Dark Mode: zo stel je het in en dit zijn de voordelen

Steeds meer telefoons hebben een Dark Mode. Waarom je dit ook wilt? Je batterij gaat er langer door mee én het is beter voor je nachtrust. Daarom is het geen verrassing dat Dark Mode steeds populairder wordt. Check alle voordelen over de donkere modus in dit blog én lees hoe je het instelt. Voor Android en iOS als geheel, maar ook hoe je bijvoorbeeld de Instagram Dark Mode activeert.

Donkere modus: wat is het en wat heb je eraan?

Dark Mode is een kleureninstelling die het uiterlijk van het besturingssysteem van je telefoon of een app donker maakt. De normale kleurinstellingen van je telefoon zijn overwegend licht, een donkere modus draait dit om. Het mooie daaraan: je telefoon gaat er niet anders van werken en de inhoud blijft net zo goed leesbaar.

Waarom het slim is de Dark Mode aan te zetten? Het is goed voor de batterij en minder vermoeiend voor je ogen. Daarmee is het goed voor de nachtrust. Ideaal als bijvoorbeeld je kinderen door telefoongebruik minder goed slapen. Door het laatste voordeel wordt de donkere modus ook wel de Night Mode genoemd.

Dark Mode voor Android instellen

Waar eerst een handjevol telefoons en apps een Dark Mode hadden, is deze donkere modus nu breed beschikbaar. Met de nieuwe Android Update hebben telefoons met Android 10 standaard de beschikking over deze instelling. Ideaal als je ’s avonds comfortabel in Dark Mode Chrome wilt gebruiken! De Google Dark Mode zet je op deze manier aan:

 1. Open het instellingmenu
 2. Druk op 'Scherm' of 'Display', dit verschilt per telefoon
 3. Schuif de slider naast 'Donker thema' naar rechts
 4. Klus geklaard!

  Dark Mode voor iPhone instellen

  Apple was er met de donkere modus als de kippen bij. Deze instelling was op Mac-computers een denderend succes en waaide toen snel over naar de telefoonafdeling. Zo is Dark Mode in iOS ingebouwd. Hieronder zie je hoe je Dark Mode op iPhone in iOS 13 aanzet:

  1. Open de ‘Instellingen’-app.
  2. Druk op ‘Beeldscherm en helderheid’.
  3. Druk bovenaan op ‘Donker’. 

  Wist je dat de nieuwe MijnKPN app nu ook Darkmode heeft?
  Ontdek de nieuwe MijnKPN app >

  Gerelateerde artikelen