Zo kijk je Netflix op TV

Netflix en chill - we kunnen er onze avonden bijna niet meer voorstellen zonder. Ben jij het zat om Netflix te moeten kijken op het kleine scherm van jouw telefoon of laptop en vind je het tijd om te investeren in Netflix op je TV? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om dit te regelen. Zo kan je bijvoorbeeld voor een Smart TV kiezen wanneer je toch aan een nieuwe TV toe was. Met deze optie kan je meteen Netflix op je TV kijken in de hoogst beschikbare resolutie of met toffe snufjes zoals een 3D-functie. Ben je helemaal tevreden met je huidige televisie set-up? Dan is het tijd om te kijken naar het aanbod aan externe streaming apparaten. Deze apparaten kunnen op elke soort tv worden aangesloten via hun HDMI-ingang en zijn over het algemeen klein en discreet in formaat. Welk streaming apparaat de beste oplossing biedt om Netflix op TV te kijken ligt aan jouw voorkeur. In dit artikel lees je alle voordelen per apparaat zodat je een goed geïnformeerde keuze kan maken.

Stream Netflix naar je Smart TV

Tegenwoordig komen bijna alle nieuwe televisies uit met nieuwe high-tech functies, de zogenaamde Smart TV’s. Daarbij worden ze ook steeds betaalbaarder. De Smart TV’s kunnen eenvoudig aan Wi-Fi worden verbonden, waarmee je toegang krijgt tot vele apps. Op die manier kan je met één druk op de knop vlogs en tutorials op YouTube ontdekken, gemiste TV-programma’s terugkijken en jouw favoriete films en series van Netflix op TV kijken bij jouw account van KPN.

  1. Druk op de Home- of Menu-knop van de afstandsbediening
  2. Selecteer Apps
  3. Ga naar zoekbalk om Netflix te vinden en download deze wanneer nodig
  4. Selecteer Netflix tussen de apps
  5. Meld je aan of registreer voor een gratis proefabonnement om Netflix uit te proberen
  6. Je bent klaar om je nieuwe favoriete film of serie van Netflix naar je TV te streamen

Netflix casten naar je TV is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Met een Smart TV hoef je je geen zorgen te maken over extra kabels of kosten voor een streaming apparaat.

Stream Netflix via Chromecast

Hoewel Smart TV’s een mooie alles-in-één oplossing vormen, zijn er ook voordelen voor het streamen van Netflix via Chromecast. Het grootste voordeel van een Smart TV is dat je verschillende streamingdiensten zoals Netflix, HBO, Videoland, YouTube en Spotify direct op je TV kan bekijken. Hoewel dit superhandig kan zijn, zijn deze streamingdiensten niet specifiek ontworpen voor Smart TV’s. Daarom kan het voorkomen dat je veel meer opties tot je beschikking krijgt door het gebruik van een extern streaming apparaat, zoals Apple TV, Chromecast of Amazon Fire TV. Ze bieden een eenvoudigere interface en bij sommigen is het niet eens nodig hun interface te gebruiken. Dit ligt er net aan welke andere smart devices jij al gebruikt. Zo kan je bijvoorbeeld via elke soort smartphone alle apps die jij hebt via Chromecast streamen. Ook via je laptop cast je gemakkelijk elk scherm of tabblad direct naar je TV. Hierbij is geen extra afstandsbediening nodig. Hoe dit allemaal precies werkt leggen we hieronder uit met een voorbeeld om Netflix naar Chromecast te streamen.

