TV-tip: de bloedstollende politieke serie Brussel

In het machtscentrum van Europa, in Brussel draait alles om invloed en intriges. Wie niet bedriegt, wordt bedrogen… Brussel lijkt een Nederlandse 'House of Cards' te worden. De door Leon de Winter geschreven dramaserie is exclusief te zien voor klanten van KPN.

Brussel


Brussel is een mozaïekvertelling over het politieke leven in Brussel. Een serie waarin terrorisme, migratie en politiek samenkomen. En gaat over Moniek van Dalen welke bestuurslid is van de grote oliemaatschappij TransOil International. Om een omvangrijk contract binnen te slepen, heeft zij de steun nodig van de Eurocommissarissen. Maar ze staat lijnrecht tegenover haar grootste concurrent en voormalig minnaar de Russisch-Oekraïense oligarch Viktor Petrenko.

De Winter


Leon de Winter is een Nederlandse schrijver, columnist en filmproducent. De roman ‘The Sky of Hollywood’ uit 1997 werd aangepast voor het witte doek. De film, met daarin acteurs Rod Steiger, Burt Reynolds en Tom Berenger, werd geregisseerd door De Winter die daarvoor ook het scenario schreef.

Het script


"Ik heb enorm veel vrijheid gekregen om te schrijven en we zitten niet vast aan reclameblokken, tijdslots of zendermanagers. KPN toont enorme ambitie. In woord, maar ook in daad," zegt De Winter.

Wil je de serie Brussel ook volgen? Kijk met KPN via On Demand. Heb je nog geen Interactieve TV van KPN? Stel nu je pakket samen.

Bestel KPN iTV

Gerelateerde artikelen