezelnetwerk. Check hier of glasvezel internet beschikbaar is op jouw adres.

Via een website

Via een website waar meerdere radiozenders op staan, kun je kiezen uit veel verschillende zenders. Handig dat je alles in een overzicht ziet én je switcht gemakkelijk tussen verschillende zenders. Wil je online radio luisteren? Dan kun je hier terecht:

  • nederlandseradio.nl
  • onlineluisteren.nl
  • radiozenders.fm

Via een app

Bijna ieder radiostation heeft inmiddels wel een eigen app. Vaak kun je hiermee live én gratis de uitzending luisteren. Wil je via de app radio luisteren? Je downloadt de app van je favoriete radiozender op je telefoon via de App Store of Google Play Store.

Online podcasts luisteren

Luister jij wel eens een goede podcast? Een spannend verhaal, grappige talkshow of een podcast vol interessante weetjes? Podcasts luisteren doe je ook gewoon online. Ga naar de iPhone Podcast-app, Castbox of een andere podcast-app, zoek een leuke aflevering uit en streamen maar!

Fantastisch geluid met Sony Smartphones

Ben je op zoek naar een telefoon waarmee je online muziek luisteren nóg een niveautje hoger tilt? Schaf dan snel een Sony telefoon aan. Sony biedt smartphones van hoge kwaliteit, met fantastisch geluid.

Bekijk Sony Smartphones

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Podcasts Spotify: luister jij ze al?

Mobiel

Nieuwe Sony Xperia 5: totaalpakket met breedbeeldscherm

Films, series & TV

Deze series op Netflix moet je gezien hebben