Speur jij ook mee met Wie is de Mol?

Het populaire AVROTROS programma ‘Wie is de Mol?’ ging op 1 januari 2015 weer van start. Met de 15e editie van dit veelbekeken en spannende televisieprogramma konden we ons weer opmaken voor slinkse deelnemers, geheimzinnige hints en natuurlijk de schitterende omgeving van Sri Lanka.

Wie is de saboteur?

Toen het programma in november 1999 van start ging, had waarschijnlijk niemand verwacht dat het spel zo populair zou worden. In ‘Wie is de Mol?’ voeren kandidaten spectaculaire opdrachten uit om de prijzenpot te spekken. Er is echter een mol in hun midden, een saboteur, die het de overige kandidaten continu zo lastig mogelijk maakt. Het spel draait om samenwerken en vertrouwen, maar omdat niemand weet wie de mol is, wordt de vertrouwensband vaak op de proef gesteld. Lukt het de kandidaten om samen de opdracht succesvol af te ronden, dan wordt er een bedrag in de groepspot gestort. De winnaar gaat er uiteindelijk met dit bedrag vandoor. Hoewel de eerste 4 seizoenen met onbekende kandidaten werden gedaan, doen er sinds editie 5 alleen nog maar bekende (en soms minder bekende) Nederlanders mee. In het eerste seizoen met BN’ers won Marc-Marie Huijbregts de pot. Yvon Jaspers was de mol.

#WIDM

In 2017 werd ‘Wie is de Mol?’ opgenomen in Sri Lanka. Samen met presentator Art Rooijakkers konden de kandidaten zich alvast op gaan maken voor de vele bossen, bergen en kilometers lange kustlijn, die het land kenmerkten. De deelnemers van de 15e editie van ‘Wie is de Mol?’waren divers. De bekendste namen waren: Chris Zegers, Margriet van der Linde, Pieter Derks, Rik van de Westelaken en Viktor Brand. Kijk voor alle kandidaten op de ‘Wie is de Mol?’ website. Tip: mocht je zin hebben om mee te twitteren over het programma, gebruik dan de hashtag #WIDM om je tweets beter vindbaar te maken.

Hoe kan ik ‘Wie is de Mol?’ volgen?

Het programma werdt uitgezonden vanaf donderdag 1 januari tot en met donderdag 5 maart 2015, op NPO 1 om 20:30 uur. De uitzendingen werden herhaald op zaterdag, met een wisselende aanvang tussen 21:30 uur en 21:55 uur. In verband met het EK allround werd de finale niet herhaald op zaterdag 7 maart.

Download de app

Er is een ‘Wie is de Mol?’ app uitgebracht. Deze is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.

Ben jij een echte Molloot?

Ook dat seizoen was er voor de echte Molloten (aardig bedoelde naam voor de ultieme fans van het programma) het programma Moltalk. Dat seizoen presenteerden oud-kandidaten Vivienne van den Assem en sidekick Patrick Martens het programma. Uiteraard konden de echte fans ook terecht op het ‘Wie is de Mol?’ forum. Hier wordt tot in de kleinste details gespeculeerd over wie deze keer de mol is.

Gerelateerde artikelen