Siri grappen en vragen, ken jij ze al?

Siri, wie kent hem/haar niet! De virtuele assistent op je iPhone of iPad die je alles, maar dan ook ALLES kunt vragen. Dit gaat dus een stukje verder dan “Siri, bel mama” of “Siri, wat voor weer wordt het morgen?”. Wist je dat je met deze virtuele assistent een echt gesprek kunt voeren? En heel wat grappen uit kunt halen? Ontdek wat je allemaal met Siri kunt doen.

Haal alles uit je iPhone, dus ook Siri

Op een iPhone en iPad zit standaard Siri. Deze virtuele assistent is in het leven geroepen om je telefoon of tablet via spraak te bedienen. Zolang Siri is ingesteld (via Instellingen), kun je Siri ‘roepen’ (“Hey, Siri”) of inschakelen via de Home-button. Met de laatste iOS update, nummer 12 alweer, heeft Siri weer een flinke boost gekregen. Siri Shortcuts zijn ontwikkeld om je telefoon (en jouzelf) nog slimmer te maken. Een greep uit de grappige en serieuzere dingen die je met Siri kunt doen:

Zing mee met Siri

Wist je dat Siri een echte pop-, rock- en country-fan is? Hij/zij kent blijkbaar heel wat songteksten. Samen zingen was nog nooit zo leuk! Begin met het zingen van een bekend Engelstalig nummer en laat Siri het afmaken. Tip: Bohemian Rhapsody van Queen staat bovenaan Siri’ lijstje. Verder zijn het vooral iconische en bekende nummers waarmee Siri de karaokekoning(in)-titel in de wacht sleept.

Beatboxen met Siri

Om nog even bij de muzikale noot te blijven: Siri kan beatboxen! Een beatbox-verzoek is zeker de moeite waard. “Siri, kun je beatboxen?” vraag je dan, waarna Siri je versteld doet staan met zijn/haar “Boem bada boem bada boem bada boem”. Het is wat eentonig, maar je kunt er best wat mee. Handig als je inspiratie hebt voor een tekst en die op een beat wilt uitproberen voor publiek!

Siri vragen

Niet alles hoeft een grap en een grol te zijn met Siri. Ook voor een serieus gesprek kun je prima aankloppen bij je virtuele assistent. “Wat is de zin van het leven?”, “Bestaat God?”, “Waar komen we vandaan?”. Siri zal de vraag soms ontwijken, maar blijf volhouden en neem geen genoegen met een Wikipedia-pagina!

Lekker dobbelen

Ook dobbelen met Siri is prima te doen. Iedere keer dat je Siri laat dobbelen, komt er weer een ander getal uit. En wil je kop of munt spelen met je vriend(in) om het laatste stuk pizza? Ook daarmee helpt Siri je uit de brand.

Siri grappen

“Siri, vertel ‘ns een mop”. Als je Siri grappen wilt horen, hoef je er alleen maar om te vragen. Iedere keer vertelt Siri je een verse mop. Of je Siri’s moppentrommel uit kunt spelen? Dat is niet bekend. Probeer het uit, zouden wij zeggen!

Siri voor je smart home

Met zo’n virtuele assistent kun je meer dan alleen je telefoon bedienen. Sinds de nieuwe iOS-update kun je Siri Shortcuts instellen. Dit zijn scenario’s waarbij de ene actie de andere opvolgt. Als jij bijvoorbeeld “Hey Siri, ik rijd nu naar huis” zegt, dan berekent Siri de snelste route, wordt de navigatie gestart en zendt Siri een bericht naar jouw smart home. Thuis gaat dan de verwarming alvast aan of klinkt jouw favoriete playlist door de speakers. Dit stel je van tevoren in op ‘smart’ apparaten. Naast Google Home en Alexa, bedien je dus ook via Siri je smart home!

Probeer Siri ook!

Wil jij Siri ook eens wat vragen? Kijk dan of de iPhone 12 iets voor jou is! De allernieuwste iPhone, met de allernieuwste iOS-versie en natuurlijk inclusief Siri, jouw new best friend.

Gerelateerde artikelen