  1. Zorg dat je Chromecast op dezelfde Wi-Fi is aangesloten als je telefoon, laptop of ander apparaat waar je de Netflix-app op hebt staan
  2. Ga naar je Netflix app en vind een film of serie die je wilt bekijken
  3. Druk op het ‘cast’-icoontje rechts aan de bovenkant van het Home-scherm van de app, of in het scherm dat de video afspeelt
  4. Selecteer jouw Chromecast uit de opties
  5. De film of serie van jouw keuze streamt nu van Netflix via Chromecast

Stream Netflix via Apple TV

Wanneer je al een tevreden gebruiker bent van Apple-producten is Apple TV de juiste keuze voor jou. Dit externe streaming apparaat werkt naadloos samen met jouw telefoon, macbook, iPad en iMac en zorgt ervoor dat het delen van verschillende media tussen deze apparaten en je TV een fluitje van een cent wordt. Een ander voordeel van het gebruik van Apple TV is dat jouw data altijd goed is beschermd. Apple neemt privacy erg serieus en zorgt meer dan andere streaming apparaten dat jouw activiteiten en account informatie altijd goed worden versleuteld. Als privacy voor jou een prioriteit heeft, is Apple TV zeker een superieure keuze.

Daarnaast kan je via Apple TV ook je eigen surround sound-geluidssysteem creëren. Hun luidsprekers zoals de HomePod of HomePod mini kunnen achter je worden geplaatst en via Apple TV aan elkaar en aan jouw TV worden gekoppeld. Deze luidsprekers ondersteunen ook Dolby Atmos die geluid van de hoogste kwaliteit leveren. Stream Netflix via Apple TV voor een echte bioscoop-ervaring in jouw eigen huiskamer.

Als laatste is de unieke afstandsbediening die bij Apple TV komt ook een zeer handige gadget. Naast het minimalistische ontwerp en optimaal gebruiksgemak, wordt ook Siri ondersteund op dit apparaat. Zo kan je gemakkelijk via de afstandsbediening een zoekopdracht doen met Siri. Apple TV sluit dus naadloos aan op al jouw andere Apple-apparaten die samen een Apple smart home vormen.

Om het proces voor het streamen van Netflix naar Apple TV zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben we hieronder een overzichtelijk stappenplan gemaakt:

  1. Nadat jouw Apple TV helemaal opgezet is, kan je de Netflix-app downloaden via de Apple Store-app vanuit het Apple TV beginscherm
  2. Nadat je Netflix hebt gedownload, vind je de app in het beginscherm
  3. Log in of meld je aan voor een gratis proefabbonement
  4. Zodra je bent ingelogd kan je browsen tussen alle films en series die Netflix biedt

Dit moet je doen als Netflix streamen naar je TV niet lukt

Helemaal enthousiast geworden om Netflix naar jouw (Smart) TV te streamen, maar wil het nog niet helemaal lukken? Dit kan aan een paar dingen liggen. We lopen door alle veel voorkomende problemen heen. Voor gebruikers van Interactieve TV van KPN en KPN TV+ kan je ook altijd even contact opnemen met onze klantenservice als het streamen van Netflix niet lukt.

Allereerst is het meest logisch om goed te checken of jouw Smart TV, Chromecast of Apple TV op het moment dat je hem wilt gebruiken wel echt verbonden is aan de Wi-Fi. Het kan altijd voorkomen dat deze even is uitgevallen of dat de verbinding net niet sterk genoeg is. Oplossingen hiervoor die je zelf kunt uitproberen zijn het uit- en weer inschakelen van de Wi-Fi modem om deze te resetten. Of haal een Wi-Fi versterker in huis om de verbinden tussen de modem en jouw TV te versterken. Daarnaast is het ook goed om de TV even volledig uit te zetten tot dit proces compleet is door de stekker minstens 30 seconden uit het stopcontact te houden.

Mocht het streamen van Netflix naar de TV nog steeds niet lukken, kan het probleem bij de Netflix app zelf liggen. Probeer in dit geval even uit of het helpt om de app uit- en weer in te loggen, op de TV of het apparaat waarmee je probeert te casten. Mocht dat nog niks doen, kan je ook de app in z’n geheel verwijderen en opnieuw (in de app store) downloaden.

Mochten al deze opties niet voor jouw situatie werken, dan is het waarschijnlijk tijd om contact op te nemen met de klantenservice van jouw Smart TV, Chromecast of Apple TV om te kijken of er nog garantie- of reparatie mogelijkheden zijn.

Gerelateerde artikelen