Dekkingskaart mobiel bellen en internetten

KPN werkt constant aan de verbetering van het mobiele netwerk. Met 2G, 3G, 4G, 4G+ en 4G++ zorgen we ervoor dat jij altijd en overal verbonden bent. Bekijk hieronder de dekking in Nederland of vul je postcode in voor het bereik in jouw regio.

Mobiel internet, bellen & sms'en

Hoe werkt onze dekkingskaart?

Vul linksboven je postcode of woonplaats in en druk op zoek. De kaart zoomt in op jouw woongebied. Vervolgens kun je zelf aangeven van welk soort netwerk je de dekking wilt bekijken. Je kunt kiezen uit 4G, 3G, 2G en het netwerk voor alleen bellen en sms'en. De kleuren geven de dekking aan in jouw zoekgebied.

Sterke 4G-dekking, vooral binnenshuis

De dekkingskaart hierboven toont de situatie binnenshuis aan. Buitenshuis heb je een betere dekking. Mocht je op kaart plekken zien waar nu geen dekking is, dan is de kans groot dat je buitenshuis wel dekking hebt. Mobiel bereik vraagt binnenshuis om sterkere signalen dan buitenshuis.

De sterkte van je netwerk wordt door verschillende factoren bepaald. Soms worden signalen verzwakt door bijvoorbeeld isolatie van gebouwen, begroeiing en toestelkeuze.

Bij de kaart staan twee type snelheden; de maximum snelheid en gemiddelde snelheid. De maximum snelheid is de snelheid die ons netwerk kan halen als alle omstandigheden ideaal zijn. Verschillende factoren zorgen ervoor dat de daadwerkelijke snelheid lager ligt. De snelheid die u in de praktijk ervaart kan lager liggen. Dit noemen we dan de gemiddelde snelheid. Onder andere de volgende factoren hebben invloed op de snelheid van de internetverbinding op uw mobiele apparaat, zoals smartphone, tablet of laptop:

  1. Het type mobiele apparaat dat je gebruikt
  2. De drukte op het internet of de internetpagina
  3. Het aantal gebruikers dat gelijktijdig gebruik maakt van het mobiele netwerk
  4. De afstand tussen je mobiele apparaat en de zendmast
  5. Obstakels, zoals muren en gebouwen, tussen je mobiele apparaat en de zendmast
  6. Weersomstandigheden, zoals onweer, kunnen een negatieve invloed op de ervaren internetsnelheid
  7. Als je je bevindt in een snel voortbewegend voertuig, heeft negatieve invloed op de internetsnelheid

Extra informatie

Tussen internetproviders en de overheid zijn er afspraken gemaakt over de transparantie omtrent de aangeboden snelheden. KPN houdt zich aan de gedragscode. Je kunt de gedragscode hieronder downloaden.

GEDRAGSCODE TRANSPARANTIE INTERNETSNELHEDEN

Er zijn diverse factoren welke invloed hebben op de daadwerkelijke snelheid. Gemiddeld ontvang je met 4G in Nederland 20 Mbit/s down- en 10 Mbit/s uploadsnelheid.

Momenteel wordt in Nederland gewerkt aan de uitrol van 4G+. De theoretische snelheid die met 4G+ behaald kan worden bedraagt maximaal 500 Mbit/s. Gemiddeld ontvang je met 4G+ in Nederland 50 Mbit/s down- en 35 Mbit/s uploadsnelheid. Om van 4G+ gebruik te kunnen maken heb je een 4G+ netwerk en een toestel dat geschikt is om 4G+ te ontvangen nodig.

Er zijn diverse factoren welke invloed hebben op de daadwerkelijke snelheid. Gemiddeld ontvang je met 3G in Nederland 6 Mbit/s down- en 1 Mbit/s uploadsnelheid.

De theoretische snelheid die met 3G behaald kan worden bedraagt maximaal 14,4 Mbit/s.

Er zijn diverse factoren welke invloed hebben op de daadwerkelijke snelheid. Gemiddeld ontvang je met 2G in Nederland 60 Kbit/s down- en 30 Kbit/s uploadsnelheid.

De theoretische snelheid die met 2G behaald kan worden bedraagt maximaal 236 Kbit/s.

Beleef mobiel bellen en internetten

Mobiel

Het 4G-netwerk van KPN: constante kwaliteit

Mobiel

Meer biertjes in de zon met Sim Only!

Innovatie & Techniek

5G gaat de hele samenleving verbinden