Welke relatie heb jij met je mobiel? Doe de test!

Zeg nou zelf, kan jij nog zonder je mobiele telefoon? Grote kans dat jij net zoals 93% van alle Nederlanders een best wel intieme relatie hebt met je smartphone. Misschien nog wel intiemer dan die met je partner… Maar hoe intiem is de relatie tussen jou en je mobiel eigenlijk? Zijn jullie #relationshipgoals? Klef en bef, of is het complicated? Doe de test en check of het tijd is om je relatiestatus aan te passen.

1. Wat doe je het allerliefst op vakantie?

A) De hele dag deel ik jaloersmakende foto’s en filmpjes op Instagram Stories en Snapchat.
B) Als ik bij het zwembad lig, kijk ik af en toe op Instagram en Facebook. Ik luister de vakantieplaylist die m’n vrienden en ik hebben samengesteld op Spotify.
C) Tijdens het uitgaan maak ik foto’s en zet ik ze in de groepsapp.
D) Ik zoek de mooiste musea op via Tripadvisor en bezoek ze op m’n eigen tempo.
E
) Ik stel mezelf een MB-limiet in, anders ben ik alleen maar aan het internetten, terwijl ik wel van m’n vakantie wil genieten!

2. Je gaat sporten. Neem jij je smartphone mee?

A) Ja duh! Ik heb Spotify nodig, met mijn 4 speciale workout playlists, die worden elke week geüpdatet.
B
) Zeker! Ik maak altijd face emoji’s en stuur ze naar m’n vrienden tijdens pauzes bij krachttraining, supergrappig.
C
) Ik neem ‘m wel mee, maar eigenlijk alleen voor Runkeeper of Strava of een andere workout-app om mijn sportprestaties bij te houden.
D) Nooit, je bent toch aan het sporten?
E) Soms, ik vergeet ‘m wel eens mee te nemen. Ik heb ook niet echt een telefoon nodig.

Vrouw belt met haar mobiel

3. Waar zoek je een cadeau voor de housewarming van je collega?

A) Ik kijk op Pinterest of er iets leuks op staat of ik struin alle lifestyleblogs af om te kijken wat nu helemaal hip is. Op Instagram volg ik de hashtag #interiordesign en kijk vaak of er wat nieuws bij staat.
B
) Een vriendin tipte een paar leuke websites, daar scroll ik op m’n gemak een avondje doorheen. Er zit vast wat tussen!
C) Laatst hoorde ik haar zeggen dat ze nog een retro spiegel zoekt in een bepaalde stijl, dus ik check Marktplaats even.
D) Ik weet niet zo goed wat ze leuk vindt, dus ik zoek het adres op van de dichtstbijzijnde woonwinkel en kijk daar wel rond.
E) Het is nog de vraag of ik naar de housewarming ga, dus ik wacht tot het laatste moment om een cadeautje uit te zoeken.

4. Hoe houd je contact met het thuisfront als je een weekend weg bent?

A) Ik app mijn lief elk uur wat diegene aan het doen is. En ik update m’n Snapchat met wat werkselfies voor m’n vrienden.
B
) Ik bel overdag voornamelijk met m’n collega’s, maar ’s avonds Whatsapp ik er op los en vul ik m’n Instagram met leuke foto’s.
C) Elke avond Whatsappen we even hoe onze dag was.
D) Ik stuur alleen een geruststellend appje/smsje zodra ik ben geland. Verder geniet ik van de rust door weg te zijn van huis.
E) Ik sms als ik opgehaald moet worden van Schiphol.

5. Je bent je vrienden kwijtgeraakt op een festival. Wat doe je?

A) Ik zet alle wapens in! Ik stuur ze een Snap, ik DM ze via Instagram en natuurlijk spam ik de groepsapp met foto’s van mijn locatie.
B) M’n vrienden horen me waarschijnlijk niet bellen, dus ik vermaak me even met Twitter totdat ze reageren.
C) Ik stuur ze een appje met de vraag waar ze zijn.
D
) M’n telefoon ligt onderin m’n tas. Volgens mij hadden we bij de paal linksvoor afgesproken als we elkaar kwijtraken, dus daar loop ik maar heen, over een uurtje ofzo.
E) Ik sms m’n beste vriend even, die reageert wel.

De uitslagen

Vrouw ligt op bed in het donker en kijkt op haar telefoon.

Je hebt het vaakst A gekozen: ik kan niet zonder mijn geliefde telefoon

Jij bent de hele dag bezig op je smartphone. Appen, Instagrammen, Snapchatten… Niemand hoeft langer dan 5 minuten op een antwoord te wachten. Je updatet je status constant en je Instagram Stories zijn nooit leeg. Zelfs in het buitenland ga je vrolijk door. Voor jou is het handig om een abonnement te hebben waar je onmogelijk overheen kunt, met megaveel data. Zoals de Unlimited data en onbeperkt bellen/sms van KPN.

Je hebt het vaakst B gekozen: best mobile friends forever

Je smartphone is je beste vriend. Je kijkt Youtube-filmpjes in de trein als je je verveelt, je stuurt je vrienden elke dag grappige GIFs en je checkt je Twitter of Facebook feed graag meerdere keren per dag. Tijdens het werk, college of bioscoopbezoek blijft je phone wel in de broekzak. Ook bellen doe je regelmatig, voor werk of gewoon met je bestiesMet 25 GB en onbeperkt bellen van KPN kun jij altijd in contact blijven wanneer je dat wilt en blijf je prima binnen je bundel.

Je hebt het vaakst C gekozen: we hebben een lat-relatie

Ja, je hebt een telefoon, maar je bent er niet bepaald mee getrouwd. Je doet er eigenlijk niet zoveel mee. Whatsappen, even nu.nl kijken en je moeder een paar keer per maand bellen om te laten merken dat je nog leeft. Toch is het fijn dat je altijd op je phone kunt terugvallen. Die zekerheid biedt KPN met het 2 GB en onbeperkt bellen/smsen. Voor een leuk prijsje heb jij wat MB’s en belminuten/smsjes om elke maand door te komen.

Je hebt het vaakst D gekozen: liever alleen

Je bent een onafhankelijk persoon, die geen smartphone nodig heeft om gelukkig te zijn. Je beantwoordt je Whatappjes alleen als je iets gevraagd wordt en je hebt niet zo veel social media accounts. FOMO? Nooit van gehoord. Je smartphone is een tweedehandsje of een budget-model. Met 0 GB en onbeperkt bellen/smsen betaal je niet voor een dure smartphone.

Je heb het vaakst E gekozen: ik heb een knipperlichtrelatie

Je hebt je mobiel niet altijd nodig. Maar je weet dat ‘ie er is als je ‘m nodig hebt. Je hebt een echte haat-liefde verhouding met je mobiel. Je weet dat je er veel tijd in steekt zonder dat je dat eigenlijk wilt. Soms ben je er klaar mee en je gaat een tijdje offline om te detoxen. Of je hebt gewoon geen smartphone nodig, en doet het al jaren met een Nokia 3310. Met een prepaid abonnement kun jij bellen en internetten wanneer je wilt. En als je even offline gaat, blijven je gekochte minuten en MB’s gewoon staan.

Gerelateerde artikelen