Van 3G naar 4G: sneller, veiliger en stabieler

Vanaf 31 maart 2022 zijn wij gestopt met het 3G-netwerk. We gebruiken deze frequenties voor ons 4G-netwerk. Zo wordt het 4G-netwerk nog sneller, veiliger en stabieler.

Ben jij al klaar voor 4G?

Met alle huidige smartphones die je bij ons koopt, kun je automatisch internetten via ons 4G-netwerk.

Internetten over 4G

Je smartphone bepaalt of jij internet over 2G of over 4G. Vergelijk het netwerk bijvoorbeeld met een snelweg: als jij met je oude bolide de A12 oprijdt, haal je niet de mogelijke 120 km/u. Zo werkt het ook met ons netwerk. Je hebt een geschikte smartphone nodig. Wil je nu al supersnel internetten over 4G? Kijk dan in onze shop naar de telefoons met 4G.

Bellen over 4G

Om te kunnen bellen over 4G heb je een smartphone nodig die dit ondersteunt. Let op, niet iedere 4G smartphone ondersteunt bellen over 4G (VoLTE). Wil jij er zeker van zijn dat je kunt bellen over 4G? Kijk dan in onze shop naar telefoons met 4G bellen. Door te bellen over 4G bel je sneller en beter dan op 2G.

4G-netwerk van KPN

Het is niet altijd te zien, maar ons netwerk is overal en altijd aanwezig; whenever, wherever. Ons 4G-netwerk is betrouwbaar en stabiel én heeft landelijke dekking. Met een dekkingspercentage van 99,3% hebben wij dan ook de beste dekking van Nederland. En om ervoor te zorgen dat ons netwerk altijd snel, veilig en stabiel is, verbeteren we continu onze down- en uploadsnelheid. Met de vrijgekomen netwerkruimte van het 3G-netwerk maken we ons 4G- en 5G-netwerk groter en beter. Zo kan iedereen nog sneller, veiliger en stabieler internetten en bellen.

Bekijk de dekking

5G-netwerk van KPN

Inmiddels is 5G ook beschikbaar in Nederland. 5G is de 5e generatie mobiel internet. En de opvolger van 4G. Ontdek hoe KPN met 5G de volgende stap zet in verbondenheid.

Veelgestelde vragen

KPN prepaid abonnementen zijn inmiddels al aangepast en hebben standaard toegang tot het 4G-netwerk.
Met het 2G-netwerk kun je gewoon bellen en sms'en. Je kunt alleen kleine berichten versturen. Het is niet mogelijk om gelijktijdig te bellen en data te gebruiken.
Als je toestel geschikt is voor 4G internetten en bellen, dan merk je niks. Maar als je toestel alleen geschikt is voor 4G internetten, dan bel je vanaf 31 maart 2022 via ons 2G-netwerk.
Wij zorgen ervoor dat de 4G dekking goed is. Met de vrijgekomen netwerkruimte van het 3G-netwerk maken we ons 4G- en 5G-netwerk groter en beter. Zo kan iedereen nog sneller, veiliger en stabieler internetten en bellen.
Nee, het toestel zal automatisch gebruik (blijven) maken van 4G en 2G.
Het 2G-netwerk blijft aan tot tenminste december 2025.

Controleer deze 2 instellingen met onze toestelhulp:

  1. Staat 4G bellen aan? Dit zorgt ervoor dat je belt over ons 4G-netwerk.
  2. Kiest je toestel automatisch het beste netwerk? Je kunt dit controleren via de optie 'instellen netwerk'.

Gerelateerde artikelen