4 tips voor het opschonen van je telefoon

Niets is vervelender dan een traag werkende telefoon, vaak komt dit door applicaties die op de achtergrond draaien of het geheugen dat vol staat met grote bestanden zoals video's en foto's. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet over het opschonen van je telefoon.

Opruimen is soms best fijn

Zit je in verschillende WhatsApp-groepen? Dan is de kans vrij groot dat het overgrote deel van jouw geheugen uit foto's van deze groepen bestaat. Gelukkig kun je hier iets aan doen. Op je telefoon staat 'media automatisch downloaden' waarschijnlijk aan. Als je dit uitvinkt wordt media nooit meer automatisch gedownload en kies je er zelf voor of je het wilt downloaden. Mocht je telefoon hierna nog steeds aangeven te weinig geheugen te hebben, dan is het een tip om je bestanden over te zetten naar je SD-kaart of een externe harde schijf.

Swipen maar

Je telefoon opschonen door foto's en video's uit je galerij te verwijderen kan heel gemakkelijk. Met één swipe-beweging verwijder je direct meerdere rijen tegelijk. Hoe je dit doet? Op de iPhone klik je op selecteren om vervolgens over de afbeeldingen te sliden die je wilt verwijderen. Op een Android-toestel selecteer je eerst één foto door de afbeelding ingedrukt te houden, om vervolgens de andere foto's te selecteren middels het swipen. Hierdoor hoef je nooit meer foto's los van elkaar te selecteren en zijn je foto's veel sneller verwijderd. Naast het verwijderen van je video's en foto's is het verwijderen van je cache-geheugen ook een (tijdelijke) oplossing. Cachebestanden zijn stukjes informatie die websites onthouden.

Mapje hier, kleurtje daar

Ben je op zoek naar orde in alle chaos van verschillende apps en is je telefoon toe aan een geordende uitstraling? Dan is het handig en zelfs misschien ook wel leuk om al je apps op kleur of thema te sorteren. Het wordt daardoor meteen veel overzichtelijker en je telefoon lijkt zo een ook nog eens een stuk meer opgeruimd. Door alle apps in verschillende mappen te zetten ziet je telefoon er rustiger uit en ben je niet meer steeds opzoek naar een bepaalde app.

Een beetje hulp is oké

Mocht je bovenstaande stappen willen overslaan, dan zijn er gelukkig ook gratis apps die voor jou je telefoon opschonen. Zo helpt Phone Cleaner voor Android-toestellen overbodige bestanden, cachebestanden en meldingen te verwijderen. Daarnaast beschikt het ook over een antivirus. De app DU Speed Booster & Cleaner is in staat om met één klik je achtergrondapps en overige rommel te verwijderen. Voor de iPhone is Magic Phone Cleaner een handige app. Het verwijdert alle onnodige bestanden zonder de belangrijke data te verliezen.

Gerelateerde artikelen