KPN Smart TV App

Heb jij Internet en TV van KPN en een TV van Samsung of LG (bouwjaar 2017 of nieuwer)?
Dan kijk je met de Smart TV App je favoriete tv-programma's gelijk op je smart tv, zonder tv-ontvanger.

Icoon kijk tv terug zonder kabels en kastjes

Kijk zonder tv-ontvanger
Geniet draadloos van iTV

Icoon kijk live en tot 7 dagen gratis terug

Kijk live en tot 7 dagen gratis terug
Mis nooit meer je favoriete programma

Icoon pauzeren

Pauzeer en neem programma's op
Kijk wanneer het jou uitkomt

Wat kun je met de KPN Smart TV app?
Bepaal zelf hoe en wanneer je kijkt


Kijk vanaf het begin

Begin gemist? Dat is vanaf nu verleden tijd. Start het programma vanaf het begin.

Plan opnames

Zelf bepalen wanneer je een programma terugkijkt? Plan dan (serie) opnames en kijk deze terug wanneer het jou uitkomt.

Pauzeer en kijk verder wanneer jij wil

Plaspauze? Of onverwachts bezoek? Jij bepaalt vanaf waar en wanneer je verder kijkt (tot 7 dagen terug).

Filter op type programma in de gids

Geen eindeloze lijst met programma's, maar zie alleen de programma's die interessant voor jou zijn.

Hoe krijg ik de app op mijn smart tv?

Heb jij een Internet en TV abonnement van KPN? Dan kun jij helemaal gratis onze Smart TV app van KPN gebruiken!

  • Zorg ervoor dat je verbonden bent met je KPN thuisnetwerk (bedraad of via wifi)
  • Ga naar de appstore van je tv en zoek op KPN
  • Download de app, start deze op en voer je abonnementsnummer (14 cijfers) en pincode (4 cijfers) in. Bedien de app met de afstandsbediening van de tv.
Dit is het gemakkelijkst te achterhalen door te zoeken op de KPN app in de appstore van je televisie. De KPN Smart TV app is als eerste beschikbaar op de smart tv's van Samsung of LG (bouwjaar 2017 of nieuwer). Andere merken en modellen volgen later.

Hoe gebruik je de Smart TV App?
Voor de tv-liefhebbers

  • Open de KPN Smart TV App
  • Klik op menu en kies wat je wilt doen. Zoek je favoriete programma, kijk wat er nu op tv is, blader in de tv gids of bekijk je opnames.
Het is nu ook mogelijk om programma’s tot 7 dagen terug te kijken via de TV Gids of direct via de detailpagina. Je kunt een programma terugkijken als deze meer dan 15 minuten geleden is afgelopen. Programma’s die je terug kunt kijken zijn te herkennen aan de tekst “Kijk terug”.

Als je het Opnemen pakket hebt, kun je programma’s opnemen. Op de detailpagina van het programma vind je de mogelijkheid om het programma op te nemen. Je kunt van alle kanalen die in je abonnement zitten een opname inplannen en verwijderen.

Opname verwijderen of annuleren? Ga in de app naar "Opnames".

Zo gebruik je de Smart TV App: check de video!

Veelgestelde vragen over de KPN Smart TV app

Algemeen

Dit is het makkelijkst te achterhalen door te zoeken op de KPN app in de appstore van je TV. De KPN Smart TV app zal als eerste beschikbaar komen op de smart tv’s van Samsung of LG (bouwjaar 2017 of nieuwer). Andere merken en modellen volgen later.

Het abonnementsnummer en pincode voor Interactieve TV vind je in MijnKPN onder “Producten/Thuis/Informatie & Instellingen”.

Ja, je kunt de Smart TV app naast de tv-ontvanger gebruiken. Als je wilt switchen tussen de Smart TV app en de tv-ontvanger zul je op je televisie van source moeten veranderen:

  • Met de TV-afstandsbediening druk je op de Home-button en navigeer je naar "Source". Hier selecteer je de tv-ontvanger.
  • Met de KPN-afstandsbediening druk je op de input-button en selecteer je de tv-ontvanger.

Nadat je Interactieve TV hebt besteld, heb je een brief of e-mail ontvangen waarin je abonnementsnummer en pincode vermeld staan. Met deze nummers heb je ook Interactieve TV op de tv-ontvanger geactiveerd. Het abonnementsnummer bestaat uit 14 cijfers en de pincode uit 4 cijfers.

Met je pincode kun je ook betalen, bijvoorbeeld films of series die je huurt. Je kunt de pincode aanpassen via: Menu - Instellingen - Pincode instellingen.

De pincode gebruik je als je wilt inloggen met je abonnementsnummer of om je programma's met Kinderslot te ontgrendelen.

De Smart TV app neemt de Kinderslot-instellingen over van de tv-ontvanger. Heb je het kinderslot geactiveerd via de tv-ontvanger, dan is Kinderslot ook actief op de Smart TV app. Je kunt het kinderslot ontgrendelen door op een item met Kinderslot te klikken en de betaalcode in te voeren. Je schakelt hiermee Kinderslot uit voor de gehele sessie.

Je kunt Kinderslot ook tijdelijk uitschakelen via het Instellingen menu. Dit doe je in Instellingen – Kinderslot. Klik op ‘Tijdelijk uitschakelen’ en voer je betaalcode in.

Als je de Kinderslot instellingen wilt wijzigen, doe je dat op de tv-ontvanger via Menu - Instellingen - Kinderslot.

Je kunt de KPN Smart TV app alleen gebruiken als je verbonden bent met je KPN thuisnetwerk. Dit kan zowel bedraad als via WiFi. Ben je niet verbonden met je thuisnetwerk? Dan werkt de app helaas niet.

TV Gids

De TV Gids geeft een overzicht van alle programma’s van de afgelopen 7 dagen en de komende 5 dagen. In de TV Gids kun je ook eenvoudig de programma’s vinden die beschikbaar zijn voor ‘7 dagen terugkijken’. Dit is herkenbaar aan de tekst “Kijk terug” onder het programma.

Ja, je kan de weergave van de content in de TV Gids naar eigen interesse inrichten. Heb je zin om een film te kijken of een serie? Klik het genre aan in het genre filter rechtsbovenin.

Nee, het is nog niet mogelijk om de persoonlijke zenderlijst van de tv-ontvanger te bekijken.

Nee, het is nog niet mogelijk om favoriete zenders aan te maken.