19 oktober 2017

De 5 best bekeken Youtube filmpjes allertijden

Toen drie oud-medewerkers van de bekende betaalwebsite PayPal in 2005 de videowebsite Youtube lanceerden, hadden ze niet kunnen dromen van het succes dat de website zou worden. Om het succes te illustreren, hierbij enkele statistieken. Iedere minuut wordt er meer dan 100 uur aan video op Youtube geplaatst, wereldwijd kijken we per maand meer dan 6 miljard uur naar filmpjes en Youtube werd in 2008 voor ongeveer 1,6 miljard dollar verkocht aan Google. Ongelooflijk he? In deze geweldige statistieken mogen de meest bekeken filmpjes natuurlijk niet ontbreken, daarom hebben we de grootste hits aller tijden hieronder op een rij gezet.

YOUTUBE

1. Psy - Gangnam Style (2.049.585.257 keer bekeken)
Hoewel Zuid-Korea’s bekendste rapper in het echt Park Jae-Sang heet, kennen de meeste mensen hem beter als Psy. Deze zanger en songwriter begon in 2000 aan zijn carrière en had in 2012 zijn wereldwijde doorbraak met het liedje Gangnam Style. Het liedje werd uitgebracht in juli en was na twee maanden al meer dan 300 miljoen keer bekeken op Youtube. Momenteel staat Gangnam Style zelfs in het Guinness Book of records met meer dan 2 miljard views.

2. Justin Bieber ft. Ludacris - Baby (1.066.654.925 keer bekeken)
Als kleuter begon hij al met gitaar spelen en drummen, maar niemand had verwacht dat dit Canadese tieneridool zo populair zou worden. Menig meisje van middelbareschoolleeftijd valt in katzwijm als ze een glimp opvangt van Justin Bieber zijn blonde lokken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn liedje ‘Baby’ lange tijd op nummer 1 stond in de Youtube-hitlijsten. Ondanks dat de clip meer dan 1 miljard keer werd afgespeeld, is niet iedereen te spreken over het liedje. Qua likes scoort het liedjes namelijk meer negatieve reacties dan ‘duimpjes omhoog’.

3. Jennifer Lopez ft. Pitbull - On The Floor (770.087.896 keer bekeken)
Ze is van Puerto Ricaanse afkomst, maar staat beter bekend als Jenny from the block (refererend aan de wijk ‘the Bronx’ in New York, waar ze is opgegroeid). Samen met de Cubaans-Amerikaanse rapper Pitbull scoorde deze populaire zangeres, actrice en danseres in 2011 de wereldhit ‘On the Floor’. Niet alleen in de hitparades, maar ook op YouTube werd het liedje een enorm succes. De bijbehorende videoclip werd meer dan 770 miljoen keer bekeken.

4. Charlie bit my finger - again! (746.267.799 keer bekeken)
Nummer vier in de Youtube hitlijst allertijden is geen muziekvideo, maar een hilarische video van twee jonge Engelse broertjes, die met elkaar aan het dollen zijn. De jongste van de twee, Charlie, bijt in de clip op de vinger van de 2 jaar oudere Harry. Hoewel laatstgenoemde het eerst wel grappig lijkt te vinden, doen de eerste tandjes van Charlie al snel meer pijn dan hij dacht. Het filmpje werd in 2007 geplaatst en was lange tijd het populairste vermaak op Youtube, inmiddels is er meer dan 746 miljoen keer naar gekeken. 

5. Eminem ft. Rihanna - Love the Way You Lie (720.988.274 keer bekeken)
Twee supersterren bij elkaar, dat moet bijna wel voor een kijkcijfertopper op Youtube zorgen. De Amerikaanse rapper Eminem nam samen met de Barbadiaanse zangeres Rihanna het nummer “Love the way you lie” in 2010 op. Al snel bestormde het nummer overal ter wereld de hitparades. Op Youtube is de videoclip momenteel 720 miljoen keer bekeken.    


Wat is jouw favoriet?
Welke van bovenstaande YouTube-toppers vind jij eigenlijk de leukste? Of heb je een favoriete clip die nog niet in het lijstje staat? We zien je favoriet graag tegemoet in de reacties.     

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Wat is digitale televisie nu eigenlijk?