Kerstliedjes luisteren? Dit zijn dé kersthits en kerst playlists!

Kerstliefhebbers opgelet: dé tijd van het jaar is weer daar. De tijd dat Chris Rea zijn auto start om naar huis te rijden voor Kerstmis. En dat Mariah Carey zingt over wat ze voor kerst wilt. Yes! Kerstliedjes zijn weer op de radio. Wist je dat wij Nederlanders wereldwijd een van de grootste liefhebbers van kersthits en kerst playlists zjin? Lees hier hoe dat zit!

Nederland is klaar voor kersthits en kerstliedjes

Elk jaar is Nederland weer vroeg in de kerststemming. Wat blijkt? Nog voordat Sinterklaas het land uit is, luisteren we al massaal kerstliedjes. Spotify onderzocht welke plaatjes we in 2018 luisterden en ontdekte dat op 23 november 2% van alle gestreamde nummers kersthits waren. Op de radio is dat niet veel anders. Zo verandert Sky Radio eind november al in ‘The Christmas Station’.

Kan jij niet wachten tot kerst? Luister naar de allerbeste kerstnummers met de KPN kerstplaylist via Spotify!

Nederland: superfan van kerstmuziek

Wat we in Nederland doen is best bijzonder. Sterker nog: we zijn een echte wereldtopper als het aankomt op het streamen van kerstmuziek. Na Groot-Brittannië is er geen land dat zoveel kersthits streamt als wij, aldus Spotify. Al kunnen anderen er ook wat van. Zo is Canada nummer drie en bestaat de top vijf verder uit Ierland en de Verenigde Staten.

Mariah Carey’s ‘All I Want For Christmas Is You’ is de kersthit die we het vaakst streamen. Deze kraker viert dit jaar zijn 25e verjaardag en is populairder dan ooit. Zo populair zelfs dat Mariah Carey en Spotify een speciaal jubilieumalbum uitbrengen. Inclusief een live uitvoering van deze kersthit.

‘Last Christmas’ van Wham! is een goede nummer twee en Michael Bublé’s ‘It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas’ staat te shinen op de derde plaats. Wil je deze toppers ook graag onbeperkt streamen via speciale kerst playlists? Dan komt een Unlimited Data bundel goed van pas! Zo luister je écht onbeperkt alle kerstliedjes.

De populairste kersthits van Nederland

Wil je ook alvast in de kerststemming komen? Dan zit je goed met de top 10 van meest gestreamde kerstnummers in Nederland via Spotify:

  1. Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You
  2. Wham! - Last Christmas
  3. Ariana Grande - Santa Tell Me
  4. Justin Bieber - Mistletoe
  5. Michael Bublé - It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas
  6. Chris Rea - Driving Home For Christmas
  7. Andy Williams - It’s The Most Wonderful Time Of The Year
  8. Bobby Helms - Jingle Bell Rock
  9. Kelly Clarkson - Underneath The Tree
  10. Train - Shake Up Christmas

Je eigen kerstradio met kerst playlists

Heb jij als echte liefhebber wel oren naar je eigen kerstradio? Bij Spotify liggen er een heleboel kerst playlists voor je klaar, zoals de KPN kerstplaylist. Van Nederlandstalig tot internationaal en van echte klassiekers tot de nieuwste kersthits.

Spotify heeft kerst afspeellijsten in alle soorten en maten. Met ‘Christmas Classics’ luister je klassiekers voor een ouderwets portie nostalgie. En de Christmas Pop kerst playlist is perfect om thuis je eigen kerstfeestje te vieren. Combineer dat met glasvezel internet en jij hebt thuis de beste verbinding om onbeperkt kerstmuziek te streamen met een kerst afspeellijst. Jingle Bell Rock!

Kun je ook niet wachten met het luisteren naar je favoriete kerstliedjes? Neem dan Spotify!

Gerelateerde artikelen