Wat kijken we dit nieuwe televisieseizoen?

Het is september en dat betekent: het begin van het nieuwe televisieseizoen! Traditiegetrouw gaan de zenders weer de strijd met elkaar aan om de meeste kijkers te trekken. Dit doen ze met gouwe ouwe, maar ook gloednieuwe programma’s. We zetten de meest interessante voor je op een rijtje!

Nieuw te zien

Een realityprogramma over Nederlanders die verhuizen naar verschillende plekken in Europa om hun droom te realiseren. Het klinkt misschien bekend, maar toch is ‘Het Roer Om’ een nieuw programma dat dit jaar te zien is bij SBS6 (vanaf maandag 30 augustus om 21:30 uur). Het is gebaseerd op het succesvolle Britse programma ‘No Going Back’ en elke aflevering komt een gezin of stel aan bod. Zoals Frank en Jean Carlos die een oud herenhuis in Spanje willen opknappen, of twee ICT-ers die een oud hotel in Frankrijk willen omtoveren tot een luxueus resort. Dat levert vast weer heerlijke televisie op!

Op Net5 kun je vanaf woensdag 8 september om 20:30 uur wekelijks genieten van de nieuwe crime-comedyserie ‘Adem In, Adam Uit’, waarin onder andere Bracha van Doesburgh, Jelka van Houten en Waldemar Torenstra te zien zijn. De serie gaat over twee buurvrouwen die elkaars tegenpolen lijken te zijn, maar toch een vriendschap laten opbloeien. ‘De Alleskunner’ is dan weliswaar geen nieuwe programma, maar

‘De Alleskunner VIPS 2021’ is dat wel! Het concept is hetzelfde: door middel van een spectaculaire afvalrace met hilarische spellen gaan de VIPS de strijd met elkaar aan en uiteindelijk blijft de enige echte Alleskunner over. En wie die VIPS dan zijn? Onder andere Nance, Jody Bernal, Charly Luske en Rene LeBlanc zullen deelnemen aan spellen als het kapot prikken van een waterballon met een cactus op je hoofd of het laten smelten van een ijsblokje met je lichaam. ‘De Alleskunner VIPS’ is vanaf 20 augustus elke vrijdag om 22:00 uur te zien op SBS6. Aansluitend start op 17 september het nieuwe seizoen van ‘De Alleskunner’.

Ben jij ook zo’n fan van true crime-programma’s over seriemoordenaars? Dan zit je dit seizoen goed bij Crime & Investigation (kanaal 44)! Daar zijn namelijk twee nieuwe programma’s te zien. ‘Invisible Monsters’ (vanaf 14 september elke dinsdag om 21:00 uur) over de drijfveren van monsters als Ted Bundy en Jeffrey Dahmer. Daaropvolgend is ‘I Survived A Serial Killer’ te zien, waarin overlevenden hun verhaal vertellen.  

Oud en vertrouwd

Fred, Leco en Chantal in de camper, ouderen met gouden keeltjes, duels op een tropisch eiland en Art bij BN’ers op de bank; bij RTL zijn er dit nieuwe seizoen niet veel nieuwe programma’s te zien, maar zoals de uitdrukking luidt: never change a winning team! Waarom iets veranderen, als het werkt? Daarom kun je ook dit jaar weer genieten van ‘The Voice Senior’ (vrijdag om 20:00 uur, RTL 4), ‘Chantals Beauty Camper’ (woensdag om 20:30 uur, RTL 4) en ‘Rooijakkers Over De Vloer’ (donderdag om 21:30 uur, RTL 4). Ook wordt er weer gestreden op een tropisch eiland in ‘Expeditie Robinson’ (zondag om 20:00 uur én donderdag om 20:30 uur op RTL 4). Deze keer gaan onder andere Stefano Keizers, Jasmine Sendar, Jan van Halst en Eva van de Wijdeven de strijd met elkaar aan.

Bij RTL 5 kun je ‘Five Days Inside’ zien (woensdag om 20:30 uur). In deze documentaireserie bezoeken presentatoren Geraldine Kemper, Natasja Froger en Rick Brandsteder instellingen en bijzondere plekken in Nederland waar je normaal niet zomaar binnenkomt.

Liever onderuit op de bank met een bak popcorn een filmpje kijken? Op RTL 7 geniet je elke werkdag om 20:00 uur en 22:30 uur én elk weekend om 20:00 uur en 22:00 uur van een heerlijke actiefilm. Ook voetballiefhebbers zitten goed op deze zender, want dan kun je elke dinsdag en woensdag om 20:00 uur kijken naar live verslagen van de UEFA Champions League. De romantici onder ons kunnen elke dinsdag en woensdag om 20:30 uur terecht op RTL 8, want dan zie je een heerlijke romantische comedy.

Niet thuis? Neem het op!

Dit was maar een kleine greep uit het ruime aanbod, dus het gaat moeilijk worden om je te vervelen, dit nieuwe televisieseizoen! Ben je toch een keertje de deur uit maar wil je niks missen? Met het Opnemen Pakket van KPN neem je tot zes programma’s tegelijk, tot 200 uur aan programma’s op. Ook kun je een heel seizoen van een serie in één keer plannen. Je kunt makkelijk pauzeren en reclames doorspoelen. Wil je het proberen? Klik dan hier voor meer informatie over hoe je het Opnemen Pakket aanzet in MijnKPN.

Gerelateerde artikelen