iPhone 14: nieuwe functies en specs

Het is september en dan weet je dat het zover is: er is een nieuwe iPhone op de markt! Op 7 september kondigde Apple de nieuwe modellen aan. In veel opzichten lijkt de telefoon op de iPhone 13, maar Apple zou Apple niet zijn als er ook een rijtje high-tech innovaties op de iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zouden zitten. In dit artikel zetten we de highlights van de iPhone 14 met nieuwe functies en specs op een rij.

Nieuwe kleuren iPhone 14

Apple staat erom bekend elk jaar de kleuren waarin de nieuwe telefoons worden uitgebracht te veranderen. Dit jaar is daarin geen uitzondering. Er zijn verschillende kleuropties voor de iPhone 14 en iPhone 14 Pro modellen. De iPhone 14 kleuren zijn zwart, wit, blauw, rood en paars. De kleuren van de iPhone 14 Pro zijn grafiet, goud, zilver en donkerpaars. Erg leuk als je je telefoon in een kleur wilt die je nog niet vaak ziet!

Het design van de iPhone 14

Dan het design van de iPhone 14. De hoeken zijn, ten opzichte van de iPhone 13, ronder. Het idee hierachter is dat de hoeken op die manier parallel lopen aan de camera, wat zorgt voor een meer harmonieuze uitstraling. Daarnaast zijn de randen rondom het scherm dunner en zijn de luidspreker- en microfoonroosters vernieuwd. Die hebben nu langwerpige uitsnedes van gaas, in plaats van aparte gaten aan de onderkant. Ook opvallend in het iPhone 14 design: de camera is een stuk groter en steekt meer uit dan bij de vorige iPhones.

iPhone 13: wat zijn de specs en features?

iPhone 14 Pro zonder notch

Iets anders in het design dat speciale aandacht verdient is het feit dat de zogenoemde ‘notch’ is verdwenen aan de bovenkant van het scherm. Dit betekent dat de iPhone 14 Pro geen notch maar een ‘punch-hole display’ heeft: twee onderdelen in de vorm van een rondje en een pil bovenaan het scherm die er samen voor zorgen dat je goede selfies kunt maken en Face ID kunt gebruiken. Zo blijft er meer scherm over en valt de selfiecamera meer weg in het design van de telefoon.

Meer verschillen tussen de iPhone 14 en iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro met always-on display

De iPhone 14 Pro is daarnaast uitgerust met een always-on display. Iets dat bij de nieuwste Apple Watches ook al geïntegreerd zit. Deze functie zorgt ervoor dat je telefoon niet op zwart gaat wanneer je deze neerlegt. Er blijft met het always-on display voor iPhone een soort vervaagde versie van je homescreen zichtbaar, waarop je de tijd en andere handige informatie blijft zien. De widgets die te zien zijn vervagen en komen dan weer terug op het scherm. Zo wordt voorkomen dat het scherm inbrandt. Always on op iPhone is nog niet eerder uitgebracht, dus wat dat betreft een hele interessante innovatie!

iPhone 14 met een verbeterde camera

De iPhone 14 camera is zoals altijd nóg beter dan de camera van het model ervoor, en is zelfs erg indrukwekkend te noemen. Zo zijn de camera’s voor alle iPhone modellen op verschillende fronten geupgrade. Denk hierbij aan een verbeterde low-light camera performance. De iPhone 14 Pro-modellen hebben een camera met 48 megapixels én je kunt met je iPhone 8K video’s schieten – je hebt haast geen aparte videocamera meer nodig. Dit betekent wel dat de camera flink uit de telefoon steekt, maar daar krijg je dus wel haarscherpe en prachtige beelden voor terug!

iPhone 14 Pro met nieuwe chip

Tot slot krijgt de iPhone 14 Pro een sterkere en efficiëntere A16 Bionic-chip. Dit betekent een betere performance dan de A15 Bionic-chip. Deze chip zit nog wel in de iPhone 14, maar dat is geen enkel probleem doordat Apple in het afgelopen jaar meer informatie heeft kunnen verkrijgen uit dit stukje techniek. De mogelijkheden van de A15 Bionic-chip worden nu beter benut. Kortom, de nieuwste iPhone 14 is met recht een mooie upgrade te noemen.

Onder de indruk van de nieuwe iPhone 14 features? Bekijk hier alle modellen: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max.

Ben je er nog niet over uit voor welk iPhone 14 model jij gaat kiezen? Vergelijk de iPhone 14 modellen en bekijk welke het beste bij jou past.

Gerelateerde artikelen