Mijn wifi doet het niet! Hoe zorg ik dat mijn wifi super werkt?

Geen wifi verbinding! Altijd wanneer je net iets leuks of belangrijkste wilt doen... En extra vervelend als de wifi het niet doet en iedereen in huis naar jou kijkt om het op te lossen. Geen paniek! KPN helpt je op weg zodat je het zelf kunt oplossen. Onze Wifi Manager helpt je van A tot Z en als je ten einde raad bent, hebben we altijd nog SuperWifi.

Geen Wifi?
Dit zijn de eenvoudig oplossingen:

Herstart je modem

Het klinkt te simpel, maar vaak is een werkende oplossing gewoon het herstarten van je modem. Wanneer je het apparaat uitschakelt met de knop aan de achterkant, 10 seconden wacht en het modem weer aanzet, maakt hij opnieuw verbinding. Soms helpt het ook als je het wifi-apparaat, zoals je laptop of telefoon, ook opnieuw opstart.

Geen wifi op je telefoon of laptop?

Iedereen vergeet het wel eens aan te zetten, dus check je apparaten of je de wifi-verbinding wel aan hebt staan. De combinatie van het aan- en uitzetten van je wifi op je apparaat en het herstarten van je modem, doen vaak al wonderen.

Zwak wifi-signaal in huis

Het internet werkt wel, maar toch niet helemaal. Dit kan komen door verschillende redenen, die je niet allemaal kunt verhelpen (zoals bijvoorbeeld wanneer je huis gebouwd is met veel staal en beton, waardoor het signaal moeilijk doorgang vindt). Waar je wel iets aan kunt doen is je wifi-instellingen. Dit doe je met de Wifi Manager van KPN.

Wat is de Wifi Manager?

De KPN Wifi Manager is een app op je telefoon die je wifi uitleest. Jij loopt door je huis en de app vertelt je waar je wifi sterk is en waar zwak. Op basis van de Wifi Manager geeft de app je suggesties om je wifi te versterken. Zo kun je zelf je wifi verbeteren, zonder dat er een monteur langs hoeft te komen. Snel én eenvoudig.

Nog een oplossing:
Super goeie wifi met KPN SuperWifi

Soms is je wifi niet optimaal omdat er in jouw huis veel beton en staal aanwezig is, of als je huis heel groot is. Dan is KPN SuperWifi een goede oplossing. Je sluit het eerste SuperWifi punt aan naast je modem en het tweede punt op een strategische plek in huis. Een plek waar je bereik nog goed is. Want het tweede punt pakt het signaal van het eerste SuperWifi punt op en zorgt voor een 'nieuw' bereik naar andere plekken in huis. SuperWifi werkt met mesh-technologie en zorgt voor super goed bereik in je hele huis.

Oke, oke, het kan ook aan KPN liggen

Als al het bovenstaande geen succes heeft, zou het natuurlijk ook zo kunnen zijn dat er een storing is in het netwerk, doordat er bijvoorbeeld een vrachtwagen tegen een antenne is aangereden, onze monteurs bezig zijn met het verbeteren van het netwerk of de glazenwasser per ongeluk een kabeltje heeft losgetrokken van een zendmast. In de meeste gevallen krijg je vooraf een brief met een uitleg en tijdstip van het uitschakelen van de wifi, maar er kan natuurlijk altijd iets onverwachts gebeuren waardoor de wifi even niet werkt. Je kunt op deze pagina altijd zien of er een storing is op jouw adres. Weet dat we altijd ons best doen om dit zo snel mogelijk te verhelpen!

Hopelijk doet je wifi het weer en heb je weer wat meer geleerd over op welke manier je zelf je wifi weer aan de praat krijgt en hoe je je snelheid kunt optimaliseren!

Gerelateerde artikelen