KPN houdt van de natuur

Het is weer langer licht, er worden jonge diertjes geboren, de bloemen staan weer volop in de bloei; het is lente! Daarnaast is het op 22 april Earth Day, een dag waarop er over de hele wereld stil wordt gestaan bij de waarde van de aarde en de schoonheid van de natuur. Daarom staat bij KPN de maand april in het teken van de natuur.

Zender van de maand

Zo is Nat Geo Wild de zender van de maand en dus de hele maand gratis te zien op kanaal 42. Als je geïnteresseerd bent in alles wat onze planeet te bieden heeft, dan is Nat Geo Wild dé zender voor jou. Op dit themakanaal van National Geographic worden allerlei programma’s over natuur en dieren uitgezonden, maar april staat in het teken van de ‘Deadliest Month Ever’. Met programma’s als ’10 Animals That Will Kill You’ (zondag 11 april vanaf 18:00 uur) en ‘Deadliest Bite Force Mashup’ (zondag 18 april, 18:00 uur) niet geschikt voor tere zieltjes, dus… Daarnaast heeft Nat Geo Wild ook een speciale programmering op Earth Day, dus hou de zender dan zeker even in de gaten!

All Creatures Great and Small

In deze Britse serie volgen we de avonturen van een jonge dierenarts in de jaren ’30. De beginnende veearts James Herriot verhuist naar het kleine Engelse plaatsje Darrowby in Yorkshire, om te werken in de praktijk van de onberekenbare Siegfried Farnon en zijn jongere broer Tristan. ‘All Creatures Great and Small’ is een reboot van de serie die in de jaren ’70 werd uitgezonden. Als je van Britse series én van dieren houdt, is dit echt iets voor jou! ‘All Creatures Great and Small’ is te zien op BBC First.

Love Nature

In een maand die in het teken staat van de natuur, moeten we natuurlijk ook de zender Love Nature (te zien op kanaal 34) in het zonnetje zetten. Deze zender heeft de mooiste natuurseries (ook on demand te zien in het Pluspakket) en heeft natuurlijk ook een speciale programmering rondom Earth Day. Op de avond van 22 april kun je bij Love Nature genieten van prachtige series als ‘After the Wildfires’, over de gevolgen van de vele branden waar Australië mee te maken kreeg, met name voor de wilde dieren. In ‘Dawn to Dusk’ volgen we een hele dag wat er gebeurt met de dieren op de meest bijzondere plekken op aarde. Ook te zien is ‘Pridelands’, waarin Mark en Sophie Hutchinson als missie hebben om zo veel mogelijk wild leven te laten terugkeren. Al deze programma’s zie je in de avond van 22 april bij Love Nature, op kanaal 34.

Dr. Pol

Als je het over dieren hebt, is er één man die eigenlijk niet kan ontbreken: Dr. Pol! Deze Nederlandse dierenarts woont al jaren in Amerika, waar hij een succesvolle praktijk runt. Zijn avonturen zijn te volgen in het programma ‘The Incredible Dr. Pol’, te zien op National Geographic (kanaal 18). Momenteel is alweer het tiende seizoen van deze populaire serie te zien. Dit jaar zit Dr. Pol maar liefst 50 jaar in het vak! In PlusTV spreken we met deze bijzondere man over zijn leven en zijn carrière. PlusTV zie je elke dag vanaf 16:00 uur op Beleef KPN, op kanaal 41.

Gerelateerde artikelen