KPN Smart TV app

Wil je tv-kijken op je 2e tv in huis zonder extra tv-ontvanger en kabels? Download dan de KPN Smart TV app. Deze is beschikbaar voor televisies van Samsung, LG (bouwjaar 2017 of nieuwer) en Android TV (Beta).

Icoon kijk tv terug zonder kabels en kastjes

Kijk zonder tv-ontvanger
Geniet draadloos van tv

Icoon kijk live en tot 7 dagen gratis terug

Kijk live en tot 7 dagen gratis terug
Mis nooit meer je favoriete programma

Icoon pauzeren

Makkelijke installatie
Download de app en start met kijken

In 3 stappen de KPN Smart TV app installeren


1. Verbinden met internet

Zorg ervoor dat je tv is verbonden met KPN internet (bedraad of via wifi).

2. Ga naar de appstore

Ga naar de appstore van je tv
en zoek op KPN.

3. Download de app

Download de app, start deze op en voer je abonnementsnummer en pincode in.

Hoe werkt de KPN Smart TV app?

Met de KPN Smart TV app kijk je makkelijk tv op je 2e tv in huis, zonder tv-ontvanger of kabels. Download de app en geniet o.a. van de volgende mogelijkheden:

  • Programma's terugkijken
  • Films en series kijken
  • Alle sport handig bij elkaar

Je kunt de KPN Smart TV app op meerdere tv's in huis installeren, maar op 1 tv tegelijktertijd kijken.

Meer over de KPN Smart TV app

De Smart TV app is geschikt voor verschillende soorten Smart TV’s en voor apparaten met Android TV OS.

De Smart TV app is geschikt voor tv’s van Samsung & LG uit 2017 of nieuwer. Weet je niet precies uit welk jaar jouw Smart TV van LG of Samsung komt? Zoek dan naar ‘KPN iTV’ in de app store van je Smart TV. Als je de app kunt vinden, betekent dit dat jouw tv geschikt is. Kun je de app niet vinden? Dan heb je een oudere tv, óf heb je misschien een buitenlandse televisie. Controleer in dat geval of je toegang hebt tot de Nederlandse app store.

Ook is de Smart TV app geschikt voor apparaten met Android TV OS, zoals op verschillende televisies van Sony en Philips, of op een mediaspeler zoals de Nvidia Shield. Je kunt eenvoudig controleren of jouw Android TV apparaat geschikt is voor de app door de KPN iTV app te zoeken in de Play Store. Kun je de app niet vinden? Dan is je apparaat helaas niet geschikt voor de app.

Ga naar de app store op je televisie of ander apparaat en zoek op de KPN iTV app. Selecteer de app om hem te kunnen downloaden. De app wordt dan automatisch geïnstalleerd op je apparaat.

Kun je de app niet vinden in de app store? Dan is je apparaat waarschijnlijk niet geschikt voor de Smart TV app.

Je kunt de KPN Smart TV app installeren op meerdere tv’s of Android TV toestellen, maar je kunt slechts op één apparaat tegelijkertijd kijken.

Je hebt een abonnementsnummer en een pincode nodig om in te loggen op de KPN Smart TV app op je tv.

Het abonnementsnummer (14 cijfers) voor Interactieve TV vind je in MijnKPN onder ‘Thuis’ > ‘Interactieve TV’ > ‘Abonnement’ > ‘Abonnementsnummer’.

Als je je pincode bent vergeten, kun je deze resetten wanneer je verbonden bent met je thuisnetwerk. Gebruik hiervoor de Servicetool.

Je kunt de KPN Smart TV app alleen gebruiken als je verbonden bent met je KPN thuisnetwerk. Dit kan zowel bedraad als via WiFi. Ben je niet verbonden met je thuisnetwerk? Dan werkt de app helaas niet.

Op de Smart TV app kun je de meeste zenders bekijken, maar sommige zenders zijn exclusief beschikbaar via de tv-ontvanger. Dit heeft te maken met de uitzendrechten die KPN heeft. Bekijk het zenderoverzicht van KPN om te zien welke je zenders je kunt kijken thuis op de verschillende apparaten.

Ja, je kunt de Smart TV app naast de tv-ontvanger gebruiken. Als je wilt switchen tussen de Smart TV app en de tv-ontvanger zul je op je televisie van source moeten veranderen:

  • Met de TV-afstandsbediening druk je op de Home-button en navigeer je naar "Source". Hier selecteer je de tv-ontvanger.
  • Met de KPN-afstandsbediening druk je op de input-button en selecteer je de tv-ontvanger.

Niet alle afstandsbedieningen die geleverd worden bij je Smart TV of Android TV toestel hebben numerieke toetsen. Bij de meeste afstandsbedieningen zap je met de toetsen (0-9) of andere knoppen om snel te zappen (P+ en P-).

Om toch eenvoudig te kunnen zappen met afstandsbedieningen waarbij deze knoppen ontbreken, kun je gebruikmaken van de mini-gids. Je opent deze snel door 2x op de knop naar beneden te drukken van de ronde navigatieknop:

De KPN Smart TV app neemt de kinderslot-instellingen over van de tv-ontvanger. Heb je het kinderslot geactiveerd via de tv-ontvanger, dan is kinderslot ook actief op de KPN Smart TV app. Je kunt het kinderslot ontgrendelen door op een item met kinderslot te klikken en de pincode in te voeren. Je schakelt hiermee kinderslot uit voor de gehele sessie.

Je kunt kinderslot ook tijdelijk uitschakelen via het Instellingen menu. Dit doe je in Instellingen > Kinderslot. Klik op ‘Tijdelijk uitschakelen’ en voer je pincode in. Als je de Kinderslot instellingen wilt wijzigen, doe je dat op de tv-ontvanger via Menu > Instellingen > Kinderslot.

Doordat de Smart TV app nog een bèta versie is, bieden we de app nu gratis aan. KPN behoudt zich het recht voor de Smart TV app in de toekomst betaald aan te bieden.

De KPN Smart TV app is een oplossing om tv te kijken op extra tv’s in huis. De app is op dit moment gratis voor klanten met een Internet en TV abonnement. De app is niet te gebruiken in combinatie met Digitenne.

Op dit moment is de KPN Smart TV app beschikbaar als een bètaversie. Dit betekent dat we de app al in een vroeg stadium aan klanten beschikbaar stellen om de technische werking en stabiliteit van de app te testen. Het zou dus kunnen dat de app nog niet 100% goed werkt. We zijn daarom ook benieuwd naar jouw ervaringen.

KPN behoudt zich het recht voor om de app na de bètaperiode uit de app stores te verwijderen.