1 november 2020 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

De kpn monteur voor wifi: zo gaat dat

Met kpn Internet heb je nu overal in huis super wifi. Heb je toch nog een haperend YouTube-filmpje? Supervervelend! Maar vanaf nu is een slechte verbinding in je huis verleden tijd. Onze Wifi Manager is een online tool waarmee je zelf de wifikwaliteit in je hele huis kunt controleren én verbeteren. Hiermee heb je in elk hoekje en gaatje, van kelder tot zolder, wifi van kpn. Als dat niet voldoende is, dan probeer ik als kpn monteur te helpen.

Zo ga ik te werk

Lukt het niet om met onze Wifi Manager je wifiverbinding bij jou thuis te verbeteren? De Wifi Manager heeft bijna 100 verschillende uitkomsten om jouw wifi te verbeteren. Maar het kan voorkomen dat jouw oplossing er niet bij zit. Dan kom ik, of een van mijn collega monteurs, bij je langs.

Eerst kijk ik waar je modem staat en voer ik de benodigde stappen uit die je ook kunt uitvoeren met de Wifi Manager. Meestal staat de Experia Box, zo heet ons modem, in de meterkast. Het wifisignaal is een stuk beter als het modem op een centrale en open plek in huis staat. Bijvoorbeeld in de woonkamer of op de overloop. Zo heeft het alle ruimte om een signaal te verzenden. Staat hij bij jou nog in de meterkast? In overleg plaats ik het modem op zo’n open plek. Dat is zo geregeld!

Vaak is het wifisignaal hierna al veel beter. Soms ook niet: het kan namelijk ook ergens anders aan liggen. Geen probleem, want ik neem graag de tijd voor je. Het volgende waar ik naar kijk is de wififrequentie. De meeste modems gebruiken dezelfde 2,4 GHz-frequentie en zitten elkaar daardoor in de weg. Ga maar na: van de 35 miljoen met wifi verbonden apparaten, werken de meeste dus op dezelfde frequentie. Dat zijn veel stoorzenders! Door van frequentie te veranderen, verbeter ik het wifisignaal. 

Wifi versterken met een SuperWifi punt

De meeste huizen zijn erg goed geïsoleerd. Goed nieuws voor de energierekening, niet voor het wifisignaal. De isolatie houdt de warmte binnen, maar verzwakt soms het signaal. Het modem is dan niet krachtig genoeg om overal in huis te zorgen voor een goede verbinding. Ik stel in deze situatie voor om een SuperWifi punt te installeren. Deze nieuwste wifiversterker van kpn versterkt jouw draadloze verbinding. Natuurlijk controleer ik eerst of dit apparaat het bereik écht verbetert. Uiteraard biedt de Wifi Manager ook deze oplossing aan.

Nu ik er toch ben

Ik kan je ook helpen met andere vragen. Dit wordt echter als meerwerk beschouwd, dus er zullen (extra) kosten aan het werk verbonden zijn. Zo kan ik bijvoorbeeld een extra TV voor je aansluiten en versleten internetkabels vervangen. Ook kan ik een apparaat met je wifinetwerk verbinden. Voor mij maakt het niet uit of dit een laptop, smart-tv of een ander wifi-apparaat is. 

Er zijn een paar zaken waarmee ik je niet kan helpen. Ik stel bijvoorbeeld geen nieuwe laptop in en update ook geen verouderde software. Ik weet alles af van onze producten en hardware, maar ik kan je niet helpen met apparatuur die niet van ons is. Je weet inmiddels dat ik nieuwe internetkabels voor je kan aanleggen, maar ik kan daarbij geen sleuven in muren maken. 

Zit mijn werk erop? Dan ruim ik mijn spullen netjes op en laat ik je huis schoon achter. Zoals het hoort.

Zo maak je een afspraak met een kpn monteur

Wil je graag dat ik langskom om bij jou thuis de wifiverbinding te verbeteren? Een bezoek kost 60 euro. Op deze pagina maak je een afspraak. Je kunt daar meteen aangeven welke dag jou het beste uitkomt. Een bezoek van mij duurt ongeveer 45 minuten.

Voordat ik kom, zou ik het fijn vinden als je voor mij de werkruimte vrijmaakt. Ook heb ik een vrij stopcontact nodig, want anders kan ik mijn werk niet doen. Ik neem mijn eigen gereedschap mee, dus daar hoef je geen rekening mee te houden. 

Wil je snel zelf je wifi verbeteren?

Heb je op dit moment last van een trage of haperende wifiverbinding? Dan hoef je niet te wachten tot een kpn monteur langskomt. Met onze Wifi Manager, test en verbeter je jouw wifiverbinding binnen een paar minuten. 

Ook interessant voor jou:

Internet

Tips om je wifisnelheid te verbeteren

Internet

Wifi in de tuin en op zolder? Zo regel je dat

Internet

Wifi 6: de nieuwste generatie Wifi