Heb je problemen met mobiel bellen of gebeld worden in Nederland?
Volg de stappen op deze pagina om het probleem op te lossen.

1. Toestel uit- en aanzetten

In veel gevallen is het probleem op te lossen door je telefoon opnieuw te starten. Druk de power-knop in tot de telefoon is uitgeschakeld of totdat je de optie "uitschakelen" krijgt.

De vliegtuigmodus schakelt alle draadloze verbindingen uit. Zoals de bel-, wifi- en bluetoothverbinding. In de vliegtuigmodus ben je dus niet bereikbaar.

Uitzetten van de vliegtuigmodus

Android:

Houd de aan-uitknop ingedrukt tot het optiemenu van de telefoon wordt weergegeven. Tik op de vliegtuigicoon om hem uit te zetten. Of swipe van boven naar beneden in je startscherm. Je ziet het menu waar het vliegtuigicoon staat.

iOS:

Swipe van beneden naar boven in je startscherm. Je ziet het menu waar het vliegtuigicoon staat. Of ga naar 'Instellingen' en schakel daar de vliegtuigmodus uit.

2. Heeft KPN een storing?

Heb je problemen met je mobiel? Vul je postcode, huisnummer en eventuele toevoeging in om te controleren of er een storing of gepland onderhoud is op jouw adres.

3. Heb je bereik?

Controleer of je bereik hebt. Je kunt dit zien aan de streepjes die bovenin of aan de zijkant van je scherm staan. Staan hier geen streepjes? Ga dan verder met het oplossen van geen mobiel bereik of netwerk. Ben je verbonden met wifi? Kijk dan of je via wifi kunt bellen.

4. Mobiel geblokkeerd

Een blokkade op je toestel kan meerdere oorzaken hebben. Los de blokkade op door de onderstaande stappen te doorlopen.

Als je 3 keer een verkeerde pincode hebt ingevoerd, blokkeert je telefoon. Je kunt deze ontgrendelen met je pukcode. Je vindt jouw pukcode in MijnKPN. Je kan op grijze blokje klikken om de PUK-code beter te kunnen lezen. Zorg er dan voor, dat er niemand mee leest.

In geval van verlies of diefstal van je telefoon, heb je je nummer laten blokkeren. Vind je je toestel toch dan kun je hem niet direct gebruiken, omdat je simkaart nog geblokkeerd is. Je deblokkeert je simkaart via MijnKPN. Dit is niet mogelijk via de MijnKPN app.

Je KPN Prepaid wordt automatisch geblokkeerd als je 6 maanden niet belt of opwaardeert. Dan kun je alleen nog gebeld en ge-sms't worden. Je kunt zelf niet meer bellen, sms'en of internetten. Je tegoed wordt eerst 90 dagen bevroren, daarna komt het te vervallen. Als je in deze periode opwaardeert, komt de blokkade te vervallen. Waardeer je niet op tijd op, dan ben je je nummer kwijt.
Bestel in dat geval een nieuw KPN Prepaid nummer in onze online shop.

Je kan weer gebruik maken van je diensten door je factuur te betalen. Na de betaling kun je na 2 uur weer gebruik maken van je mobiele abonnement.
Ga naar blokkade na betalen

5. Is je simkaart kapot?

  1. Haal de simkaart uit je telefoon en maak schoon met een zachte, droge doek en kijk of je hetzelfde probleem houdt.
  2. Plaats je simkaart in een ander toestel en andersom. Als je simkaart wel werkt in het andere toestel, dan ligt het probleem bij jouw toestel. Als je de telefoon bij KPN hebt gekocht en hij is defect, ga dan naar schade aan je toestel.
    Werkt je simkaart in een ander toestel ook niet? Dan is deze waarschijnlijk defect en heb je een nieuwe simkaart nodig.
Simkaart aanvragen

Heb je net een nieuwe of vervangende simkaart ontvangen dan moet je deze eerst activeren.

Onderwerpen die met storing mobiel bellen te maken hebben

Toestelhulp

Los stap voor stap problemen met je toestel op.

Simkaart

Werkt je simkaart niet meer? Of heb je een nieuwe simkaart, die je nog moet activeren?

Blokkade

Ben je geblokkeerd? Hier kun je de openstaande factuur betalen.