TV kijken zonder kabel: zo doe je dat

Overal in én buiten je huis televisiekijken, zonder dat je een coax-kabel of satelliet nodig hebt? Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar toch is dit mogelijk met draadloze tv. Benieuwd hoe ook jij kunt genieten van tv zonder kabel? Lees dan snel verder!

Wat zijn de voordelen van tv kijken zonder kabel?

Wanneer je draadloos tv kijkt, wordt het televisiesignaal opgevangen vanuit de lucht. Je hebt hiervoor alleen een stabiele internetverbinding nodig. Zeg dus maar dag tegen je coax-kabel en satelliet! Een van de grote voordelen van draadloze tv is dus dat je geen kabels door je huis hoeft te trekken om je tv aan te sluiten. Zo kun je altijd en overal tv kijken. Stream dus je favoriete serie in bad, of kijk het journaal op de camping. Gebruik je een dienst met een speciale tv-app? Dan kun je ook op je smartphone televisie kijken. Zo kijk jij straks een gave film tijdens die saaie treinreis. 

Zó kijk je tv zonder kabel

Met draadloze tv kijk je dus altijd en overal al jouw favoriete televisieprogramma’s. Wil je weten hoe je tv kunt kijken zonder kabel? Wij zetten de verschillende opties voor je op een rijtje. Graag gedaan!

Google Chromecast: eindeloos streamen

Een van de mogelijkheden is de Google Chromecast. Deze is gemakkelijk te gebruiken: je sluit de Chromecast direct op een HDMI poort van je je tv aan en streamt vervolgens je media op de tv. Dit kan met je smartphone, tablet of laptop. Stream de vetste Netflix-series of kijk de leukste YouTube-filmpjes op groot scherm. Een kind kan de was doen!

Lees meer: Tv-kijken via je Google Chromecast 

Streaming services: kijk je favoriete Netflix-serie

Streaming diensten zijn al jaren razend populair. Elke service heeft zijn eigen aanbod aan series en films. Deze kijk je op je tv, laptop, tablet en smartphone. Het grootste voordeel van streaming services? Je kunt ze altijd en overal gebruiken, ook onderweg. Bij sommige diensten kun je zelfs series en films downloaden. Zo geniet je ook in het vliegtuig van een goede film. 

Ben je klant bij KPN? Profiteer dan van korting op je Netflix-abonnement.

Digitenne: ontvang de beste zenders overal in Nederland

Wil jij op de camping, de boot of waar dan ook in Nederland televisiekijken? Dan is Digitenne ideaal voor jou. Plaats de compacte insteekkaart in je tv en geniet binnen een paar minuten van de beste zenders. Is jouw televisie niet geschikt voor de insteekkaart? Maak dan gebruik van de handige tv-ontvanger.

Lees meer: Kijk op vakantie tv met Digitenne zoals je gewend bent 

KPN Smart TV app: de nieuwe manier van tv kijken

Wil je tv-kijken op je tv in huis zonder gebruik te maken van de KPN tv-ontvanger en kabels? Download dan de KPN Smart TV app. Deze is beschikbaar voor televisies van Samsung, LG (bouwjaar 2017 of nieuwer) en Android TV (Beta).

Zorg ervoor dat je apparaat is verbonden met je thuisnetwerk en je bent klaar om te gaan. Met de KPN Smart TV app kijk je niet alleen live de beste zenders, maar kun je ook programma’s pauzeren en zelfs terugkijken. Erg handig als je een aflevering van je favoriete show hebt gemist. 

Wist je dat de KPN Smart TV app gratis is voor alle KPN klanten? Ben jij nog geen klant? Check dan alles over internet en TV bij KPN

Lees meer: TV kijken zonder kastjes en kabels met de KPN Smart TV app  

Gerelateerde artikelen