Zes handige schoonmaaktips voor je smartphone

Een frisse beurt voor je smartphone! Opgeruimd staat netjes, hieronder een aantal tips om je smartphone en tablet weer eens op te schonen.


1.Archiveer je chatgesprekken
Een eindeloze lijst met chats over onder andere de wintersportvakantie of mensen die je al een tijdje niet meer spreekt? Deze kan je heel handig archiveren. Via Whatsapp onderaan bij Instellingen -> Chats -> Archiveer alle chats. Mocht er een nieuw berichtje binnenkomen, dan verschijnt de chat automatisch weer in je overzicht. 

2.Kritisch kijken naar je apps
Op je telefoon staan soms wel 101 apps. Of je ze allemaal gebruikt? Vast niet. Kijk eens kritisch naar de apps die je geïnstalleerd hebt, zijn ze nog wel nodig? Uiteindelijk kom je op apps die je nog nooit hebt opgestart. Die kunnen eraf.

iPhone: Druk op de app in het startscherm totdat deze begint de wiebelen. Druk op de X rechtsboven de app. 

Android: Ga naar Instellingen -> Apps/Applicaties -> Druk op de app die je wil verwijderen. De rest spreekt voor zich.

3.Homescherm herindelen
Door alle apps overzichtelijk in te delen en mapjes te maken, bespaar je een hoop ruimte. Apps die in een bepaalde categorie thuishoren kunnen zo mooi gebundeld worden. Op Android-toestellen kan je aan de slag met het verplaatsen of weghalen van de widgets. Je kunt apps en widgets verplaatsen of verwijderen door er met je vinger op te gaan staan en ze vervolgens te verslepen naar de door jou gekozen locatie.

4.Foto’s en video’s naar de cloud
Je kunt een start maken met alle WhatsApp-foto’s en video’s die een ander beter niet kan zien. De rest van de afgelopen herfst- en winterfoto’s kunnen naar de cloud, veilig achter slot en grendel. Direct beschikbaar wanneer je ze weer een keer nodig hebt. Download de app van je favoriete clouddienst (Dropbox, Google Drive), ze hebben namelijk allemaal wel zo’n functionaliteit. Een lege fotobibliotheek op je smartphone geeft toch meer overzicht (en opslaggeheugen).

5.Resetten naar fabrieksinstellingen
Gewoon even opnieuw beginnen? Het is dan verstandig om eerst een back-up te maken, om te voorkomen dat je gegevens kwijtraakt. Daarna ga je als volgt te werk voor het terugzetten naar fabrieksinstellingen:

iPhone: Druk op Instellingen -> Algemeen -> Stel opnieuw in -> Wis alle inhoud en instellingen -> Wis iPhone.

Android: Ga naar Instellingen -> Back-up en reset -> Fabrieksinstellingen herstellen -> Telefoon resetten.

6.Fysiek schoonmaken
Naast het intern opschonen van je smartphone, is het natuurlijk ook goed om eens een doekje over de buitenkant te halen. Je smartphone komt overal en ook op plekken waar het niet altijd even schoon is. Haal eventueel het hoesje eraf en geef hem eens een fijne behandeling met een poetsdoek.


Volg onze blog voor nieuwtjes en meer tips!

Gerelateerde artikelen