Ken je deze WhatsApp functies al?

Een poll maken of een community opzetten in WhatsApp? Het kan sinds kort. En er zijn nog meer handige nieuwe functies. We hebben er 7 voor je op een rij gezet.

Polls

Waar gaat de groepsvakantie naartoe of wanneer komt dat etentje uit? Maak de keuze samen met vrienden en familie. De nieuwe functie WhatsApp-polls helpt je daarbij. Je kan een vraag bedenken en daar maximaal 12 antwoordopties aan toevoegen. Zo maak je een poll:

1. Open het 1-op-1 of groepsgesprek waarin je de poll wil maken

2. Klik op het plusje linksonder en kies ‘Peiling’

3. Typ je vraag en antwoordopties in

4. Klik op ‘Verstuur’ en stemmen maar!

Verbeterde privacy

Het was al mogelijk om aan te geven wie jouw laatst gezien status, profielfoto, status en infotekstje mag zien. Je had de keuze uit ‘iedereen’, ‘contacten’ of ‘niemand’. Sinds kort kan je ook sommige personen uitsluiten. Of juist heel veel personen, behalve je familie of partner. Kies daarvoor ‘mijn contacten, behalve..’. Ga naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Privacy’ om deze wijzigingen door te voeren.

Community

In de nieuwe WhatApp community’s bundel je meerdere groepen in een overkoepelende groep. Bijvoorbeeld een scholen community met allemaal verschillende groepen van klassen. Of een community van een sportvereniging, waar groepen van teams in zitten. Als lid van een community kan je groepen in de community zien en er lid van worden. Ook blijf je op de hoogte via beheerdersaankondigingen van degene die de community heeft aangemaakt.

Community’s heeft een eigen tab onderin je WhatsApp menu. Klik daarop om een nieuwe community aan te maken. Vul vervolgens de naam in en kies de groepen die lid mogen worden.

Berichten sturen jaar jezelf

Met deze nieuwe functie vind je gemakkelijk jezelf in WhatsApp. Klink rechtsboven je chats op het icoontje om een nieuwe chat op te starten. Hier sta je nu zelf bovenaan. Handig om jezelf bijvoorbeeld een boodschappenlijstje, to-do, herinnering of andere hersenspinsels te sturen.

Verbeterde spraakopnames

Een spraakopname versturen als je geen zin hebt om te typen. Super handig. Een gesproken bericht werd eerst alleen meteen verzonden als je de opnameknop losliet. Ook als je verhaal niet goed gelukt was. Vervelend toch? Gelukkig kan je nu het ingesproken bericht terugluisteren voor verzenden. Ook kan je nu op pauze klikken tijdens een opname. Een gesproken bericht neem je op door op het microfoon icoontje te klikken rechtsonder je WhatsApp gesprek.

Emoji’s reageren op berichten

Reageren op een bericht dat je ontvangen hebt zonder te typen? Dat kan met emoji’s. Hou het bericht lang ingedrukt. Zo verschijnen de emoji’s. In je instellingen kan je aanpassen of je er wel of geen melding van wil krijgen als iemand reageert op jouw bericht.

Beeldbellen terwijl je andere apps opent

Wist je dat je kan beeldbellen met 32 mensen? En straks is het mogelijk om je beeld klein te maken tijdens het bellen. Zo kan je andere dingen doen tijdens het beeldbellen. Bijvoorbeeld een andere app openen of een app gesprek lezen. Vergelijkbaar met wat FaceTime nu al doet. Dit is momenteel is de testfase.

Gerelateerde artikelen