ColorOs 11: alles wat je moet weten over de software van OPPO

iOS en Android ken je misschien al als de besturingssystemen van iPhones en o.a. Samsungs. Maar wat is ColorOs? OPPO telefoons draaien op dit besturingssysteem, dat net even anders is dan Android. Wat zijn de functies in ColorOs 11? En wat is het verschil met het Android?

Wat is OPPO?

OPPO is de grootste smartphonefabrikant van China. OPPO staat bekend om haar geavanceerde technologie. Ze heeft bijvoorbeeld de Find X3 NEO 5G ontwikkeld, een smartphone met mega snelle processoren en een batterij die in een half uur helemaal opgeladen is. Sinds een paar jaar richt OPPO zich steeds meer op de wereldwijde markt en gaan er steeds meer OPPO’s over de toonbank in Europa. De telefoons van OPPO draaien op het besturingssysteem ColorOS. 

ColorOS vs Android: Wat is het verschil?

Het besturingssysteem ColorOS is gebaseerd op Android, maar aangepast zodat hij perfect werkt op OPPO-telefoons. Het werkt dus voor het grootste deel hetzelfde en heeft heel veel dezelfde functies als Android. Maar het ziet er anders uit en heeft meer opties om te personaliseren. 

De icoontjes, het lettertype, de kleuren en de intensiteit van de nachtstand. Zelfs de ringtones kun je aanpassen door deze sneller, levendiger of juist meer relaxed te maken. Twee dezelfde telefoons kunnen dus totaal andere ervaringen geven als je ze gebruikt en er anders uitzien door de aan te passen interface en visueel ontwerp.

Wat is er nieuw in ColorOS 11?

Sinds december 2020 is ColorOS 11 beschikbaar. Dat is de nieuwste versie van het besturingssysteem. Wat is er veranderd sinds versie 10? Natuurlijk zijn er de gebruikelijke verbeteringen in de veiligheid en stabiliteit. De software heeft de toestellen van OPPO ook sneller gemaakt, en er zijn leuke nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Een kleine greep uit de vele nieuwe features van ColorOs 11: 

  • Je kunt nu met enkele swipes een website vertalen

  • Je kunt de kleur en intensiteit van de lichtrand bij meldingen helemaal personaliseren

  • Je kunt de trilstand synchroniseren met het ritme van je ringtone

  • Je kunt het lettertype van het systeem aanpassen

  • Je kunt de dark mode lichter en donkerder maken, inplannen en helemaal aanpassen naar jouw wensen

Extra privacy: privé-systeem op je telefoon 

In de nieuwe software kun je op je smartphone een ‘Private System’ draaien. Dat is een afgezonderd systeem op je telefoon, waar kopie-versies van je apps draaien. Dan heb je dus twee Whatsapp’s op je telefoon, twee e-mail-apps etc. Deze app-versies werken afzonderlijk van elkaar, hebben dus andere data. Appjes in de ene Whatsapp zie je dus niet in de privé-Whatsapp. Je kunt alleen in het private system met vingerafdruk-verificatie of wachtwoord. Dat is handig om werk en privé gescheiden te houden bijvoorbeeld. Of om je dubbelleven verborgen te houden... 

Sneller opladen en langere accuduur

Zoals gezegd laadt de accu van OPPO-telefoons supersnel op. Als je je telefoon toch de hele nacht in de oplader laat zitten, heeft ColorOS 11 daar een handigheidje voor: hij laadt tot 80% op en vlak voordat je wakker wordt, laadt hij de overige 20%. Is nét even beter voor je batterij. 

Mocht je ondanks het super snelle opladen toch met een bijna lege accu zitten, dan heb je nog de Super Power Saving Mode. Als je op 5% zit, kun je daarmee nog wel 90 minuten Whatsappen. 

Helemaal zen met OPPO Relax

OPPO heeft een app om je te helpen ontspannen of beter te laten slapen: OPPO Relax. In de app kun je natuurgeluiden luisteren, of juist geroezemoes uit wereldsteden als Tokyo en Reykjavik. Je kunt er ook ademhalingsoefeningen mee doen of mediteren. 

Welke telefoons draaien op besturingssysteem ColorOS?

Alle telefoons van OPPO draaien op ColorOS. De telefoons van OPPO zijn allemaal erg betaalbaar. Van instapmodel OPPO A53s tot de exclusieve OPPO Find X3 Neo. De A53s is heel dun en past perfect in je hand. Hij heeft drie camera’s en een goede processor, waardoor hij lekker snel is en je altijd goede foto’s kunt nemen. De Find X3 Neo zit in het topsegment met de super-de-luxe camera en een accu die in 35 minuten volledig opgeladen is. Met deze telefoon ben je helemaal klaar voor de toekomst, want hij is geschikt voor 5G. Voor ieder dus wat wils bij OPPO. Shop telefoons van OPPO met ColorOS.

Lees ook: Find X3 Neo 5G en Lite 5G: nieuwste OPPO-telefoons met 5G

Gerelateerde artikelen