5 september 2018 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

64 GB of 256 GB, wat kun je ermee?

Last van geheugenverlies? Of geen fotografisch geheugen om alle foto’s op te slaan in je hoofd? Dan is een smartphone met 64 GB of 256 GB het ideale geheugensteuntje. Al die GB’s…wat kun je daar eigenlijk mee?

iPhone 8 64GB of 256GB


Elke smartphone heeft opslaggeheugen. Deze ruimte is nodig voor het besturingssysteem, geïnstalleerde apps en bestanden. De hoeveelheid opslaggeheugen van je smartphone wordt aangegeven in gigabytes (GB). De hoeveelheid opslaggeheugen per telefoon verschilt. Zo heeft een goedkope Android telefoon maar 8 GB of 16 GB geheugen, terwijl een iPhone X 64 GB of zelfs 256 GB opslaggeheugen heeft. Hoe hoger het aantal GB’s aan opslaggeheugen, hoe meer ruimte voor apps, foto’s en video’s. Hoeveel GB’s jij nodig hebt? Je leest het hieronder.

64 GB geheugen: aan fotografisch geheugen geen gebrek

Veel instapmodellen van toptelefoons hebben 64 GB opslaggeheugen. Hier kun je heel veel bestanden op kwijt. Voorbeeld: heb je een iPhone X of Samsung Galaxy S9 met 64 GB? Dan kun je meer dan 15.000 foto’s opslaan die je met de 12-megapixelcamera van deze telefoons maakt. Ben je meer van de video’s? Pas de problème. Met 64 GB kun je voor bijna twaalf uur aan opgenomen Full HD-video’s kwijt. Prima fotografisch geheugen!

Kortom: gebruik je jouw telefoon vooral voor Whatsappen, social media updaten en foto’s en video’s maken? Met 64 GB aan opslaggeheugen hoef je oude appjes en vakantiekiekjes niet te verwijderen om ruimte te maken voor nieuwe herinneringen.

Iphone 8 64GB


256 GB geheugen: foto’s verwijderen, wat is dat?

Ben je de hele dag druk met het maken van foto's en video’s voor je Instagram-volgers? En bewaar je die het liefste allemaal op je telefoon? Dan is een telefoon met 256 GB geheugen ideaal voor jou. Steeds meer toptelefoons hebben een uitvoering met deze grote hoeveelheid opslagcapaciteit. Bye, bye ruimtegebrek!

Ideaal voor de 4K-videofanaat

Vooral voor de video-fans is 256 GB perfect. Steeds meer smartphones, zoals de nieuwste iPhones, kunnen in 4K-resolutie filmen. Met deze ontzettend hoge resolutie barsten je video’s van de details. Alles is dus superscherp te zien. Door de hoge kwaliteit neemt filmen in 4K wel extra veel ruimte in: 170 MB voor één minuut om precies te zijn.

Hoeveel je ook filmt: met 256 GB geheugen hoef je niet op je opslagruimte te letten. Een uur filmen in 4K zorgt voor een video van 10,2 GB. Reken je dat door, dan kun je dus voor meer dan een complete dag aan 4K-video’s filmen! Op een iPhone moet je deze filmresolutie wel eerst even aanzetten. Ga in de ‘Instellingen’-app van je iPhone naar ‘Camera’. Bij ‘Neem video op’ selecteer je vervolgens ‘4K op 60 fps’.

Favoriete films offline opslaan

256 GB aan opslag komt ook goed van pas als je video’s offline wil streamen. Dit doe je door ze vooraf via wifi op te slaan op je telefoon. Een gemiddelde film die je offline opslaat is 1,25 GB groot. Met 256 GB geheugen heeft je smartphone ruimte voor meer dan honderd films, waarbij het laden ook nog eens geen moment hapert. Als dát niet ‘bingen’ tijdens die lange vlucht wordt… ;-)

iPhone 8 256GB


Wordt het 64 of 256 GB?

Bij het kiezen tussen 64 of 256 GB voor je nieuwe iPhone of Android-telefoon kun je eerst eens kijken hoeveel GB je huidige toestel heeft. Dit zie je via het instellingenmenu van je telefoon onder ‘Opslag’. Hou je veel over of staan de bytes je aan de GB-lippen?

Voor de gemiddelde gebruiker is 64 GB meer dan voldoende. Wil je je nooit meer druk maken om opslagruimte? Ga dan voor 256 GB. Hiermee kun je fotograferen en filmen wat je wilt. Daarnaast kun je al je favoriete Spotify-hitlijsten en series offline opslaan. Is 256 GB nóg niet genoeg? Dan kun je je bestanden altijd vanaf je iPhone uploaden naar je iCloud. Zo heb je echt altijd de benodigde extra ruimte.

Update 13/09/2018

GB’s nieuwe iPhones XR, iPhone Xs en iPhone Xs Max

Met de allernieuwste iPhones Xs, Xs Max en iPhone XR kom jij nooit meer opslagruimte tekort. Bij de iPhone XR kun je kiezen tussen 64 GB, 128 GB en 256 GB intern opslaggeheugen. De iPhone Xs en Xs Max heeft een 64 GB, een 256 GB en zelfs een 512 GB variant.

Bekijk de iPhone XR en de iPhone Xs en Xs Max.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Telefoon in het water gevallen? Dit is wat je moet doen!

Mobiel

Upgrade! 5 nieuwtjes over iOS 12

Mobiel

18 nieuwe iPhones in 10 jaar; trip down iPhone-lane