Beleef de Oscaruitreiking alsof je er zelf bij bent

Het wordt weer tijd voor het belangrijkste filmevenement van het jaar: de uitreiking van de Oscars! Neemt Lady Gaga het gouden beeldje voor Beste Actrice mee naar huis? Zou Black Panther ‘Beste Film’ winnen? Wil je niets missen? Installeer je dan op de bank voor een avondje (zeg maar nachtje) live Oscars kijken!

Oscars live kijken? Nachtje doorhalen!

Wie van plan is om de 91ste Oscaruitreiking live te kijken moet wel bereid zijn een nachtje door te halen (of zet je wekker, mag ook). De uitreiking vindt plaats in Hollywood, dus we hebben te maken met een klein tijdverschilletje. Hierdoor is de show in de nacht van 24 op 25 februari tussen 2.00 en 06.00 uur Nederlandse tijd te zien. Net als voorgaande jaren is de ceremonie te volgen op de zender Net5.

Oscars terugkijken

Geen zin in opblijven? Met Internet en tv van KPN kijk je de Oscars fris uitgeslapen gewoon terug wanneer het jou wél uitkomt. Je kunt tot 7 dagen na de uitzending programma’s terugkijken. Terugkijken is heel simpel: kies Terugkijken in het Menu, selecteer de uitzenddag, kies Net5 als zender en selecteer de Oscaruitreiking als programma!

Oscaruitreiking zonder presentator?

De Oscaruitreiking van dit jaar is een vreemde eend in de bijt. De show heeft dit jaar namelijk geen aangewezen presentator gekregen. Komediant Kevin Hart zou in de eerste instantie de Oscaruitreiking van 2019 presenteren, maar nadat hij negatief in het nieuws kwam, is besloten zonder hem verder te gaan.

Dat de Oscars geen vaste presentator heeft is niet uniek, maar wel bijzonder. In 1989 was er voor het laatst een Oscaruitreiking zonder presentator. Verschillende gasten zullen de show ‘aan elkaar praten’ en zo alsnog een vermakelijk avondvullend programma presenteren.

Oscar-wist-je-datje

Wist je dat winnaars hun Oscarbeeldje ook kunnen omruilen voor een geldprijs? Een Oscar is maar liefst 50.000 dollar waard. Toch heeft geen enkele winnaar ooit gebruik gemaakt van deze optie. De emotionele waarde van het beeldje zelf is meer waard :).

Belangrijke Oscarnominaties van dit jaar

Om op 24 februari goed voorbereid voor de buis te kruipen, geven we je vast wat insights. Zo weet je wat je ongeveer kunt verwachten. We zetten de nominaties voor Beste Film, Beste Acteur en Beste Actrice voor je op een rij.

Award voor Beste Film

Wie de felbegeerde award voor Beste Film wint is altijd de grote vraag. Dit jaar zijn er acht films genomineerd voor deze prijs. Kenners denken dat de film Roma de grootste kanshebber is. Deze heeft maar liefst 10 nominaties te pakken, waarvan Beste Film er een is. Ook de films Green Book en BlacKkKlansman maken kans op deze eervolle prijs. Opvallend is dat Marvel superheldenfilm Black Panther ook kans maakt. Een superheldenfilm die het tot de Oscars schopt: dat gebeurt niet zo vaak. Disney heeft dat met een flink staaltje Oscar-PR goed voor elkaar gekregen!

Award voor Beste Acteur

In de categorie Beste Acteur zien we veel oude bekenden terug. Christian Bale heeft in Vice weer laten zien wat hij goed kan: een totale lichaamstransformatie voor een rol. Hij vertolkt de rol van Dick Cheney: een gezette, kale man met een ouderwets brilletje. Heel anders dan de tall, dark and handsome uitstraling die Christian normaal gesproken heeft. Hij staat dan ook bovenaan de lijst om Beste Acteur binnen te slepen. Viggo Mortensen (Green Book) en William Dafoe (At Eternity’s End) maken een ook goede kans. Rami Malek (Bohemian Rhapsody) en Bradley Cooper (A Star Is Born) staan ook op de lijst en maken kans op deze prachtige prijs. Heb jij een voorkeur?

Award voor Beste Actrice

Ook bij de dames zien we een mooie mix van oude garde en nieuw talent. De grootste kanshebber dit jaar is Glenn Close voor haar rol in The Wife. Met al zeven eerdere nominaties wordt verwacht dat Glenn dit jaar het gouden beeldje mee naar huis mag nemen. Maar er zijn kapers op de kust waaronder de nieuwkomer van dit jaar: Lady Gaga. Met haar performance in A Star Is Born wist ze zichzelf als serieuze actrice te presenteren. Andere kanshebbers zijn Olivia Colman (The Favourite), Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me?) en Yalitza Aparicio (Roma).

De mooiste Oscarfilms thuis kijken

Speciaal voor de 91ste Oscaruitreiking hebben wij een Oscar Special klaargezet. Dit houdt in dat je de hele maand maart kijken naar mooiste films die ooit een Oscar gewonnen hebben.

Bekijk de films uit de Oscar Special

Gerelateerde artikelen