Mobiel bellen met wifi van KPN

Je bent aan het werk. Jouw bedrijf is net verhuisd naar een hypermodern kantoorpand. Je wilt je collega bellen om een afspraak te verzetten, maar hebt geen signaal. Het gebouw is té goed geïsoleerd.

Een slecht mobiel signaal; we hebben er allemaal wel eens last van. Ondanks een mobiele dekking van 99% bij KPN, zijn er altijd situaties te verzinnen waar je mobiele telefoon geen netwerk kan ontvangen. In sommige van die gevallen, zoals op je werk of thuis, heb je dan wél gewoon verbinding met een wifinetwerk. Daarom heeft KPN 'Mobiel via wifi'(VoWiFi). Ook voor onze zakelijke klanten met een KPN EEN mobiel abonnement hebben wij Mobiel via wifi. Lees meer over de voordelen voor zakelijk mobiel via wifi.

Mobiel via wifi: bellen en sms’en via je internetverbinding

Mobiel via wifi is een aanvulling op 4G Bellen, ook wel VoLTE (Voice over LTE) genoemd. Met 4G bellen schakelt je toestel niet meer terug naar 2G om te kunnen bellen, maar blijft op het 4G netwerk. Mobiel via wifi zorgt ervoor dat je toch kunt bellen en sms'en ook al heb je geen mobiele (4G) dekking. Het toestel schakelt automatisch over naar wifi wanneer de mobiele dekking onvoldoende/afwezig is.

Overal in Nederland bereikbaar

Het gebruik van Mobiel via wifi betekent dat je nu op nog meer plaatsen bereikbaar bent. Op alle plekken in Nederland waar je een mobiele verbinding, 4G verbinding óf wifi-verbinding hebt kun je nu tegen hetzelfde tarief bellen en sms’en.

 

Kwaliteit van je verbinding

De kwaliteit van je verbinding is bij Mobiel via wifi wel afhankelijk van het netwerk waarmee je verbonden bent. Is je verbinding supersnel? Dan voer je gesprekken in hoge geluidskwaliteit en zonder vertraging. Is je wifi-netwerk niet zo goed, dan heeft dit mogelijk invloed op de geluidskwaliteit. Je kan dan nog steeds bellen en sms’en, maar in iets lagere kwaliteit.

Dit zijn de voordelen:

  • Betere geluidskwaliteit en stabiliteit (afhankelijk van je wifi-verbinding).
  • Snellere verbinding (1-2 seconden).
  • Tegelijk internetten en bellen via hetzelfde netwerk: je dataverbinding blijft intact.
  • Mobiel via wifi gaat automatisch. Is je toestel geschikt? Je telefoon kiest vervolgens zelf welke verbinding voor jou het beste is.

Is mijn toestel geschikt?

Vrijwel alle nieuwe Smartphones van de laatste paar jaar ondersteunen Mobiel via wifi, en in veel telefoons staat het ook al standaard aan vanaf productie in de fabriek. Wellicht moet je je SmartPhone wel eerst even updaten naar de nieuwste software om Mobiel via wifi te gebruiken. Updates naar de laatste software raden we sowieso altijd aan.

Mobiel via wifi aan- of uitzetten

Wil je Mobiel via wifi gebruiken of uitzetten? Ga naar hulp bij instellen Mobiel via wifi

Veelgestelde vragen

Voor bellen via wifi worden geen extra kosten berekend. Bellen via wifi kost hetzelfde als bellen via het mobiele netwerk van KPN .

Voor het telefoongesprek dat je voert via wifi is nog steeds een connectie nodig met het mobiele netwerk. De afhandeling van je gesprek verloopt op dezelfde manier als bij een gesprek via 2G/4G. De afrekening gaat daarom uit je mobiele bundel. Data brengen we niet in rekening.

Jazeker, ook gesprekken naar 112 blijven werken met Mobiel via wifi. In het geval dat je SmartPhone dit niet ondersteunt, wordt je 112 gesprek automatisch via het mobiel netwerk opgezet. Heeft ons mobiele netwerk tijdelijk geen dekking? Geen zorgen. Je wordt automatisch overgeschakeld naar het mobiele netwerk van een andere provider.

Nee, dit is niet mogelijk. Mobiel via wifi werkt alleen in Nederland.

Nee, 4G bellen is een randvoorwaarde om Mobiel via wifi te gebruiken. 4G bellen is nog niet beschikbaar voor prepaid. Wanneer 4G bellen beschikbaar is voor prepaid, kan er ook gebruik gemaakt worden van Mobiel via wifi prepaid.
Als tijdens het bellen het 4G logo in het display blijft staan, is 4G bellen actief.
Ja, wanneer je mobiele telefoon verbinding heeft met de WiFi van KPN Hotspots of FON dan kun je bellen en gebeld worden via de WiFi verbinding.
Indien je “Bel via andere apparaten” aan hebt staan en hetzelfde iCloud account gebruikt voor verschillende apparaten, het kan voorkomen dat er gesprekken op een ander apparaat binnenkomen. Zet “Bel via andere apparaten” uit het betreffende toestel. Kijk ook bij Apple onder kopje “Bellen en gebeld worden via wifi vanaf een ander apparaat” voor meer informatie.
Klik dan op de link.

Gerelateerde artikelen